Chleb pszenny 20h - bez zakwasu

Chleb pszenny 20h  - bez zakwasu

Chleb pszenny 20h - bez zakwasu

Tak jak pisałam wczoraj, mam dla Was chleb, który robi się w sposób bardzo prosty, i którego chętnie używam jako bazę do bruschetty. Chleb ten to mąka, woda i odrobina drożdży. Niektórym może przeszkadzać jego drożdżowy zapach. Dla mnie jednak nie jest to na tyle duży mankament, by przesłonił zalety tego wypieku. Pieczywo jest delikatne i o nienarzucającym się smaku. Dzięki temu nadaje się do przekąsek, w których głównym bohaterem jest to co na nim. Dodatkowo chleb w zasadzie robi się sam.Składniki:490g mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, pieczenie, pieczywo, przekąska, bruschetta, drożdżowe, przekąski, chleb na drożdżach , chleb na zakwasie, chleb mieszany, ciasto na niedziele, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, proste ciasto, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.