Bardzo smaczne przekąski pieczone w piekarniku Szybkie, proste i łatwe do przygotowania! Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Szybko sycą i zaspokajają głód. Można je podawać samodzielnie lub maczać w zimnym sosie ( czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym ). Podane do barszczu czerwonego, doskonale zastąpią klasyczne paszteciki Są świetnym pomysłem, jeśli masz ochotę na danie bez mięsa, musisz przygotować potrawę(...)pieczenia. Gotowe ciastka ułóż na blaszce zachowując odstępy (około 2 cm) , wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni (grzanie góra-dół) , aż się zarumienią. W czasie pieczenia rożki napuchną i powiększą swoją objętość. Zależnie od gustu i upodobań, do farszu można dodać pokrojone suszone pomidory, zrumieniony boczek
Kulinarny S.O.S.Bigos z boczkiem Dziś prosty przepis na bigos z boczkiem. Nie jest, to tradycyjny bigos, a raczej jego szybsza, prosta wersja. Ale zapewniam, że smakuje równie
Słodkie okruszkiśląska, zagrodowa, wołowo-drobiowa, jałowcowa, krakowska i wiele innych. Kolejne są wędliny wędzone. Tutaj mamy szynki, karkówkę, schab, boczek, kurczaka, żeberka. Jest naprawdę w czym wybierać. Następnie mamy wędliny dojrzewające, wędliny w słoiku, pasztety i wędliny gotowane i pieczone. Przepisów jest dużo i są naprawdę fajne i różnorodne. Są wędliny tradycyjne takie jak szynka, baleron czy rolada, oraz
kruche babeczkizapiec w piekarniku wedle gustu. Duszone pod pokrywką są jednak bardziej soczyste. Tutaj nie ma jelita, które podczas pieczenia osłania mięso przed wysuszeniem tak jak w przypadku białej kiełbasy. Polecam serdecznie :) Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 400 g boczku wieprzowego 100 g golonki wieprzowej 50 ml wody Przyprawy na 1 kg mięsa: 15-18 g soli kamiennej
Kocham..lubię..gotuję..już kotleta z indyka i na jednej połowie rozkładamy listki bazylii, żurawinę i kulki mozzarelli. Następnie zawijamy i owijamy boczkiem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego (na spód możemy da troszkę oliwy). Tak samo robimy z pozostałymi kotletami. 3. Nasze roladki pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami, frytkami, kaszą, ryżem i surówką lub sałatką. Smacznego
kruche babeczkiboczku. Mięso zwinąć ciasno wzdłuż dłuższego boku tworząc roladę. Tak przygotowany kawałek mięsa z wierzchu dokładnie owinąć plastrami boczku. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia, roladę wstawić w naczyniu żaroodpornym, do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec 15 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze 45 minut. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiminimum 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyciągnij filety z kurczaka i opcjonalnie możesz je owinąć w plastry boczku. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, a następnie ułóż filety z kurczaka . Jeśli pozostanie trochę marynaty, polej ją kurczaka w naczyniu. Piecz przez 30 minut. Ja podałam filety z kurczaka w jogurcie razem z krokietami ziemniaczanymi, jednak świetnie pasuje także do ryżu(...)sprawnie. Jeśli nie masz pomysłów na szybkie obiady, pobierz darmowego e-booka, do którego link znajdziesz poniżej, a jeśli chcesz koniecznie wykorzystać filety z kurczaka, zobacz mój przepis na pieczonego kurczaka z porami i filety z kurczaka w sosie pieczarkowym . Smacznego! :) Artykuł Co dziś na obiad? Filety z kurczaka w jogurcie pochodzi z serwisu Rozdomowiona
Rozdomowionaobrać. Cukinię, ziemniaki, cebulę, czosnek zmielić w chopperze lub potrzeć na tarce o cienkich oczkach. Por pociąć w półtalarki. Boczek pokroić na drobno. Wszystko wrzucić do miski, dodać mąkę, olej, jajka oraz przyprawy. Dobrze wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 0 C przez 60 minut. Smacznego
