pieczywo - 17769 przepisów (strona:762/1185)

Chili con carne 328

smaku. Całość podsmażać jeszcze około 5 minut. W zależności jak ostre chcemy danie doprawiamy przyprawą chili con carne. Podajemy według uznania z ryżem ugotowanym na sypko, tortillą, nachosami lub pieczywem

Ala piecze i gotuje
Pasta z suszonych pomidorów i wiejskiego serka. 135

Propozycja light dla tych, którzy uważają na kalorie. Pastę możemy wykorzystać do smarowania pieczywa lub do mięsa. SKŁADNIKI 1 opakowanie serka wiejskiego typu light  2 łyżki zmielonych suszonych pomidorów  1 łyżeczka musztardy lekkiej 1 ząbek czosnku  szczypta soli  i pieprzu WYKONANIE Wszystkie składniki pasty ( bez czosnku)  dodajemy do miski i miksujemy na drobną masę. Wyciskamy

W kuchennym oknie Ewy
G... Gulasz! 297

trzeba dodawać śmietany, lecz jeśli ktoś lubi - droga wolna :) Gulasz jest czaso- i pracochłonny, ale warto czasami zaszaleć i cieszyć się tym pysznym, sycącym daniem. Najlepiej podawać z pieczywem, kluskami lub plackami ziemniaczanymi :) Smacznego

Kitchens Alphabet
Domowe wędliny: Boczek pieczony 318

mięso się ładnie zrumieni.  Na dnie naczynia podczas pieczenia zbierze się płyn. Nie wylewamy go. Gdy zastygnie zmieni się w pyszny smalec z galaretką, którym można posmarować pieczywo. Smacznego

chwile dla mnie
SAŁATKA: TOFU, RUKOLA, CUKINIA, SUSZONE POMIDORY. 254

suszone pomidory. Jeśli sałatka wydaje się zbyt sucha, można dodać odrobinę oleju z pomidorów. Doprawiam pieprzem. Układam porcję na talerzu, a na wierzch plastry ciepłego tofu. Podaję ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
J... Jajka w koszulkach 161

Gotowe jajko wyjmujemy ostrożnie łyżką z dziurami i przekładamy do miseczki z zimną wodą, aby przestało się gotować. Gorąco zachęcam do przygotowania takiego jajka i podawanie go na pieczywie czy sałatkach. Jak na pierwszy raz oceniam moje cuda na 4+! Następnym razem będzie jeszcze płynniej i pyszniej ;) p.s. niech nie przerazi Was ilość pieprzu, ja bez niego nie wyobrażam sobie

Kitchens Alphabet
WŁOSKA SAŁATKA 166

drobną kostkę, oliwki kroimy w krążki. Doprawiamy solą i pieprzem .Wszystko dobrze mieszamy. Oliwę mieszamy z wodą,dodajemy bazylie, wszystko razem mieszamy. Polewamy sosem surówkę. Mieszamy. Podajemy  z pieczywem czosnkowym np. bagietkami

Z Majeczką w kuchni
ZUPA GULASZOWA 148

obieramy kroimy w dośc sporą kostkę,dorzucamy do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu ok 40 minut, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, ja jej daję dośc sporo. Podajemy z pieczywem

Z Majeczką w kuchni
ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM 210

Dodajemy suszone warzywa, doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie jeszcze słodką papryką, można też ulubionymi ziołami. Gotujemy ok 30 minut, zabieramy mięso z zupy, dokładamy makaron.Gotujemy do miękkości makaronu. Podajemy z pieczywem.  Zupa wyszła super.Duża to zasługa również dobrego makaronu. Użyłam nitki walcowanej Czanieckie Makarony. Makaron jest świetny do zupy, nie rozgotował się , nie zrobiła się z niego jedna wielka

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKOWE RÓŻNOŚCI 166

wykładamy na sałaty, dodajemy oliwki. Wykładamy również ser feta. Do zalewy po pomidorach suszonych dodajemy odrobinę pieprzu ziołowego i ok 1,5 łyżeczki oregano, mieszamy, polewamy sałatkę. Podajemy z pieczywem czosnkowym

Z Majeczką w kuchni
CHLEB RAZOWY 152

zapach przygotowanego w domu pieczywa, nie ma to jak posmarowana masełkiem kromka domowego chlebka..mniam Składniki: 450 g wody 450 g mąki razowej pszennej 220 g maki żytniej 4 dag drożdży suchych 2 łyżeczki soli morskiej Kamis 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru Wykonanie: wypiek w automacie: do pojemnika wlewamy wodę, wsypujemy mąki, dodajemy cukier, sól( na boki) , olej

Z Majeczką w kuchni
LECZO PAPRYKOWE 132

dusimy razem ok 20 minut. Po tym czasie dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chili. Cukinia i pomidory się rozgotują i zagęszczą danie. Dodajemy keczup,doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem

Z Majeczką w kuchni
ZAPIEKANA KIEŁBASKA Z WARZYWAMI W SOSIE 142

kosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsaczone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem

Z Majeczką w kuchni
RATATOUILE 127

pokrojone w kostkę cukinię.Obficie posypujemy tymiankiem, wkruszamy liście laurowe, oprószamy solą i pieprzem.Dusimy 10 minut.Dodajemy pomidory z puszki, próbujemy, doprawiamy wg uznania. Dusimy ok 5 minut. Podajemy z pieczywem

Z Majeczką w kuchni
BÓB Z CZOSNKIEM 134

rozpuszczamy, wrzucamy pos iekany drobno czosnek.Odstawiamy.Bób odcedzamy, po ostudzeniu zdjemujemy skórkę , wrzucamy na patelnię, mieszamy aby połaczył się z masełkiem i czosnkiem. Dosalamy i oprószamy delikatnie pieprzem.Podajemy z pieczywem, najsmaczniejsze z bagietką czosnkową

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania