doskonały zamiennik wędlin i być urozmaiceniem zwykłego śniadania czy kolacji. Z kolei, gdy mają mnóstwo dodatków lub są kolorowe, tym bardziej zjada się je ze smakiem ze świeżym, chrupiącym pieczywem. A gdy jest to tuńczyk w innym wydaniu niż zwykle, to jeszcze bardziej zachęca mnie do konsumpcji. Ps. Przypominam o trwającej akcji „gotowanie za głosowanie” – swoje głosy możecie oddawać
Fabryka pomysłówstaroci, kulinarne oraz modowe stoiska, koncerty i wiele innych. Dla kucharzy – amatorów, jakim jestem jest to po prostu raj smaków. Można tu spotkać mnóstwo stoisk z regionalnymi smakami, m.in.: pieczywem, przyprawami czy wędlinami. Można tutaj zobaczyć tak naprawdę każdy region świata. To świetny moment, aby zrobić małe kulinarne zapasy, ja m.in. zaopatrzyłam się w przyprawy, na które bardzo długo polowałam
Fabryka pomysłówsobą w pojemniku jako drugie śniadanie, ponieważ bez większego wysiłku mogę ją zrobić wieczorem, by następnego dnia rano po drodze zawitać do piekarni w celu zakupu do niej świeżego pieczywa. Składniki: 2 torebki ugotowanego i ostudzonego ryżu puszka kukurydzy 4 średnie ogórki kiszone puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (ja daję rozdrobnionego) Mała cebula sól pieprz 1-2 łyżki
Fabryka pomysłówDodać ziele angielskie i liście laurowe. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą chwilę podgrzewając. Robię w ten sposób, aby ominąć efekt zasmażki. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówczasie ogórki kroimy w paseczki i dorzucamy do garnka, dodajemy też koncentrat pomidorowy. Gotujemy 15 minut. Na koniec zupę zaprawiamy 2 łyżkami mąki. Doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Polecam, moja ulubiona
Czerwona Porzeczkapomidor, Liście Bazyli Oliwa z oliwek, Sól pieprz Pomidor kroimy na grubsze plasterki ser również układamy na talerzu na wieszcz liście bazylia i przyprawiamy skrapiamy oliwą .Smakuje doskonale z pieczywem np bruschette . Smacznego
cookplkoktajlowe. Przygotowanie Jajka rozbijamy do miski, dodajemy odrobinę mleka i przyprawy. Na patelni roztapiamy odrobinę masła i wlewamy rozmącone jajka. Dodajemy pokrojonego łososia, szczypiorek i pomidorki. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego Zachęcam was do zostawienia komentarza pod zdjęciem, a do osób którym podoba się nasz blog i chcą na bieżąco obserwować kolejne posty, kliknijcie
cookpldłuższego czasu dla urozmaicenia, zarówno codziennych kanapek, jak i imprezowych przekąsek, robimy różne pasty. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem, bułeczkami, sucharkami czy bagietką. Wariacji na ten temat może być mnóstwo, zależy co ma się pod ręką (czytaj: w lodówce). Dzisiejszy zestaw naszych past sylwestrowo-noworocznych rozpoczyna nową kategorię na blogu pt.: "pasty kanapkowe". Przepis generalnie jest zawsze jeden
Delicious Titbitsrolada z indyka w sosie pomarańczowym ) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę ( Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym ) :) 10. Najczęściej pieczemy Ciasta i ciasteczka oraz Pieczywa i bułeczki i Pączki , ale też "pastujemy" :) 11. Jesteśmy zdecydowanie mięsożerni , ale kochamy też zdrowe sałatki. Dzięki temu blogowi odkryłam w sobie nową pasję do szycia, a największym
Delicious Titbitsniedawna mam możliwość testowania kamienia do pizzy i pieczywa marki Bakero . Nie będę ukrywać, że propozycja bardzo mnie zainteresowała, gdyż kilka miesięcy wcześniej zastanawiałam się nad kupnem owego sprzętu. W moim domu pizza gości dość często ze względu na jej nieograniczoność smaków. Jedynie czego mi do tej pory brakowało w pieczeniu tradycyjnym na blaszce to efektu chrupiącego spodu prosto
Fabryka pomysłówtzatziki (cacyki, tzadziki, dzadzyki) – element kuchni greckiej , podawany jako dodatek do dań z grilla, smażonych, pieczonych lub podawane oddzielnie jako dip. Również dobrze smakuje z zapieczonym pieczywem. Więcej przepisów na sosy i dipy znajdziesz tutaj: Sosy i dipy – przepisy Zobacz również przepisy na inne sosy i dipy (klik) Składniki Jogurt grecki […] The post Sos tzatziki appeared first
Kulinarne PrzebojePyszna propozycja na śniadanko lub kolację jako dodatek do pieczywa jak również samodzielna przekąska. Proste składniki i łatwe przygotowanie. Ściełam szczypiorek bo już zakwitł i kwiatki również dodałam do twrożku. Kwiatki są bardzo smaczne o nieco intensywniejszym smaku niz szczypiorek. składniki: 2 nieduże cykorie 400 g twarożku lub sera ( ja użyłam twarożku kanapkowo-sernikowego Wieluń) 150 g rzodkiewek
Monia miesza i gotujeczasie mieszamy majonez ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odcedzony groszek i mieszamy. Ugotowane jajka obieramy i dodajemy do miski z sosem i groszkiem. Podajemy z ulubionym pieczywem :) Bon Appetit
Pudełko rozmaitościKapuśniaczki krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Sporne, gmina Korczyna, powiat krośnieński Kapuśniaczki to jeden z tych tradycyjnych wypieków, które są równie popularne, co różnorodne. Z pozoru
Trzeci talerzRogaliki z dwóch składników czyli z mąki i serka mascarpone. Te kruche rogaliki są fenomenalne zarówno na słodko jak i na słono a czas ich przygotowania
MeCooks