Zachwyciłam się tymi bułeczkami ! Już na pewno nigdy nie kupię gotowych. Robi się je szybko, przepis jest bardzo prosty. Pięknie wyrosły, w środku są puchate
Kulinarne przygody GatityPo raz kolejny, co najmniej 20 blogerek spotkało się w wirtualnej listopadowej piekarni ! Tym razem wspólnie upiekłyśmy chleb kukurydziany na zaczynie poolish według J. Hamelmana
Kulinarne przygody GatityJakiś czas temu kupiłam ziarna orkiszu z zamiarem użycia ich do czegoś..., czyli upieczenia chleba. Przeszukałam sieć, nie znalazłam przepisu na chleb z
Kulinarne przygody GatityA może pokusicie się i upieczecie własny chleba na Sylwestra ? Oto bardzo prosty sposób na pyszny pszenny chleb domowy na drożdżach. Wprawdzie odpowiedniego garnka do
Kulinarne przygody Gatitypasty to dosłownie chwila, natomiast jeśli nie lubicie gładkiej pasty zamiast ją miksować, wszystkie składniki możecie rozgnieść przy pomocy widelca. Mnie taka pasta najbardziej smakuje z ciemnym domowym pieczywem, dziś był to chleb na żytnim zakwasie z ziarnem orkiszu . Rybna pasta twarożkowa Składniki: 1 wędzona makrela o wadze 250 g 250 g białego sera półtłustego 3 łyżki
Kulinarne przygody GatityPo raz pierwszy uczestniczyłam w Ezoterycznych spotkaniach przy piekarniku zorganizowanych przez Małgosię . Piekłyśmy wspólnie z innymi gotującymi dziewczynami pyszne bułeczki owsiane wybrane
Kulinarne przygody GatityTym razem Małgosia wysoko podniosła nam poprzeczkę wybierając do naszych ezoterycznych spotkań przy piekarniku przepis na bagietki na zaczynie drożdżowym
Kulinarne przygody GatityW weekend wspólnie z Małgosią i innymi dziewczynami w cyklu Wypiekanie na śniadanie piekłyśmy maślane rogale z makiem. Przepis został
Kulinarne przygody GatityJak już pisałam w jednym ze starszych wpisów, czasami gdy mam totalnego lenia przy okazji pieczenia chleba lubię korzystać z gotowych i sprawdzonych mieszanek. Takowe znalazłam
Kulinarne przygody GatityZapomniałam dokarmić zakwas ! I już z pieczenia chleba byłyby nici, gdyby nie to, że przypomniało mi się, że mam jeszcze w domu gotowe mieszanki chlebowe. Znalazłam
Kulinarne przygody GatityDo upieczenia chleba według tego przepisu podchodziłam już na Boże Narodzenie, ale zrobiło mi się krucho z czasem, więc postanowiłam to odłożyć na później. Teraz
Kulinarne przygody Gatitypodsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek Pieczywo Chleb tygrysi (dutch crunch bread) Wiejski chleb francuski na zakwasie Bułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oregano Maślane rogaliki z makiem Drożdżowy chleb na polish z czekoladą i rodzynkami Chleb
Kulinarne przygody GatityPo Wielkanocnej przerwie wracamy z cyklem Wypiekanie na śniadanie . Tym razem Małgosia wynalazła dla nas przepis w książce pod
Kulinarne przygody GatityTym razem nasz cykl Wypiekanie na śniadanie , organizowany przez Małgosię z agościł na blogu Eweliny . Wspólnie piekłyśmy bułki do
Kulinarne przygody GatityDzisiaj kolejna odsłona wspólnego blogowego pieczenia, czyli Czerwcowa piekarnia organizowana przez Amber. Tym razem pieczemy norweski chrupki chlebek z
Kulinarne przygody Gatity