kurczakiem, pokrojoną w kostkę zieloną papryką i słodką papryką. Po 2 minutach dodajemy cukinię oraz passatę i dusimy przez 10 minut, doprawiamy do smaku. Podajemy ciepłe z razowym pieczywem
Moja smaczna kuchniapoproszę o podzielenie się ze mną oraz z czytelnikami bloga - Waszymi ulubionymi składnikami kanapki. Wraz z marką Bielmar , która to jest producentem margaryn do smarowani pieczywa: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent
kolorowotorcikowodekoracji. Przygotowanie Twarożek dokładnie wymieszać z jogurtem naturalnym. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w małą kosteczkę. Dodać do twarożku, dokładnie wymieszać. Gotową masę nakładać na chrupkie pieczywo pełnoziarniste lub inne, Wasze ulubione. U dekorować pozostałymi truskawkami i miętą. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościNieco podobne do babki, troszkę do słodkiego pieczywa... A w rzeczywistości pyszne ciasto z bananami, malinami i czekoladą. W zasadzie nadaje się zarówno na deser jak i na śniadanie (oczywiście nie poleca jeść takiego śniadania codziennie:)). Ciasto jest sycące, idealnie wilgotne, a do tego łatwe w przygotowaniu. Po prostu pyszne. Składniki: 2 szkl. mąki pszennej + 1 łyżka, 3/4 szkl. cukru
Z miłości do słodkościIdealne do szarlotek, naleśników, deserów lub dodatek do pieczywa. Składniki; 2 kg jabłek (antonówka, szara reneta) 40 dag cukru 4 łyżeczki cynamonu 5 łyżek bułki tartej lub 2-3 łyżki kaszy manny Przygotowanie Jabłka obrać zetrzeć na tarce, delikatnie podsmażyć, gdy zmiękną dodać cukier wymieszać. Tak przygotowane jabłka zdjąć z ognia dodać bułkę tartą, cynamon wymieszać. Gorące jabłka nakładać
RAROSSAprzez około 10 minut. Podajemy z białym pieczywem
Moje Kuchenne Rewelacjechili słodko-pikantnym. Podajemy z chrupkim pieczywem
Moje Kuchenne Rewelacjesałatkę z samego południa europy. Do przygotowania sałatki potrzeba jedynie kilku rzeczy: arbuz - około 300 gram, serek typu feta w bloczku, świeża mięta, cytryna, oliwa, świeżo mielony czarny pieprz, pieczywo do podania - ja użyłem ciabatty, ale równie dobrze może być chlebek pita, bagietka lub zwykła kajzerka. Arbuza pokroiłem w dość dużą - około 2,5 cm kostkę, najprościej zrobić to krojąc
Wyprawy kulinarneokoło 25 gram). Każdą kromkę chałki moczyłem w masie mleczno - jajecznej z każdej strony i układałem na patelni z roztopionym masłem. Smażyłem z obu stron do uzyskania złotego koloru pieczywa i z delikatnym jego przyrumienieniem. Gotowe tosty wyłożyłem na talerz, gdzie posmarowałem je homogenizowanym serkiem waniliowym i na wierzch położyłem niewielką ilość konfitury malinowej. Całość polałem wcześniej przygotowanym sosem karmelowym
Wyprawy kulinarnedodałem bardzo drobno posiekany - może być przeciśnięty przez praskę, ząbek czosnku, odstawiłem na minutę, po czym wylałem oliwę na sałatkę. Jako dodatek do sałatki świetnie nadaje się białe puszyste pieczywo - jak bagietka oraz białe lekkie wino
Wyprawy kulinarnekawałku. Ogórka kiszonego pokroić w kostkę. W salaterce zmieszać tuńczyka z warzywami, olejem i przyprawami. Odstawić na co najmniej 15 min. żeby smaki się „przegryzły”. Jeść z kromką pieczywa chrupkiego. Smacznego
Grunt to przepis!obsmażamy ( ok 5 minut) następnie dodajemy przyprawy, pietruszkę, kiełki i szczypiorek. Wszystko dusimy ok 15 minut, aż woda wyparuje i powstanie sosik. Podajemy ze świeżym pieczywem i masełkiem czosnkowym Smacznego
Niezły Młynekkońcu dodać koncentrat pomidorowy, słodką paprykę i zabielić słodką śmietanką. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, gdyby sos okazał się za kwaśny. Podawać jako zupę - najlepiej z pieczywem
Czerwień i błękitkostkę. Ugotowane jajka również pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do szprotek. Dodać również posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziać przygotowane pomidory. Udekorować koperkiem i podawać z pieczywem
Monia miesza i gotujebędę ukrywać, że ich wykonanie jest bardzo pracochłonne. Oczywiście smak rekompensuje wszystko ale zdecydowanie nie polecam osobą, które chcą coś an szybko przygotować w kuchni. Nie byłam zwolennikiem pieczywa francuskiego; rogalików bagietek itp. do puki pierwszy raz nie zjadłam go w Paryżu. Nic co do tej pory jadłam w Polsce nie umywało się do tego smaku. Drożdżówki czy rogale
ciastkarnia na kruchym spodzie