pieczywo - 17769 przepisów (strona:785/1185)

Zupa cebulowa z grzankami ;-)))))))))) Smy(a)kowita 240

wino wyparuje wlewamy bulion, po zagotowaniu dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem. Używając blendera miksujemy całość na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek i pokrojone pieczywo na grzanki (najlepiej dość spore), cały czas mieszając doprowadzamy do jego zarumienienia się. Powinno mieć piękny złoty kolor. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach posypujemy grzanki. Gorącą zupę

SMYKWKUCHNI
Kampania jakości produktów marki Tesco / 1 119

polecam - jeśli tak jak ja uwielbiacie masełko z awokado bądź jako dodatek do sałatki czy smoothie.   Bułeczki są zamrożone i odpiekane na miejscu, nie jestem fanką takiego pieczywa. Nie kupuję i nie znajdą one u mnie miejsca w kuchni. Sałaty pakowane w woreczki, tzw. miksy są świetne do przygotowania czegoś na szybko. Ta akurat była świeża i pyszna

Magiczne Życie Marty
Od czego zacząć, czyli kilka słów o MOTYWACJI 139

nich znajduję się najwięcej pożytecznych kalorii i witamin. biały ryż, ziemniaki zastąpmy na brązowy; chipsy na pokrojoną w paski marchewkę; fast-foody na samodzielnie wykonane tortille, pizze itd; białe pieczywo na razowe lub pełnoziarniste. jedzmy 4-5 posiłków dziennie, co 2-3 godziny, kiedy odczujemy sytość głodu. pijmy dużo płynów. Słodzone napoje zamieńmy na wodę mineralną, zieloną lub czerwoną liściastą

Truskawkowa Fiesta
Letnie leczo 196

ponownie dusimy do uzyskania zmiękczenia warzyw - co jakiś czas mieszamy. Na koniec doprawiamy przyprawiamy, koncentratem pomidorowym - wszystko mieszamy i przez chwilę smażymy. Leczo polecam podawać wraz z świeżym pieczywem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO, SURIMI Z NEKTARYNKĄ 352

masło na gorącym toście. Nie wiem, jak dla Ciebie, ale w takie upalne dni (reeety, mamy wręcz tropiki! chociaż nie, za mało wilgotno) wystarczają mi sałatki z kawałkiem świeżego pieczywa w ramach obiadu lub lunchu. Dzisiejsza propozycja akurat jest bardziej kolacyjna, ale uważam, że warta spróbowania. Znana sałatka z selera naciowego z szynką i ananasem odmieniona została przeze mnie

W kuchni Karmel-itki
Grecki kociołek 143

mięsa. Dusić aż będę miękkie, ale żeby się nie rozpadały. Dodać oliwki. Całość spróbować, ewentualnie doprawić świeżymi ziołami. Podawać na ciepło, ale i na zimno smakuje idealnie z pieczywem

Magiczne Życie Marty
Muffinki z amarantusem - "perełka" dietetyczna! 240

istotne w codziennej diecie wegetariańskiej. A na dodatek, jest wyjątkowo lekkostrawny - istna dietetyczna "perełka" ! W kuchni amarantus można wykorzystywać jako dodatek do musli czy granoli, do słodkich wypieków czy pieczywa lub jako zamiennik mąki. Nasiona można też samemu skiełkować i dodawać do sałatek i past. Od łacińskiej nazwy amarantusa pochodzi nazwa koloru szkarłatnego - czerwieni z domieszką różu i fioletu - taką

Grunt to przepis!
Ciabatta... 140

Jakiś  czas temu zrobiłam całkiem nie małe 2 ciabatty (1,5 zostało zjedzone od razu w ciągu 20 minut!), myślę że jest to najlepsza recenzja

Brzuszki Łakomczuszki
Jak dobrze zacząć dzień? 145

Znam jeden, świetny, niezastąpiony sposób. Świeżym pieczywem! Cudowny zapach będzie utrzymywał się w domu do obiadu, a Ty na śniadanie zjesz pyszne, ciepłe bułeczki. Przepis pochodzi z bloga W winogronowym gaju. Do dzieła. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie suchych drożdży 1 szklanka ciepłej wody 55g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli  2 łyżeczki miodu (użyłam miodu akacjowego

Brzuszki Łakomczuszki
Nie taka dieta straszna jak ją malują. 300

Panie, które w 3 sezonach programu "Rewolucja na talerzu" mówią: nie rezygnuj ale jedz zdrowo .  No i okazuje się, że: kajzerka nie jest mi niezbędna, a dobre pełnoziarniste pieczywo smakuje wybornie; żółty ser też nie musi być jedzony codziennie, bo pasta z makreli rewelacyjnie spełnia swoje zadanie; ketchup można zrobić domowy bez różnych syfów; zamiast szynki, można zrobić cudowną

Brzuszki Łakomczuszki
Dietetycznie: super kanapka z boczniakami i nie tylko... 155

drugie śniadanie, mmm... co by tu gadać do roboty. Przepis pochodzi z książki: "Szczypta smaku" z małymi modyfikacjami. Składniki: 3 boczniaki 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa troszkę sera bryndza trochę oliwy 3 gałązki tymianku sól, pieprz Warzywa czyścimy. Połówkę cebuli kroimy na 4 części, pół papryki na 3-4. Wrzucamy cebulę, paprykę, boczniaki do miseczki, polewamy

Brzuszki Łakomczuszki
Grillowana grzanka z mozzarellą, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami 123

oregano  Patelnię grillową rozgrzewamy. Smarujemy ją pikantną oliwą z oliwek (można pędzlem lub zwykłym ręcznikiem papierowym, tak by nie było jej zbyt dużo). Na rozgrzanej patelni układamy kromkę pieczywa. I grillujemy z każdej strony przez kilka minut- tak długo aż powstaną charakterystyczne, ciemne paski. Na każdą kromkę kładziemy po dwa plastry mozzarelli, jednego suszonego pomidora pokrojonego w paski

Mango Papaja
Grzyby. Do smarowania. Pasta grzybowa z kurek i moreli 217

Pasta z grzybów to ciekawy dodatek do pieczywa czy mięs. Można podawać ją na grzankach czy krakersach jako przekąskę, ale świetnie będzie smakowała z soczystym stekiem. Pasta kurkowa pachnie lasem a w smaku jest mocno grzybowa, słodko-pikantna i pyszna. Można przygotować pastę grzybową z innych gatunków - radziłabym jednak nie mieszać różnych bo np. borowiki i kurki mają zupełnie inny

Smaczna Pyza
SMAROWIDŁO Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA 198

cytryny i łyżkę oleju ryżowego.   Całość dokładnie miksuję, sprawdzając smak. Ewentualnie doprawić. Ostudzić, wstawić do lodówki na 30 minut, aby aromaty się przegryzły. Podaję ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Pstrąg po żydowsku 220

pietruszkowe: Do miseczki wrzucamy 2 łyżki masła, garść posiekanej pietruszki (resztę zostawiamy nieposiekaną), trochę posiekanej cebuli i wyciśnięty ząbek czosnku. Mieszamy wszystko widelcem. Staramy się nie zjeść wszystkiego z pieczywem chrupkim, żeby zostało trochę do ryby:) Pstrąga myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy posiekaną cebulą, drobno pokrojonym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka ryby wkładamy

Gotuj z Misiem

Proponowane wyszukiwania