pieczywo - 17769 przepisów (strona:780/1185)

Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami i serem 191

kawałków sera i suszonych pomidorów. Dodaj po dwa liście bazylii i złóż cukinie w roladki. Ułóż na półmisku i udekoruj listkami bazylii. Podawaj na przystawkę lub kolację ze świeżym pieczywem i mocno schłodzonym białym winem. Życzę Wam smacznego! Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa

Chilli Czosnek i Oliwa
Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami 213

danie z piekarnika, posypujemy jajka resztą sera i dopiekamy kolejne 8 minut. Po upieczeniu w masę wbijamy dwa plastry podpieczonego boczku. Doprawiamy danie czarnym pieprzem. Podajemy natychmiast, z ulubionym pieczywem

Gorący kąsek
Leczo 185

gotowania dodajemy cukinię również pokrojoną. Dodajemy pastę węgierską i doprawiamy gotujemy ok 1,5h na małym ogniu.    Podajemy ze szczypiorkiem i  świeżym pieczywem.   Smacznego

Niezły Młynek
Fasolka szparagowa z miętą, kozim serem i słonecznikiem 180

miski z czosnkowo-miętowym dressingiem. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatkę przenieść na talerz, dodać pokruszony na niewielkie kawałki ser i posypać ostudzonym słonecznikiem. Podawać z ciepłym pieczywem o chrupiącej skórce

Gorący kąsek
Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem) 428

sałatka jest pyszna, musicie ją przygotować. Nie mogłam nasycić wzroku, oraz nie mogłam nasycić się smakiem tej włoskiej kolorowej letniej sałatki. Ta sałatka to idealne rozwiązanie na wykorzystanie czerstwego pieczywa i moich dojrzewających na balkonie kolorowych pomidorków. Sałatka jest idealna do grillowanego mięsa. Karkówki, albo faszerowanej piersi z kurczaka. Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem): kawałek bagietki dojrzałe pomidorki czerwone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klasyczna sałatka caprese 331

śniadanko i na kolację i na przekąskę. Teraz gdy mamy sezon na pomidorki smakuje najlepiej. Składniki można ułożyć na talerzu lub  zrobić kanapkę i składniki ułożyć na pieczywie. Moja wersja z pomidorkiem malinowym. składniki: 1 kulka mozzarelli 1 pomidor u mnie malinowy przyprawa do pomidorów lub sól ziołowa  listki bazylii oliwa do skropienia Pomidora umyć i pokroić

Monia miesza i gotuje
Kuskus z pieczonymi warzywami, świeżą miętą i olejem rydzowym 232

cebuli i gorczycy, swoisty aromat i piękna ruda barwa. Korzystnie wpływa na układ pokarmowy, a dzięki naturalnym oksydantom gwarantuje długi okres przydatności do spożycia. Znakomicie nadaje się do kasz,pieczywa, ziemniaków, serów, sałatek i surówek. Idealny jako winegret.  Kuskus z pieczonymi warzywami, świeżą miętą i olejem rydzowym  Do przygotowania potrzebujemy:  -200g kaszy kuskus - 3 kolorowe papryki

Sajkofanka smaku
Leczo z cukinią 139

Dodać pomidory i całość poddusić na średnim ogniu. Wlać passatę, doprawić i nadal gotować, aż warzywa zmiękną. Dodać podsmażoną wcześniej kiełbasę, wymieszać. Przelać na talerze i podawać z ulubionym pieczywem. Ten przepis bierze udział w akcjach

wyzwania kuchenne
Sałatka z tuńczykiem i pasta z awokado! OBIAD FIT! 397

Obiad przepyszny! Sałatka z tuńczykiem, smaczna, zdrowa, sycąca, podana z pieczywem i pastą z awokado! Niezastąpiona!  SKŁADNIKI: - sałata masłowa 15 liści - 4 pomidorki koktajlowe - 1/2 ogórka zielonego - 1 cebulka dymka - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym - zioła prymat do sałatki PASTA Z AWOKADO: - 1/2 awokado - 3 łyżki sera chudego - sól morska - sok z cytryny do smaku - 12 listków bazylii

SMYKWKUCHNI
Duszona cebulka 120

cebuli olej, sól Cebulę kroimy w krążki. Na rozgrzany na patelni olej wsypujemy łyżeczkę soli. Wrzucamy cebulę i podsmażamy kilka minut. Zakrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. Podajemy z pieczywem. Pokaż ciekawe przepisy

w kuchni i w ogrodzie
Masło z awokado 171

Bardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor.   Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Przepis pochodzi ze strony  Mami

w kuchni i w ogrodzie
Duszona cebulka 147

cebuli olej, sól Cebulę kroimy w krążki. Na rozgrzany na patelni olej wsypujemy łyżeczkę soli. Wrzucamy cebulę i podsmażamy kilka minut. Zakrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. Podajemy z pieczywem

prawdziwe jedzenie
Masło z awokado 178

Bardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor.   Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Awokado dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i wyciągamy pestkę. Mikserem lub blenderem ucieramy na gładką masę. Dodajemy sól

prawdziwe jedzenie
Płatki ziemniaczane od JANTAR ZPZ STOLON 256

kulinarne cuda jak: krokieciki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, pyzy, placki ziemniaczane, puree .  Dodatkowo płatki ziemniaczane mogą być wykorzystywane przy wypieku chleba - jako spulchniacz i naturalny konserwant przedłużający świeżość pieczywa.  Inne zastosowanie to zagęstnik do zup czy sosów .  Oto jak swój produkt zachwala sam producent:   Płatki ziemniaczane oferowane przez Jantar STOLON to najwyższej jakości produkt, który

Grunt to przepis!
Croissant (rogaliki z ciasta francuskiego) 291

Croissant to rodzaj pieczywa z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjne są bez nadzienia w środku. Oryginalne Croissanty pierwszy raz jadłam w Paryżu wiele lat temu, podawali nam je na śniadanie obok bagietek. Doskonale smakowały z konfiturami, ale bez dodatków, miały również wyśmienity smak. Moje Croissanty przygotowałam 2 blatów gotowego ciasta francuskiego. Potrzebujemy do ich przygotowania jeszcze żółtko roztrzepane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania