Chleb pszenno-żytni z ziarami

Chleb pszenno-żytni z ziarami

Chleb pszenno-żytni z ziarami

Przepis na : śniadanie

No i dałam się wciągnąć w pieczenie chleba na zakwasie. Jest z tym trochę roboty, ale jaka przyjemność kiedy w niedzielny poranek w domu pachnie świeżym chlebem. Jak pysznie smakuje śniadanie gdzie jeszcze ciepłe kromki posmarowane są twarożkiem z rzodkiewką. Poezja :) Potrzebujemy: Zaczyn: 2 łyżki zakwasu żytniego 75 g mąki pszennej 90 g letniej wody Ciasto na chleb: Zaczyn 220 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 60 g słonecznika 60 g pestek dyni 40 g siemienia lnianego 250 ml letniej wody 1 łyżeczka soli Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emskie Smaki

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

EmskaEmska

Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, śniadania, przekąski, deser, desery, dynia, słonecznik, chleb na zakwasie, kolacja, pieczywo, bez pieczenia, szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Emskie Smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.