pieczywo - 17769 przepisów (strona:790/1185)

VI AKCJA piekarnie w twoim mieście 150

Jolanty Kurcewicz znajduje się przy ulicy Żagańskiej w Żarach. Tam też znajduje się sklep firmowy czynny od 6 do 17 z tego co pamiętam. Sklep jest dobrze zaopatrzony w pieczywo , ale kupić można w nim wszystko.  Ja zakupiłam drożdżowy wieniec z dżemem w cenie 3zł. Bułka była dla córeczki mojej koleżanki. Wyglądała bardzo apetycznie , dlatego ją wybrałam

Magiczne Życie Marty
IX AKCJA piekarnie w twoim mieście 168

drodze. Wzięłam tym razem pączki i bułki. Pączki świeże i pachnące - zjedliśmy od razu. W cenie 1,50zł. A bułki wybrałam hot dog w cenie 0,94zł. Chrupiące, pszenne pieczywo

Magiczne Życie Marty
Papardele ze szpinakiem plus olej kokosowy zdrowy-olej.pl 145

posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Składniki : * ugotowana porcja makaronu * łyżka oleju kokosowego * mrożony szpinak * 3 łyżki serka śmietankowego * sól, pieprz, gałka muszkatołowa  * ewentualnie wędzony łosoś Przygotowanie : Rozpuścić olej, wrzucić szpinak

Magiczne Życie Marty
Łódeczki awokado nadziewane sałatką z fetą : Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 148

wymieszać razem. Do małego słoiczka wlać oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz przyprawy. Energicznie potrząsać do połączenia składników. Wymieszać z sałatką. Nakładać do wydrążonych połówek awokado. Podawać z pieczywem. W styczniowym Wyzwaniu Blogerek i Blogerów wzięli udział : Paulina mojapasjasmaku.blogspot.com Monika papryczkaa.blogspot.com Magda only-my-simple-kitchen.blogspot.com Gosia daylicooking.pl Iwona izioni-smaki.blogspot.com Justyna niePieprz.pl Ewa ewakuchennie.blogspot.com Justyna mamaipomocnicy.blogspot.com Justynka tysiagotuje.pl Marzena zaciszekuchenne.blogspot.com Beata staregary.blogspot.com

Magiczne Życie Marty
Zdrowa sałatka po włosku 590

połączyć oliwę z musztardą i przyprawami. Przykryć sos sałatą, pokrojonym pomidorem i tartą mozzarellą. Ja wykorzystałam ser typu włoskiego. Całość posypać pokrojonym korniszonem. Przed jedzeniem wymieszać. U mnie z pieczywem, ale sama sałatka jest pyszna i da się nią najeść. Można dodać różne pestki uprażone na suchej patelni

Magiczne Życie Marty
Środa to mała sobota - włoska bułeczka śniadaniowa 123

pieczywem na śniadanie nie jestem. Ale mój S lubi, więc od czasu do czasu robię dla Niego takie bułeczki na ciepło. Tym razem z sadzonym jajkiem, mozzarellą i oliwkami. Do tego obowiązkowo szklanka soku pomidorowego Tymbark.  " Szklanka soku do śniadania " Składniki : * bułka z ziarnami * jajko * 2 plasterki mozzarelli bądź sera żółtego * 2 łyżki masła  * garść pomidorków koktajlowych

Magiczne Życie Marty
Sos tzatziki 136

Czyli grecki dip idealny do dań z grilla czy świetny dodatek do pieczywa. Idealnie sprawdzi się przy grillowaniu na nadchodzące majówki.  Składniki : * ogórek zielony * mały kubeczek greckiego jogurtu naturalnego  * 2 ząbki czosnku * łyżeczka oliwy z oliwek  * sól Przygotowanie : Ogórka obrać, zetrzeć na tarce, posolić i odstawić na 20 minut. Dobrze odcisnąć, polać oliwą. Czosnek przecisnąć przez praskę

Magiczne Życie Marty
Olej rzepakowy w kuchni czyli pyszne bułeczki z sezamem 187

Jakoś tak wyszło, że zabrakło nam pieczywa na śniadanie. Wyjątkowo zrobiłam szybkie bułeczki i raczej nie liczyłam na wielki efekt. Jednak bułeczki wyszły wspaniałe i godne polecenia. Chociaż mąki tak pomieszałam, że nie wiem czy dacie radę wszystkie je zgromadzić! Myślę, że pszenna 650 z Biedronki sprawdzi się idealnie. Składniki na 6 - 8 bułeczek : Zaczyn : * szklanka mąki pszennej chlebowej * centymetrowy

Magiczne Życie Marty
Caramel croissant pudding 139

Christmas pudding. Pierwsze wzmianki o tym ostatnim są notowane na rok ok. 1420. Pudding Nigelli jest słodki, kremowy, mogę powiedzieć, że nawet lekko zapychający. Zamiast croissantów można użyć innego pieczywa np. chleba. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Pavlova z lemon curd (torcik bezowy) 152

Nowej Zelandii. Deser ten miał być taki jak Anna Pawłowa czyli lekki i delikatny. Lemon curd jest natomiast tradycyjnym angielskim deserem o konsystencji dżemu. Świetnie się nadaje do pieczywa czy jako dodatek do scones przy popołudniowej herbatce. Najczęściej jest on wykonany z cytryn, limonek czy pomarańczy. Można nim smarować dosłownie wszystko począwszy od naleśników poprzez muffinki, aż do tortów. Przepis

Pora coś zjeść
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 269

Przez moje eksperymenty z  domowym pieczywem stałam się posiadaczką dość dużej ilości drożdży w lodówce i z tego powodu stwierdziłam, że chleb chlebem, ale trzeba przygotować coś na słodko - drożdże się nie zmarnują, a nas ucieszy smak drożdżowego ciasta. Padło na rogaliki drożdżowe z czekoladą. Proste nadzienie, a dla fanów czekolady, do których należę i ja, to smakołyk, któremu

Smakołyki Bereniki
ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. 285

nagrzanego pieca. Piekłam ok. 1h w 170 stopniach, początkowo pod folią. Na ostatnie 10 minut zdjęłam ją, by wierzch się dopiekł. Podałam na obiad, do ziemniaków; resztę wykorzystałam do pieczywa, na zimno. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Zmiany. 188

szynkę. Przesmażyłam ją, po czym dodałam koncentrat pomidorowy. Kiedy zaczął bulgotać, wrzuciłam kostkę mięsną, dolałam odrobinę wody. Przykryłam i dusiłam ok. 10 minut na średnim ogniu. Nadaje się do pieczywa, ryżu bądź ziemniaków. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Rozgrzewanie w sierpniu. 150

Dosypałam przyprawy i wymieszałam. Zalałam tym warzywa, które zdążyły puścić już sok. Porządnie wymieszałam, dosypałam kukurydzy i dusiłam pod przykryciem około 15-20 minut, aż ziemniaki zmiękły. Podałam z pieczywem. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Porządny start. Ziołowa jajecznica z pomidorkami. 193

postała jajecznica (można zostawic - wyjdzie omlet). Do smażącej się potrawy, wrzuciłam pomidorki, smażyłam jeszcze chwilę, ciągle mieszając. Zdjęłam z ognia i od razu podałam na stół. Ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki