pieczywo - 17769 przepisów (strona:781/1185)

Rolady z indyka pieczone z rozmarynem 152

obecnie przygotowuje się z różnych gatunków mięsa. Mięso tnie się w sporej wielkości plastry, lekko rozbija tłuczkiem i faszeruje różnymi dodatkami np. boczkiem, wędzoną słoniną, dodaje cebulę, musztardę, czerstwe pieczywo, ogórki kiszone, również grzyby leśne. Tym razem rolady przygotowałam rolady z indyka faszerowane pastą z bakłażanów z czosnkiem i chili. Nie dusiłam ich na patelni, tylko wraz z pokrojonymi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kanapka śniadaniowa dla tych co na diecie 212

kanapkowe nie musi być nudne. Bo kanapki nie muszą być nudne! Kanapki nie tylko mogą być smaczne, ale i apetycznie wyglądać. Propozycja dla tych, którzy nie potrafią zrezygnować z pieczywa, nawet na diecie. A ja właśnie jestem na diecie. Ta Kanapka śniadaniowa dla tych co na diecie ma dużo składników zabezpieczających normy żywieniowe. Najlepszy i najzdrowszy do kanapek jest chleb

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Powidła śliwkowe (powidła z mirabelek) 135

pory, do tego i cudowny czerwony kolor. Przepraszam Cię Piotrek moje są jednak lepsze Powidła z mirabelek doskonale będą się nadawać jako nadzienie do pączków, rogalików lub do smarowania pieczywa. Dzisiaj wyjadałam powidła prosto z garnka A przepis na powidła śliwkowe jest bardzo prosty, wymaga też niewiele czasu jak na powidła. Czyli są to ekspresowe powidła śliwkowe.   SKŁADNIKI

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dżem z mirabelek 131

mirabelek, okazały się pysznym dżemem, o lekko kwaskawym smaku, ma cudowny żółty kolor. Dżem z mirabelek doskonale będzie się nadawać jako nadzienie do naleśników, pączków, rogalików lub do smarowania pieczywa. Resztki, które nie zmieściły się do słoików wyjadałam prosto z garnka.   A przepis na dżem z mirabelek jest bardzo prosty, wymaga też niewiele czasu. Czyli jest to ekspresowy dżem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kulki serowe w zalewie oliwnej 150

zalałam zalewą oliwną z czosnkiem, która pozostała mi z suszonych pomidorów. Kulki serowe w zalewie oliwnej leżały ok. 2 tyg. były świetnym urozmaiceniem kanapek, można je rozsmarować na pieczywie, lub zjeść w całości. The post Kulki serowe w zalewie oliwnej appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową 130

domu panierowany camembert , ale nigdy w takiej postaci z tak pysznymi bakaliami w sosie słodkim. Tak przygotowany ser był niesamowicie smacznym połączeniem smakowym. Przystawka była podana z podpieczonym pieczywem, które był pomocne przy rozpływającym się na talerzu, płynny i ciepłym serem camembert. Ta przystawka: Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową będzie idealny dla amatorów serów. A ja się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pomarańczowe tosty francuskie z sokiem TYMBARK 218

zewnątrz a w środku są delikatne ze słodyczą pomarańczy. Składniki 2-3 jajka skórka otarta z 1/2 pomarańczy 100 ml soku pomarańczowego 100 % Tymbark do masy jajecznej 4 kromki pieczywa tostowego 2 łyżki masła 1 łyżka oleju na syrop: 100 ml soku pomarańczowego 100 % Tymbark 2 łyżeczki cukru skórka otarta z 1/2 pomarańczy Przygotowanie: W szerokiej miseczce mieszamy za pomocą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podpłomyki 124

Podpłomyk i to rodzaj prymitywnego pieczywa w postaci małego placka. Takie podpłomyki jadałam u mojej babci, były jednak pieczone bezpośrednio na płycie pieca, który stał w kuchni. Moje są pieczone w piekarniku, do tego moje podpłomyki wyglądają jak mini pizza Podstawowymi składnikami podpłomyków to mąka, sól i woda, ja dodaję jeszcze szczyptę suszonych drożdży. Kiedy nie wiemy co przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Terrina z łososiem 149

posiekany szczypiorek i pokrojonego w kostkę łososia, sok z cytryny, ostrożnie mieszamy. Chłodną żelatynę dodajemy do masy łososiowo-serowej i mieszamy. Podłużną formę wykładamy folią spożywczą, wkładamy kromki ciemnego pieczywa, może być pumpernikiel, na to przekładamy masę, wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy folią, wstawiamy do lodówki i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Wyjmujemy, rozwijamy z folii i kroimy na małe kwadraty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na zrazy wołowe zawijane 8783

plastry, dokładnie rozbija tłuczkiem i faszeruje różnymi dodatkami np. u nas tradycyjny farsz do zrazów zawijanych to boczek lub słonina, słupki kiszonego ogórka, ósemki cebuli, musztarda sarepska, czasami czerstwe pieczywo, również grzyby leśne. Rolady mięsne następnie się podsmaża i dusi z cebulą, można je zabielić śmietaną, lub dusić w naturalnym sosie. Naturalny sos w zrazach jest najlepszy, mają pyszny, niepowtarzalny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paprykarz ze śledzia 193

wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy. Śledzia wraz ze składnikami marynaty miksujemy. Rozdrobnionego śledzia mieszamy z ryżem. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy jako dodatek do pieczywa. The post Paprykarz ze śledzia appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z avocado i sałaty 156

być widoczna struktura sałat) jak ktoś chce sie pobawić to można składniki bardzo drobno posiekać, doprawiamy solą i ognistą mieszanką przypraw. Gotową pastę z avocado i sałaty podajemy z pieczywem. Możemy też skropić kanapkę sokiem z limonki i oliwą z oliwek. The post Pasta z avocado i sałaty appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Galaretka pomidorowa z bazylią 125

warta do zapakowania do słoika. Smak jest ciekawy, pomidorowy, słodki, z nutą bazylii. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, dobrego sera dojrzewającego lub po prostu do świeżego, chrupiącego pieczywa. Przepis znalazłam w książce "Kuchnia Smakosza. Pomidory", do tego stopnia mnie zaintrygował, że musiałam go przygotować. Może Was też zaciekawi? W oryginalnym przepisie zamiast pektyny, jest cukier żelujący

Pora coś zjeść
Domowe chlebki pita 161

Domowe pieczenie wciąga niesamowicie. Wbrew pozorom ani nie wymaga wiele wysiłku, ani nie zajmuje dużo czasu. A przysięgam Wam nic nie zastąpi zapachu świeżego pieczywa, który wypełnia cały dom i na długo w nim pozostaje. Przez mój piekarnik przewinęły się już najróżniejsze wypieki, ale najbardziej cenię sobie te naprawdę naprawdę ekspresowe. Takie jak np. ten chleb razowy na sodzie

Okolice Palnika
Od czego zacząć? Czyli mój pomysł na odchudzanie. 461

kcal, a ja tak bardzo kochałem słodycze. Postanowiłem to wszystko wyeliminować. Głównie zrezygnowałem z: soli, oleju, smażonych potraw, słodyczy, słodkich i gazowanych napojów, mięsa wołowego i wieprzowego, białe pieczywo innych produktów dosładzanych lub wysoko-przetworzonych. Jednak skoro pozbyłem się tych rzeczy z mojego jadłospisu to co jeść? Spokojnie! Jest jeszcze cała masa produktów dozwolonych :)  Przykładowo sól wymieniłem na inne

All My Fit Life

Proponowane wyszukiwania