pieczywo - 17769 przepisów (strona:769/1185)

marynowane udka duszone z cebulą na ostro... 151

ostra wlać 4 łyżki oleju i podsmażyć cebulę z papryką, włożyć do cebuli udka, wlać wodę i dusić pod przykryciem z 30 minut na mniejszym ogniu udka podać do pieczywa, ryżu, ziemniaków, kaszy.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
fasolka szparagowa z kaszanką... 153

podsmażyć cebulę posypaną solą i dodać obrana z flaka kaszankę smażyć mieszając do jednolitej masy kaszanki taką kaszankę lubimy posypaną papryką ostrą i z fasolką szparagową i opcjonalnie z pieczywem..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sałatka śledziowa z jajkiem na ostro... 182

rozdrobnić przez kratkę do jajek do smaku doprawić cukrem, olejem, octem winnym, wsypać koperek i wszystko dobrze wymieszać schować do lodówki na godzinę......... taką sałatkę lubimy do żytniego pieczywa................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zwijany boczek z cebulą, czosnkiem, chilli... 191

około 45-50 minut co jakiś czas obracać boczek i można podlać kilkoma łyżkami wody boczek zostawić do wystudzenia i z zimnego zdjąć sznurek i kroić w plasterki do pieczywa.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
makrela z twarogiem Strzałkowo,ogórkiem,papryką do kanapek... 124

wszystko widelcem pognieść-wymieszać dodać pieprz mielony, posiekany szczypiorek i kilka łodyżek tymianku posiekanego, wymieszać i do lodówki na 1 godzinę aby smaki się przegryzły pyszna pasta do pieczywa...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
czosnkowo-cebulowe mielone z szynki... 178

była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
makrela z jajkami... 193

jajka przetarte przez kratkę do jajek dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, pomidor do smaku doprawić pieprzem,olejem i wszystko wymieszać odstawić do lodówki na 1 godzinę, podawać z pieczywem jakie lubisz..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
marynowana w przyprawie do ryb flądra z patelni... 129

obsypane mąką flądry kłaść na gorącym oleju białą skórą smażyć flądry z każdej strony na rumiano i odkładać na ręcznik papierowy takie flądry prosto z patelni lubimy zjeść z pieczywem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
rolada boczkowa marynowana w grill ziołowy z czosnkiem... 134

przykryciem dusić boczek do miękkości z 60 minut co jakiś czas obracając roladę boczek zostawić w garnku do wystudzenia i z zimnego usunąć sznurek i kroić plasterki do pieczywa.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
awokado - pasta z czosnkiem i chilli... 143

dodać ogórek konserwowy, pomidor, czosnek, sól morską, oliwę i wszystko zmiksować na pastę przełożyć do miseczki i do lodówki na 15 minut aby smaki się przegryzły najlepsza pasta na pieczywo razowe, grzanki, tosty..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
awokado: pasta z jajkiem... 140

miski do smaku dać majonez, musztardę, sól, pieprz, posiekany koperek i dobrze wszystko wymieszać schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły - najlepiej smakuje do tostów, grzanek, razowego pieczywa i bez smarowania masłem..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
wątróbka drobiowa z przyprawą shoarma... 158

jest bardzo smaczna w połączeniu z wątróbką i dodatkiem cebuli z jabłkami jabłka z cebulą podsmażyć na oleju, dodac cukier, kucharka, majeranek wątróbki podać z cebulą z jabłkami do pieczywa na kolację.............SMACZNEGO!!! przyprawa shoarma Royal Brand - smak: pikantna - zapach: harmonijny,lekki zapach wędzenia - zastosowanie: do mięs i na grilla - popularna przyprawa w krajach arabskich i Izraelu - opakowanie: 20 gram

W Mojej Kuchni Lubię
kotleciki mielone po hiszpańsku w pomidorach świeżych... 183

ogniu następnie włożyć kotleciki do sosu i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut te kotleciki smakują na ciepło do makaronu, ryżu, ziemniaków ale też można na zimno do pieczywa.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
szybkowar-ryż z fasolą po meksykańsku... 144

gotowac z 25 minut, po ugotowaniu zostawić na 15 minut w szybkowarze i potem spuścić mamy pożywne, syte, wegetariańskie danie rodem z Meksyku, można podac z plackami tortilli, pieczywem lub z czym lubisz..............SMACZNEGO!!! danie można ugotować w zwykłym garnku, ale trzeba wlać dodatkową szklankę wody i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę

W Mojej Kuchni Lubię
szybkowar-udziec indyka w warzywach... 131

mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania