pieczywo - 17769 przepisów (strona:766/1185)

KLASYCZNE LECZO Z KIEŁBASĄ 459

dusimy ok 30 minut. Po tym czasie próbujemy czy warzywa są odpowiednio miękkie (ale broń Boże rozgotowane) oraz oceniamy walory smakowe :) Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem

Walijskie Pichcenie
MŁODA KAPUSTA Z PULPECIKAMI 166

malutkimi pulpecikami - bardziej pożywna niż z boczkiem czy kiełbaską. Spokojnie może stanowić naprawdę  danie obiadowe.  U mnie bez zbędnych moim zdaniem dodatków w postaci ziemniaków czy pieczywa, ale dla bardziej "ziemniaczanych" proponuję towarzystwo 2-3 młodych ziemniaczków i ... obiad niebo w gębie ;-) Składniki: 1 główka młodej kapusty 400 g łopatki 2 jajka 3 łyżki kaszy manny sól pieprz

Walijskie Pichcenie
KOLOROWA ZAPIEKANKA RYBNA 235

filety podczas zapiekania (niepotrzebnie rozrzedziłaby nam sos) i zalewamy rybę przygotowanym sosem. Wstawiamy ponownie do piekarnika dosłownie na 10 minut, aby ryba przeszła smakiem sosu. Podajemy z ziemniakami albo pieczywem. Dla urozmaicenia możemy przełożyć rybę ugotowanym na sypko ryżem i wtedy całość zalać sosem

Walijskie Pichcenie
GULASZ Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ 226

wątróbki. Na koniec pokroić w paseczki ogórki kiszone i dodać do naszego gulaszu. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem

Walijskie Pichcenie
Jesienna sałatka z winogronami i serem pleśniowym 186

Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miski, pozostałe składniki pokroić w mniejsze kawałki. Do słoiczka dodać składniki dressingu, wymieszać i polać naszą sałatkę. Podawać od razu np z pieczywem czosnkowym. W Tygodniowym Wyzwaniu razem ze mną wzięła udział Dorota, która napisała o zielonych oczach , oraz Sabina z wpisem o jabłuszkach . Dziękuję dziewczyny

Magiczne Życie Marty
Frittata z cukinią i pomidorami 152

ponownie umieściłem danie w piekarniku na około 3 minuty - do czasu rozpuszczenia się sera. Po nałożeniu na talerze udekorowałem frittatę świeżymi listkami bazylii oraz kremem balsamicznym. Podałem z ciemnym pieczywem

Wyprawy kulinarne
Sałatka caprese 463

ułożonych pomidorów i sera dodałem 10 listków świeżej bazylii. Całość skropiłem obficie przygotowanym wcześniej dressingiem z parmezanu, bazylii i oliwy, bezpośrednio po czym podałem. Sałatka doskonale smakuje z białym pieczywem - polecam do niej bagietkę lub ciabattę

Wyprawy kulinarne
Kokosowa nutella 173

Sprawdza się na chrupkich tostach. Obstawiam, że na waflach, cz też ciastkach znajdzie zastosowanie. Moje dzieciaki wyjadały ją po prostu łyżeczką. Po wyjęciu z lodówki można nią normalnie smarować pieczywo. Składniki: 100 g wiórek kokosowych 1 szkl mleka 1 szkl mleka w proszku kilka kropel zapach waniliowego cukier do smaku ok 75 g masła lub margaryny Wiórki kokosowe wsypujemy

Malinowe Pocałunki
Zupa krem z dyni na słodko 148

mleka kokosowego 200 ml wody cukier (brązowy, biały lub cukier kokosowy ) do smaku kardamon mielony, gałka muszkatałowa, cynamon,  imbir świeży lub mielony wiórki kokosowe do dekoracji grzanki z pieczywa Wykonanie: Pokrojoną dynię wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Rozdrabniamy blenderem, dodajemy szklankę mleka kokosowego. Doprawiamy do smaku przyprawami i cukrem.  Gotujemy jeszcze kilka

Malinowe Pocałunki
Cukiniowe szaszłyki z serem Korycińskim okraszone olejem rzepakowym. 136

wchodzi ok 3-4 roladki. Gotowe szaszłyki z cukinii ponownie skrapiamy olejem rzepakowym i grilujemy po kilka minut z każdej ze stron. Można podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym, ziołowym.... pieczywem. Ja uwielbiam je w czystej wersji

Malinowe Pocałunki
Fritata. 340

wędliną i zalewamy mieszaniną jaj. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy do lekkiego zrumienienia ok 20 min. Podajemy gorące z ulubionym sosem i np. kromką świeżego pieczywa. Smacznego

Malinowe Pocałunki
Kanapkowa pasta z kabanosów. 197

kawałki i umieszczamy w blenderze. Miksujemy razem z chrzanem i majonezem. Kiedy pasta jest gotowa dodajemy musztardę i pokrojony drobno szczypiorek. Dokładnie mieszamy i gotowe. Najlepsza podana do razowego pieczywa

Malinowe Pocałunki
Miłe niespodzianki to to, co Lubię chyba najbardziej :) 181

Dziękuję DIAMANT <3 . A wczoraj kolejna miła niespodzianka. Tyle  zdrowych i różnych pyszności. Dzieci chrupią jak małe króliczki. Mi pozostaje się cieszyć, że nie tylko mi to pieczywo smakuje ;). Dziękuję WASA

Malinowe Pocałunki
Krem z pieczonych pomidorów i papryki z gorgonzolą 200

łyżki nasion słonecznika 1 łyżka pestek z dyni oliwa z oliwek olej 1 czerwona cebula 50 g gorgonzoli* oregano bazylia tymianek 1/3 łyżeczki ostrej papryki grzanki z ulubionego pieczywa Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni z funkcją termoobiegu. Blaszkę z piekarnika polewamy oliwą. Papryki przekrajamy na pół, oczyszczamy z gniazd nasiennych. Cebulę obieramy i również kroimy na pół. Na blaszce

Mania Gotowania
Grzanki Elvisa 196

jeszcze kiedyś.  Cieszę się jednak, że je zjadłam.  Raz w życiu wystarczy, chociaż ten raz powinien nastąpić, tak z samej ciekawości.     Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego masło orzechowe banan (dojrzały) masło   Wykonanie: 2 kromki smarujemy masłem orzechowym, a na 2  pozostałych rozcieramy kawałki bananów.  Składamy kanapki w całość - jedna kromka z masłem

Sto kolorów kuchni

Proponowane wyszukiwania