pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:21/301)

Pizza z białym sosem, pizza carbonara 330

przypalić. Zdjąć z ognia i dodać listki świeżego tymianku (ok. 1 łyżeczka) Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować. Nałożyć sos i obsypać startą mozzarellą. Na wierzch wyłożyć pokrojony boczek. Piec w piekarniku nagrzanym do 220C przez 20 minut. Smacznego

CookYourself
Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem 317

praskę. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.  2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.  3. Mięsem oblepiamy patyczki, owijamy plastrami boczku. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut lub grillujemy

Szefowa kuchni
JAK ZROBIĆ DOMOWE WARZYWA NA PATELNIĘ? 155

Gotuję kaszę zazwyczaj kaszę bulgur bądź jaglaną. Dodaję do warzyw i gotowe! Danie możesz podać z kawałkiem smażonego kurczaka, ryby, z krewetkami, z jajkiem sadzonym, z plastrami pieczonego boczku, skrzydełkami indyka, z serem feta, z serem mozarella, możliwości tyle ile masz pomysłów. Ja bardzo lubię takie lekkie i szybkie obiady. Polecam Wam przygotować sobie takie zestawy warzyw w torebeczkach

SMYKWKUCHNI
Tosty śniadaniowe z awokado, bekonem i serem 199

takim układzie smakować :)  W tak chłodne dni warto zjeść coś pożywnego i ciepłego przed wyjściem z domu.  Składniki (2 tosty): chleb tostowy   pół awokado  pieczony boczek ( 2 plastry) żółty ser ( 2 plastry) Przygotowanie: Aby tosty szybko były gotowe rozgrzewamy opiekacz do kanapek. W międzyczasie drążymy awokado, krojąc je w grubsze plastry. kromkę chleba wykładamy żółty

ChilliJemy
Nowości książkowe w mojej biblioteczce 147

Baron zaś – szefem kuchni restauracjio-baru Solec 44. Dla mnie oboje są mega utalentowani. Dlatego zamawiając książkę, wiedziałam, że trafi w me gusta. Na pierwszy ogień pójdzie boczek pieczony z miodem, kasztanami i sosem z jabłek lub comber jagnięcy z pietruszkową kruszonką i pieczoną pietruszką. Jestem przekonana, że dzięki tej książce można stać się mistrzem w przyrządzaniu

Moja pasja smaku
Omlet bez mąki z mleczkiem kokosowym 129

jajka (u mnie rozmiar L) 1 garść posiekanego koperku 1/2 posiekanej dymki 2 garści świeżego, umytego szpinaku baby 1 plaster sera koziego na jeden omlet 2 plasterki boczku pieczonego na drugi omlet 3 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka masła klarowanego (po pół łyżki na jeden omlet)  sól morska (u mnie z papryczką chili) pieprz ziołowy Do miseczki wbić

Szczęśliwa kuchnia
Omlet bez mąki z mleczkiem kokosowym 136

jajka (u mnie rozmiar L) 1 garść posiekanego koperku 1/2 posiekanej dymki 2 garści świeżego, umytego szpinaku baby 1 plaster sera koziego na jeden omlet 2 plasterki boczku pieczonego na drugi omlet 3 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka masła klarowanego (po pół łyżki na jeden omlet)  sól morska (u mnie z papryczką chili) pieprz ziołowy Do miseczki wbić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 122

liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z  gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami schabu pieczonego boczku na musie z Jakubek ze szpinakiem, pure z  ziemniaków z sosem tymiankowym Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty. Wraz z innymi blogerami kulinarnymi spędziłam bardzo sympatyczny dzień. Atmosfera

Kulinarne przygody Gatity
WARSZTATY AKADEMII SMAKU SOKOŁÓW 105

wspólnie przygotowaliśmy; pierogi z pasztetem Naturrino na szpinaku ;    Sałatkę z gruszką, selerem naciowym i płatkami schabu Naturrino :) pyszna     Sałatka z golonką Naturrino ;     Pieczony boczek na musie z jabłek, ziemniaki puree z sosem tymiankowym ;     Było pysznie i wesoło :) W przemiłej atmosferze z blogerkami minął dzień, pora wracać do domu, na drogę dostaliśmy

Kulinarne Fantazje Marioli
21 lat, Sokołów i gotowanie 124

sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek i chrzanu i kawał pieczonego boczku Jak widzicie najadłam się mięsa w rożnych postaciach zaspokajając swój apetyt chyba na pól roku. Pysznie było tylko zabrakło mi deseru

Dzieje kuchennej Wiewióry
Królik w śmietanie 159

mlekiem. Trzymamy w lodówce pod przykryciem (najlepiej przez noc). Boczek kroimy w kostkę. Masło wkładamy na dno brytfanki. Mięso z królika wyciągamy z mleka i umieszczamy w brytfance. Posypujemy boczkiem. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 1-1,30 h. Co jakiś czas podlewamy bulionem. Wyciągamy mięso. Dodajemy śmietanę. Sos można zagęścić mąką.  źródło: przepis własny Ilość porcji

Pobite gary Barbary
Sałatka z chrupiącym bekonem. 122

Składniki: -kapusta pekińska -ogórek zielony -pomidorki koktajlowe -boczek w cienkich plastrach -sos sałatkowy (3 łyżki wody, 3 łyżki oleju) Sposób przygotowania: Boczek pieczemy w piecyku elektrycznym 10 minut w 220 stopniach. Jeśli ktoś nie ma piecyka można również to zrobić w piekarniku. Kapustę siekamy i kładziemy na talerzu. Ogórka myjemy i kroimy w grubsze plasterki a następnie plasterek

Magia jedzenia.
Pieczony boczek 129

Wielkanoc sama przygotowuję wędliny. Zwykle jest to schab lub szynka gotowana oraz pieczony boczek. Staram się kupić jak najchudszy. Mój pachnie kminkiem i czosnkiem. Wspaniale komponuje się z chrzanem...  Składniki: 1,5 kg chudego, surowego boczku, 1 łyżka soli lub przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu szczypta pieprzu 1 łyżka majeranku 2 łyżki kminku kilka ząbków czosnku

Czerwień i błękit
Pasztet szlachecki 160

ziela angielskie 2 liście laurowe masło i bułka tarta do wysmarowania formy Dzień wcześniej upiec mięso. Opłukać, osuszyć, przełożyć do żaroodpornego naczynia, ułożyć (jedno na drugim) wołowinę, wieprzowinę, podgardle, boczek. Piec 1 godzinę w 180 st. Po upieczeniu ostudzić. W sosie, który wycieknie z mięsa wymoczyć porwaną na kawałki kajzerkę. Przyprawy rozgnieść w moździerzu na proszek. Cebulę obrać, pokroić

moj przepis na
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 134

plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez około godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy