dusiłam ok. 7 minut. Następnie doprawiłam "jarzynką". Całością zalałam skrzydełka, po czym poddusiłam je z sosem przez ok. 15 - 20 minut na niezbyt mocnym ogniu. Podałam ze świeżym pieczywem. Smacznego
W kuchni Karmel-itkiłatwych przekąsek, które można zrobić nawet wtedy, kiedy jesteśmy zabiegani. Zajmują chwilkę. Dziś, na początek, proponuję Wam malutkie kanapeczki, takie na raz. KANAPECZKI "NA RAZ". /autorski;/ ciemne pieczywo (u mnie żytni chleb) ser rokpol suszone śliwki naturalny serek kremowy kawałki kabanosa oliwki cebulka srebrna (np. Ole!) ogórek zielony serek ogórek zielony łosoś Miłej zabawy! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkipowodu, że użyłam sera topionego w plasterkach, częściowo spłynął on do naczynia, pieczarki puściły sok i w wyniku tego powstał lekki sos serowo-pieczarkowy. Można pieczarki podać z pieczywem/ ziemniakami (w przypadku obiadowym) i owym sosem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiduszę na wolnym ogniu do momentu, aż wino prawie całkowicie się zredukuje. Zalewam całość bulionem, dodaję lubczyk, tymianek, trochę pieprzu. Gotuję około godziny. Podaję na gorąco ze świeżym pieczywem. Wersja typowa: dodatkiem są grzanki serowe, bądź wierzch posypuje się startym serem, aby ten rozpuścił się pod wpływem temperatury i stał się ciągnący. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkikostkę, a w plastrach rozrywam palcami. Truskawki kroję na plastry. Wszystko mieszam z octem, oprószam świeżo mielonym czarnym pieprzem i podaję. Świetnie pasuje również do świeżego, chrupiącego pieczywa. SMACZNEGO! Pozdrawia ciepło i słonecznie, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkigorącą pomidorową. fot.:Karmel-itka Spróbowałam wielu, wieeelu pysznych rzeczy! Sery z Ranczo Frontiera , konfitury z Gryszczeniówki , wspaniałe pasty z Bułgarii - bakłażanową i paprykową, aromatyczne wędliny, świeże pieczywo, przepyszne pasztety od ABC Kuchnia z Suchego Lasu. fot.: Karmel-itka. fot.: Karmel-itka. Zapomniała też dodać, że podczas niedzieli, cały jarmark, odbywał się także TYGIEL, cotygodniowy targ produktów regionalnych, który
W kuchni Karmel-itkisłodkiej lub kwaśniej śmietany. Na talerzu układam warzywa, kurczaka i ser. Dressing podaję osobno, by każdy mógł sam dodać go tyle, na ile ma ochotę. Pasuje do świeżego pieczywa. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiznów plasterki masła, posypuję kaparami. Piekarnik rozgrzewam do 150 stopni. Wkładam naczynie, nie zamykając go żadną pokrywą szklaną i piekę przez 30 minut. Podaję na ciepło ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka insertCookd("43492c103b6f48e81cb6648f4518714d
W kuchni Karmel-itkiczym skręcam gaz do minimum, dodaję przecier pomidorowy. Całość duszę około 1,5 godziny na małym ogniu, aby mięso skruszało, a smaki się złączyły. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem bądź ugotowaną kaszą. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkitalerzu układam połowę szpinaku, pokrojoną jedną gruszkę, pokrojoną połowę sera camembert. Posypuję połową prażonego słonecznika. Wszystko polewam odrobiną oleju lnianego. Świetnie pasuje tu białe, półwytrawne wino i świeże pieczywo. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkibób. Wszystko razem smażę do momentu, aż bób zmięknie i nabierze złocistego koloru. Dodaję łyżeczkę płatków chili, wrzucam kapary. Całość doprawiam pieprzem świeżo mielonym. Najlepiej smakuje ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkitrzymam w lodówce. Przechowywać do 3-4 dni w lodówce. Z pozostałych zmiksowanych orzechów można zrobić mazidło do chleba. Mieszam orzechy z miodem, cynamonem i smaruję nim świeże pieczywo. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkipieprz Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości, rozgniatam widelcem. Siekam koperek dość drobno, dodaję do ryby wraz z majonezem i serkiem. Wszystko mieszam, doprawiam pieprzem. Podaję ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiniezbyt dietetycznym burrito i pszennym pieczywie, w końcu nadszedł czas na prawdziwie lekki i zdrowy przepis. Z połaczenia warzyw, białego mięsa i naturalnego brązowego ryżu zawsze wychodzi zdrowy i syty posiłek :) Początkowo miała to być cukinia, ale w sklepie wszystkie były jakieś małe i nienadające się do nafaszerowania więc ostatecznie zdecydowałam się na bakłażan. I był to bardzo dobry wybór
Zgrabne Gotowanieochotę poleniuchować, a do tego idealnie nadaje się leżak nad basenem :) Co do jedzenia, już wiele razy wspominałam, że jest to mój największy problem. Nie mają tutaj świeżego pieczywa, można kupić jedynie chleb tostowy, owoce i warzywa są pozbawione smaku a wszystko jest sztucznie słodkie i chemiczne. Tęsknie już za polskim świeżym chlebkiem z masłem :) Ale jakoś radzić sobie trzeba
Zgrabne Gotowanie