pieczywo - 17769 przepisów (strona:783/1185)

Sałatka z łososiem i kaparami 299

talerzu ułożyć sałatę i warzywa. Czosnek rozgnieść. Wszystkie składniki sosu zmieszać w małym zamkniętym słoiku, potrząsając nim. Skropić sosem ułożone warzywa, następnie dodać łososia i kapary. Podawać z ulubionym pieczywem

wyzwania kuchenne
Hummus 176

zachowując 4 łyżki płynu. Czosnek obrać i posiekać. Do blendera wrzucić ciecierzycę, zalewę, czosnek i sok z cytryny. Zmiksować na gładką masę i przełożyć do małej miski. Podawać z pieczywem, krakersami lub kawałkami warzyw

wyzwania kuchenne
Panzanella 159

Prosta w wykonaniu toskańska sałatka z pomidorów i chleba, przyprawiona oliwą i octem z czerwonego wina. Świetna nie tylko na upały. Składniki: kilka pomidorów różnego rodzaju 2 kromki czerstwego pieczywa 1/2 czerwonej cebuli ząbek czosnku świeża bazylia sól, pierz łyżka octu z czerwonego wina 2 łyżki oliwy Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, a cebulę na talarki. Kromki chleba pokroić

wyzwania kuchenne
Współpraca z firmą Skworcu 183

OWOCÓW MORWY BIAŁEJ do wypieku ciast, tart a nawet wyrobu wina.   16 . Przyprawa do serników i mas serowych  17. Przyprawa do Masła to doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla. Można nią również posmarować tosty i upiec w tosterze. Dzięki niej można przygotować  w sposób prosty chrupiące, złociste i niezwykle aromatyczne grzanki

Słodkości i nie tylko
Polak Węgier dwa bratanki... 244

Polsce gulyás błędnie zwana jest gulaszem, a to nic innego jak zupa gulaszowa. Tradycyjny gulasz zwany jest pőrkőlt     Do zupy można podać  pieczywo,np. czosnkowe -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- The basic igredients are meat, onion, paprika, of course. However, how many cooks, so many versions. I experiment and add a carrot and peas. Probably many Hungarian would call

bastalena
Półwysep Iberyjski kusi muszelkami 161

zagotowałam. Następnie zmniejszyłam ogień, wrzuciłam małże i pod przykryciem gotowałam, aż małże się otworzą, czyli jakieś 5 min. Gotowe wyjęłam na talerz, polałam sosem i podałam z chrupiącym pieczywem

bastalena
1459. Sznycle pruszkowskie 154

papryki przygotować ciasto, odstawić na 30 minut. Wymieszać z posiekaną zieleniną. Plastry kiełbasy maczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać najlepiej z surówką i pieczywem albo ziemniakami z wody lub frytkami. Wersja dla wegetarian Wegetarianie zamiast mięsa mogą wykorzystać steki sojowe, uprzednio ugotowane w esencjonalnym grzybowym rosole z kostki i dobrze odciśnięte. Przepis z książki

Moje domowe kucharzenie
1544. Kaiser rolls 138

własnego gustu ..z sezamem, makiem lub bez niczego... Rolki Kaiser , zwany także rolkę Wiedeń lub dysk rolla (oryginalna nazwa: Semmel lub Kaisersemmel , jeśli wykonane ręcznie także:Handsemmel ), to rodzaj pieczywa , wynaleziony w Wiedniu , i uważa się, że zostały nazwane na cześć cesarza Franz Joseph . Zaczyn:  350 g mąki chlebowej  4 g suszonych drożdży 210 ml wody Wszystko razem

Moje domowe kucharzenie
Otręby gryczane -Smakoszyki 145

dodatek do musli, jogurtów, ciast, zup, mieszanek do pieczenia chleba. Otręby gryczane są polecane osobom z problemami żołądkowymi i gastrycznymi, dla diabetyków. Dodatek otrąb gryczanych do ciasta chlebowego nadaje pieczywu miększą strukturę, intensywny smak i barwę. Otręby są przeznaczone do bezpośredniego spożycia..jako dodatek do musli, jogurtów itp...ale jak widać na załączonym zdjęciu musiałam trochę otręby "wyczyścić"..taki dodatek

Moje domowe kucharzenie
Chleb radzieckiego żołnierza ..styczniowa piekarnia 187

trochę więcej, temperatura zaś jeszcze nieco wyższa. Gęsta konsystencja otrzymanego ciasta i dłuższy czas trwania tego etapu sprzyjają intensywnemu rozwojowi bakterii kwasu mlekowego, który decyduje, o jakości pieczywa. 3.etap:  ciasto jw. + 80g maki + 100g wody, temperatura 28 – 30°C, na 3-4 godziny. W fazie tej powinny rozwijać się już bardzo dynamicznie dzikie drożdże. Ciasto powinno przyrosnąć

Moje domowe kucharzenie
Chleb z czekoladą i rodzynkami, na zakwasie czyli lutowa piekarnia 168

miłe słowa. Niech chleb nas łączy! Amber  Kuchennymi drzwiami Ania  Bajkorada Ania  Nie tylko na słodko Ania W  Moje pasje.Kuchnia i ogród Ania  Pieczywo na zakwasie Alutka  nie-ład mAlutki Arnika  Arnikowa kuchnia Bea  Bea w kuchni Bożena  Smakowe kubki Bożena  Moje domowe kucharzenie Dorota  Ugotujmy To.pl Dorota

Moje domowe kucharzenie
Bułki pszenno-orkiszowe 173

Ostatnio dużo swojskiego pieczywa u mnie...aż sama się dziwię, że tak dużo piekę...no , ale jak tu nie piec jak takie domowe najlepsze..Bułeczki z dodatkiem mąki orkiszowej ..pycha...Autorka przepisu dodała, że najlepsze są gorące prosto z piekarnika...to fakt..ale następnego dnia są też pyszne i świeże...córki robiły sobie kanapki do szkoły..a ja miałam też

Moje domowe kucharzenie
Chleb orkiszowy słonecznikowy 133

P.Adama [ tutaj  i  tutaj ]i zakupcie takie gotowe mieszanki..Warto także zajrzeć na blog P.Adama..tam są przepisy na pyszne chleby, bułeczki oraz dużo porad dotyczących wypieku pieczywa

Moje domowe kucharzenie
Chleb razowy słonecznikowy 159

sklepów P.Adama [ tutaj i tutaj ]i zakupcie takie gotowe mieszanki..Warto także zajrzeć na blog  P.Adama..tam są przepisy na pyszne chleby, bułeczki oraz dużo porad dotyczących wypieku pieczywa. mieszanka do wypieku chleba  razowego słonecznikowego

Moje domowe kucharzenie
Croque monsieur i croque madame 156

nasze wspólne wirtualne spotkanie przy śniadaniu.. 4 kromki chleba tostowego 4 duże plasterki sera  4 plasterki szynki 2 jajka 2 łyżki masła sól,pieprz Na dwóch kromkach pieczywa położyć po plasterku sera – takiej wielkości,aby przykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach

Moje domowe kucharzenie