Przepis na : śniadanie
No i dałam się wciągnąć w pieczenie chleba na zakwasie. Jest z tym trochę roboty, ale jaka przyjemność kiedy w niedzielny poranek w domu pachnie świeżym chlebem. Jak pysznie smakuje śniadanie gdzie jeszcze ciepłe kromki posmarowane są twarożkiem z rzodkiewką. Poezja :) Potrzebujemy: Zaczyn: 2 łyżki zakwasu żytniego 75 g mąki pszennej 90 g letniej wody Ciasto na chleb: Zaczyn 220 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 60 g słonecznika 60 g pestek dyni 40 g siemienia lnianego 250 ml letniej wody 1 łyżeczka soli Z... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.