CHAŁKA Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

CHAŁKA Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

CHAŁKA Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

Chałka to smak dzieciństwa. Pamiętam jak chałkę popijałam gorącym kakao. Puszysta, i miękka w środku. Idealna. Ja proponuje wersję z dżemem. Składniki: 3 I 1/4 szkl mąki 1 jajko duże 60 g cukru 60 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka letniego mleka 2 łyżki cukru waniliowego 20 g drożdży 1 słoik dżemu truskawkowego dodatkowo: 2 łyżki mleka 1 roztrzepane jajko mak W letnim mleku, 1 łyżce cukru i 1 łyżce mąki rozpuścić drożdże. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.Po tym czasie Mąkę wymieszać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.