pieczywo - 17769 przepisów (strona:312/1185)

Zielony chlebek 125

brokuł ma intensywny smak, który będzie dominował w cieście. Jeśli użyjecie mąki z glutenem ciasto będzie trochę bardziej puszyste. W wąskiej keksówce wyjdzie “wyższe” ;) Zielony chleb Danie Pieczywo Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 200 g ziemniaki ugotowane 200 g mąka kukurydziana 200 g mąka owsiana 2 łyżeczki soda oczyszczona 1 łyżeczka sól 1 łyżeczka czubryca 1/2 łyżeczki gałka

Kucharzyca
Hummus z burakami 137

Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeszcze chwilę blendujemy. Przekładamy do miseczki i wstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy z ulubionym pieczywem, chlebem pita lub nachosami. Buraki to skarbnica pierwiastków. Zawierają żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód, miedź, chlor, fluor, cynk, bor, lit, molibden, kobalt oraz rubid i cez. Są źródłem kwasu

My Chcemy Jeść
Chleb wieloziarnisty na drożdżach 200

posmarować z wierzchu wodą. Piec w 220 stopniach przez 30-40 min. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na kratce. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Chleby na drożdżach , Pieczywo Tagged: drożdże , len , mak , miód , mąką pełnoziarnista , pestki dyni , słonecznik

https:KKuchniaMniam
Pasta kanapkowa z tuńczyka i jajek 135

Domowe pasty kanapkowe ze świeżym pieczywem... mmm.... cóż lepszego można sobie wymarzyć na śniadanie?         1 puszka tuńczyka 3 jajka ugotowane na twardo kawałek pora (białej części) lub szczypiorku 1 łyżka majonezu sól, pieprz   Jajka zmiksować, dodać odcedzonego z zalewy tuńczyka, oraz poszatkowanego pora, połączyć z majonezem i doprawić

Jadło i czytadło
Chleb z makiem ( z automatu ) 124

czasu , by pilnować chleb i doglądać go, upiekłam go w automacie do wypieku chleba. To fajna sprawa ,kiedy człowiek np.źle się czuje, nie może wyjść z domu po pieczywo, a chce mieć świeżutkie na drugi dzień. Dodam, że ma chrupiącą i złotą skórkę! Dziś u mnie chleb z makiem. Pyszny! Polecam go! Kolejność dodawania składników jest do zachowania! Składniki

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb z kaszą manną 138

się za testowanie kolejnego pomysłu, a tu poprzedni chlebek jeszcze ciepły w chlebaku :) Tym razem próbowałam przepisu na Chleb pszenny z grysikiem . Pierwszy raz kaszę manną stosowałam przy wypiekaniu pieczywa, ale na pewno nie ostatni! Chleb wyszedł cudnie miękki i pulchny w środku, ale z chrupką skórką na zewnątrz. Ciężko poprzestać na jednej kromce przy degustacji :) Sk ł adniki

Grunt to przepis!
JOGURTOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ 145

stopniach ok. 16 minut. Nadzienie: fetę kruszymy, dodajemy mleko i posiekany koperek, mieszamy. Dzięki SKWORCU w końcu spróbowałam czarnuszki, doskonale się nadaje do wypieków różnego rodzaju bułeczek i domowego pieczywa, możecie ją kupić TUTAJ . POLECAM

słodki bratek
Chleb cebulowy pszenny – bez wyrabiania 197

niekontrolowanie i ładnie, równo wyrósł. Wstawiamy go na środkową półkę rozgrzanego już piekarnika i pieczemy 35-40 minut. Po 20 minutach wyjmujemy z piekarnika naczynie z wodą, blaszkę z pieczywem obniżamy o jeden poziom i dopiekamy chleb jeszcze przez 15-20 minut, w temperaturze 200⁰C. Prawidłowo upieczony chleb, puknięty dłonią od spodu, powinien wydać głuchy dźwięk. Studzimy świeżo upieczony

Karo in the Kitchen
Placuszki chlebowe z pieczarkami 81

Polecam przepis na pyszne placuszki. Świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Składniki: 5-6 kromki czerstwego chleba ok. 1/2 szklanki mleka 2 jajka 200g pieczarek 1/2 papryki 150 g wędliny 3 łyżki prażonej cebulki sól, pieprz, curry Przygotowanie Chleb kroimy w kostkę i zalewamy mlekiem, tak żeby całkiem rozmókł. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle, aż woda odparuje

e-PrzepisyKulinarne
Chleb z nasionami na drożdżach 152

Upiekłam chleb z nasionami na drożdżach. Dwa pięknie wypieczone bochenki z mnóstwem nasionek. Chleb pszenno żytni, bo taki nam najbardziej smakuje. Uwielbiam domowe pieczywo! Zazwyczaj piekę bułki albo bagietki . Ale od czasu do czasu piekę i bochenki chleba. Chleb z nasionami…muszę zawsze coś dodać do środka. Czy to będzie słonecznik, pestki dyni…wszystko zależy od tego

codojedzenia
Pasta jajeczna z makrelą 157

wystarczy mi jeszcze na śniadanie, ale jak zawsze zrobiłam za mało. Cóż trzeba będzie jutro wymysleć inne smarowidło do chleba. Jeśli macie ochotę wypróbować inne moje pasty do pieczywa to zapraszam tutaj Składniki 6 jajek ugotowanych na twardo 1 średnia wędzona makrela 1 pęczek szczypiorku 1/2 łyzeczki musztardy 2 łyżki majonezu sól pieprz Jajka drobno posiekać. Makrelę oddzielić od ości

O kuchni z uczuciem
Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą 179

Prosta i pyszna pasta z przepiórczych jajek, dużo zdrowszych od zwykłych, awokado i rzeżuchy oraz z dodatkiem czosnku, odrobiny majonezu i soku z limonki. Wyśmienita na pieczywo, która zapewne urozmaici Wasze menu, nie tylko to świąteczne Składniki: 1 dojrzałe awokado 18 jajek przepiórczych 2 łyżki posiekanej rzeżuchy 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz

Oryginalny smak
PIECZYWO BEZ GLUTENU – PODSUMOWANIE AKCJI 289

Akcję na zdrowe, bezglutenowe pieczywo uważam za niezwykle udaną. Wiele ciekawych pomysłów, jeszcze więcej inspiracji. Dziękuję wszystkim uczestnikom. Mam nadzieję, że nie tylko mnie ułatwiliście życie. Pierwszy dzień wiosny uważam za owocny… Poniżej znajdziecie wszystkie przepisy zgłoszone do akcji wraz z linkami. Dobrego pieczenia! Akcja była prowadzona na portalach Durszlak i Mikser kulinarny LISTA ZGŁOSZONYCH... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Dietetyczny chleb bez mąki 214

odchudzających się :) i unikających pszenicy. Chlebek samo zdrowie, dziś w wersji wytrawnej z czosnkiem i ziołami, na bazie płatków i otrębów owsianych, które możecie zastąpić orkiszowymi lub żytnimi. Pieczywo banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, z dużą porcją błonnika. Skropione oliwą lub obłożone plastrami awokado może być znakomitą bazą do kanapek.   Czas przygotowania: 50 minut Porcje: 2 chleby Składniki

SzczyptaSmaQ
Chleb pszenny na zakwasie 178

zwilżone wodą i posypane płatkami owsianymi. Świeżo upieczone chleby w trakcie studzenia na kratce. Jeżeli gdzieś zostanie Wam kawałek papieru do pieczenia, to można się go pozbyć po ostudzeniu pieczywa. Nie ma sensu palić palców na gorących chlebach ;-) Smacznego

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania