pieczywo - 17769 przepisów (strona:308/1185)

Bułeczki ze szpinakiem 233

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nie ma nic lepszego niż świeże, pachnące pieczywo. Tym razem mam dla Was przepis na niezwykłe zielone szpinakowe bułeczki, które ostatnio urozmaiciły naszą kolację " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smakują przepysznie – są miękkie, puszyste i bardzo smaczne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Bułeczki

Marta Gotuje
Chleb na zakwasie pszenno - żytni 162

bochenek z zamrażalnika, wyciągam go z woreczka, w którym był zamrażany i kładę na kratce do studzenia ciast. Rano mam świeży chlebek. A czy Wy macie sprawdzone sposoby rozmrażania pieczywa? Jeśli tak, podzielcie się ze mną i powiedzcie, jaki sposób jest najlepszy :) Zapraszam na chleb na zakwasie!   Chleb na zakwasie pszenno - żytni 2 keksówki 28 cm , 1 keksówka

Posadzone i zjedzone
Sałatka a'la Margaret 137

wrzucamy do miski  4. Naszą sałatkę skraplamy oliwą dodajemy około 2 łyżeczki ziół do sałatek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  5. Całość mieszamy, podajemy z pieczywem, w moim przypadku były to bagietki czosnkowe.  Smacznego

Mój pomysł na
Chleb na piwie. 128

przez to czas mu poświęcony skraca się do niezbędnego minimum. Czy chleb po upieczeniu smakuje piwem? Tak, jeśli nie pozwolimy mu wystygnąć. Później pozostaje tylko intrygująca ostrość, nadająca pieczywu "pazura" ;) Z całą pewnością efekt końcowy w dużym stopniu zależy od rodzaju i jakości piwa. Nie miałam zbyt wiele czasu na poszukiwania i użyłam jasnego napoju znanej marki. Dużym atutem tego

zadanie-gotowanie
Bułki pszenne II 146

Najzwyklejsze bułeczki pszenne, które upiekłam w związku z alarmowo nisko ilością pieczywa w domu oraz dużym leniem utrudniającym wyjście do piekarni. Zrobiłam je w rozmiarze mini i tylko tak sobie tłumacz ę , że chwilę po upieczeniu wciągnęłam aż trzy, tak na sucho, bez niczego. Po prostu nie mogłam się oprzeć tej chrupiącej skórce i mięciutkiemu miąższowi :) Składniki

Simply Food
Bezglutenowy chleb z mąką gryczaną białą 143

Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}   Bezglutenowy chleb, który smakuje i wygląda jak najlepsze glutenowe pieczywo. Miękka, delikatna skórka, sprężysty miąższ i idealny smak. Bezproblemowy i szybki w przygotowaniu. Przepyszny!  SKŁADNIKI: 350 g mieszanki bezglutenowej Nutrifree Mix per Pane  150 g mąki gryczanej białej

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe bułeczki pełnoziarniste 111

mąki gryczanej Nutrifree 390 g kefiru lub maślanki 80 g letniego mleka 30 g świeżych drożdży 7 g soli 1 łyżka cukru Roztrzepane jajko lub oliwa do posmarowania pieczywa  Z mleka, drożdży, cukru i 1 łyżki mieszanki Mix per Pane przygotuj zaczyn. Mąki wsyp do miski i wymieszaj. Do mąki dodaj sól, wlej kefir, rozpuszczone drożdże i energicznie wymieszaj

Kuchnia bezglutenowa
Aromatyczne bułki z kminem rzymskim i zielonym pieprzem 209

Bułki nie muszą być podstawą zwykłej kanapki. Same mogą stać się nośnikiem wspaniałych aromatów. Dziś przygotujemy właśnie takie pieczywo. 400g. mąki przennej ok. 10g. dorżdży instant 250-300ml. letniej wody płaska łyżka soli pół łyżeczki kminu rzymskiego łyżka zielonego pieprzu w zalewie mak/sezam do posypania olej łyżka musztardy Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, drożdże i roztarty kmin. Możemy użyć świeżych

MarcinChef
Wesołe kanapki dla dzieci - z chlebem bezglutenowym 128

Jeśli musicie (Wy lub dziecko) być na restrykcyjnej diecie bezglutenowej, nie możecie spożywać cukru, mleka, jaj - to z czystym sumieniem polecam produkty z tej piekarni. Możecie mieć pewność, że pieczywo jest "bezpieczne" dla Waszego zdrowia. Skład mojego chlebka:   mąka gryczana, mąka ryżowa, maka ryżowa pełnoziarnista, woda, siemię lniane, sól morska, dodatki - nasion słonecznika, siemienia lnianego. Więcej informacji

Di gotuje
Podstawowe bułki śniadaniowe 433

lepszego na śniadanie od ciepłego i świeżego pieczywa. Smakuje jeszcze lepiej, gdy przygotujemy je sami! Przygotuj: 10g. suchych (instant) 400g. jasnej mąki pszennej 50g. mąki pszennej razowej 1 łyżeczka soli 25g. oleju 250ml. letniej wody mleko do posmarowania mak lub sezam Mąkę przesiewamy i łączymy z solą, dodajemy drożdże i olej. Możemy użyć świeżych drożdży – wtedy 20g. rozpuszczamy

MarcinChef
CHRUPIĄCE GRZANKI Z RICOTTĄ I KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI 130

mamy sezon na śliwki, to właśnie one są dziś moimi bohaterkami. Połączone z delikatną ricottą i chrupiącymi grzankami tworzą fantastyczną całość, idealną dla łasuchów! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ulubione pieczywo ( u mnie maślane bułki ) * soczyste śliwki * brązowy cukier * ricotta * cukier puder * masło SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na duże patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła dodajemy cukier i okrojone na pół śliwki – przesmażamy mieszając

Ostra na Słodko
chleb ze słonecznikiem na maślance 114

chleb. Ogólnie wyznaję filozofię, że jeśli możemy zrobić coś sami, to róbmy to.  W sklepach faszerują nas niesamowitymi ilościami chemii, więc jeśli możemy np. sami przygotować dżemy, powidła, pieczywo, wędliny czy nawet alkohole, RÓBMY TO.  Takie swojskie wyroby są o niebo lepsze, zdrowsze i smaczniejsze, no i dają niesamowitą satysfakcję. Ale dość wstępu :-)  Chlebek z przepisu, który

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
bardzo smaczny chleb ze słonecznikiem 104

Witam Kochani dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym przepisem na chlebek.  Bardzo lubię piec domowe pieczywo, po pierwsze jest duuuużo zdrowsze, po drugie jaka satysfakcja :D Chlebek jest pulchny, nie kruszy się, ładnie się wyrabia, skórka jest chrupiąca, i ma w sobie dużo słonecznika-uwielbiam chleby z ziarnami, zwłaszcza ze słonecznikiem :-) Polecam i zapraszam do skorzystanie z przepisu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Najprostszy chleb na zakwasie 137

pachnący chlebem, to najlepsze wyobrażenie "domowego ogniska" jakie można sobie tylko wyobrazić. Pieczywo domowe warto robić i to nie tylko dla zapachu i smaku, ale przede wszystkim dla zdrowia :) Wszystko zależy od Was. Dzisiaj proponuję chleb na zakwasie, szybki i prosty, z niewielką ilością drożdży, które ogromnie przyspieszają cały proces. Z czasem przejdziecie na pieczenie chleba wyłącznie na zakwasie, choć

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania