Pasta z pieczonych warzyw – ZERO WASTE Patrzę na stół a tu leży lekko przyklapły kalafior, papryka czerwona .. i tak powstał pomysł na ten przepis. Pasta
Kuchnia na wzgórzuGofry na słodko?! O nie nie! Jak wiecie kocham gofry ( co widać po mojej „wysłużonej” gofrownicy! ). Przygotowuję je co kilka dni starając się, by
Ostra na SłodkoJuż wielokrotnie pisałam, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia są śniadania. Nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez spokojnego śniadania, leniwie, z kubkiem ulubionej kawy. Uważam
Ostra na SłodkoDzisiaj mam dla Was przepis na pyszną zapiekankę, a zarazem sposób na wykorzystanie czerstwych bułek. Po upieczeniu zapiekankę super się kroi. Najlepiej smakuje podana od razu
O kuchni z uczuciemTaki szybki chleb dziś upiekłam, właściwie to nie tyle szybki co bez nadmiernego nakładu pracy. Czasu miałam mało a i składników mało, zakwas niedokarmiony, bo i
Moje Małe CzarowaniePiekłam już wiele chlebów, ale chyba ten odpowiada mi najbardziej. Jest bardzo szybki i prosty do wykonania. Ciasto nie wymaga wyrabiania. Myślę, że uda się nawet
Kuchnia domowa AniTak ja obiecałam ostatnio, mam dla Was przepis na węgierskie langosze. Moja rodzinka wprost za nimi przepada Węgrzy najchętniej podają je posmarowane czosnkiem (lub masłem czosnkowym
PatiGotujeW lipcowej piekarni Amber piekliśmy pyszne bułeczki z dodatkiem ziemniaków. Przepis wybrała dla nas Weronika prowadząca blog – Gotuj zdrowo! Guten Appetit! Bułeczki
Stare GaryChlebek cukiniowy jest świetną propozycją na śniadanie, kolację lub też zwykłą przekąskę. Idealnie smakuje z masłem i odrobiną dżemu, ale ja uwielbiam go podjadać bez jakichkolwiek
Di gotujePyszne, chrupiące bagietki z warzywną przeplatanką na wierzchu, w której znalazły się również plasterki salami. Idealnie sprawdzą się na ciepłą kolację lub jako poczęstunek dla gości
https:KKuchniaMniamTaka innowacja chlebowa z użyciem różnych mąk. Mąka gryczana w połączeniu z orkiszową tworzą dobry duet a dodatek szpinaku wzbogaca chleb o żelazo. Chleb jest wilgotny
Moje Małe CzarowanieCiasto: 1 szklanka ciepłej wody 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej chlebowej 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli 3-4 łyżki oleju oraz
Czerwień i błękitDzisiaj domowe bułki do burgerów z sezamem, czyli podstawa dobrego burgera. Bułeczki są mięciutkie, maślane i pyszne. Sprawdzą się również na śniadanie z ulubionymi dodatkami. Polecam
Oryginalny smak