Precle bawarskie

Precle bawarskie

Precle bawarskie

Precle bawarskie bardzo lubię, do tego stopnia, że - mam wrażenie - byłam kiedyś od nich uzależniona 😉 Teraz pójście na zakupy jest niemal świętem, więc postanowiłam upiec je u siebie. Moje nie mają tak intensywnego koloru jak te ze sklepu, ale wyszły równie pyszne 😋 Składniki (8 szt.): Ciasto 250 ml wody 390 g (3 szklanki) mąki 16 g drożdży płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli + łyżka wody Dodatki 3 łyżki sody oczyszczonej + 0,8 l wody małe jajko + 2 łyżki wody sól gruboziarnista Drożdże rozkruszyć do m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.