Przepisy Babciprzekładamy podgotowane warzywa, na wierzch wykładamy puree ziemniaczane, a na sam koniec posypujemy reszta sera żółtego oraz sera dojrzewającego. Pieczemy w 180 stop. przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia wierzchu. Smacznego !!! Ps. do puree możemy dodać podsmażoną kiełbaskę, boczek lub cebulkę :) Przepis bierze udział w konkursie na durszlak.pl
Gotowanie...to proste !podobnie jak kardamon i goździki. Doprawiam nim poranne owsianki, kawę i wszystkie pieczone wieczorami ciasta. Myślę nad zrobieniem syropów do kawy. Coraz częściej myślę o lepieniu pierogów, pieczeniu makowców i gotowaniu zup...A ja o zupie chciałam dzisiaj właśnie Wam nadawać - o soczewicowo-groszkowej z dodatkiem boczku i tymianku. P. ochrzcił ją po prostu jako grochową,którą można się
U Fiolkiśrodek położyć pasek sera żółtego i następnie oblepić go mięsem mielonym.Taką roladkę owijamy plastrem boczku i układamy w naczyniu żaroodpornym,w taki sam sposób przygotowujemy resztę roladek.Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.40-45 minut.Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaBiałka oddzielone od żółtek i z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę Do ubitej piany dodajemy podsmażony i ostudzony boczek, poszatkowaną natkę cebulki oraz starty ser. Mieszamy i przekładamy na blachę tworzac 3 chmurki w któych robimy małe wgłębienia Pieczemy 3 minuty w 180oC Wyjmujemy z piekarnika i we wgłębienia dajemy po 1 żółtku Pieczemy kolejne 3 minuty Gotowe posypujemy
Mechanik w kuchnigasz , no to kończę, bo zaraz napiszę, że z boczkiem też będzie super :) Składniki: 125 g miękkiego masła 100 g ciemnej czekolady 180 g powideł śliwkowych 150 g drobnego cukru trzcinowego szczypta soli 2 jajka (lekko ubite widelcem) 150 g mąki 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 gruszki Przygotowanie: Masło roztapiamy, do gorącego dodajemy połamaną czekoladę, chwilę czekamy
bistro mamaUwielbiam topinambur, robię z niego pure, chipsy, piekę go, a ostatnio wymyśliłam tą zupę, którą gorąco polecam :) Idealnie do niej pasują boczniaki, przygotowane tak, aby imitowały chrupiący boczek. Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 500 gram topinamburu 1 cebula 3 - 4 łyżki oleju kokosowego 600 ml wywaru warzywnego 6 boczniaków 1 łyżka sosu sojowego BG mąka z czerwone soczewicy
Quinoa Raz!Następnie pomiędzy ziemniaki i cebulę układamy kalafiora podzielonego na różyczki. Teraz na całość rozkładamy przesmażony boczek i wkładamy nasze naczynie, na 20-25 minut do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Na pięć minut przed końcem pieczenia na wierzch zapiekanych warzyw układamy plastry żółtego sera. Wyjmujemy gorąca danie dzielimy na porcję, nakładamy na talerze
Miód i pieprzUwielbiam piec i kosztować ciasta ale również ogromnym uwielbieniem darze desery zwłaszcza jak są pyszne, sycące , a zarazem nie wchodzą w boczki. Taki właśnie jest ten smakołyk. Ograniczyłam w nim cukier jak mogłam i myślę, że wszystko jest wyważone w 100 %. Jeśli ktoś woli jednak słodsze małe co nieco do kremu można dodać cukier puder. Składniki na 2 porcje
Kubki smakufolię aluminiową lub spożywczą i wstawić do lodówki na 12-24h. Po tym czasie zamarynowany boczek obsmażamy na oleju, żeby zrumienił się ze wszystkich stron. następnie roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego albo do rękawa foliowego. Pieczemy w piekarniku 1.15h w temperaturze 185st. Zostawiamy w naszym naczyniu do wystudzenia
Walijskie Pichceniepół cebuli 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej nadzienie czerwone: 1 burak ćwikłowy pieczony lub gotowany 150 g kefiru 1 jajko 1 łyżka octu 1 łyżka cukru pieprz 1 łyżka mąki kilka plasterków boczku 2 plastry cebuli brązowy cukier ser mozzarella tarty ok 50 g oregano Przygotować naleśniki , rozbić jajko, rozmącić , dodać mleko
Gotowanie jest łatwecukru. Następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w kosteczkę. Twarożek wymieszać z jajkiem, dodać fasolę, boczek, sól, pieprz, zioła, dymkę oraz zmiażdżony lub drobno pokrojony czosnek. Na spód wyłożyć farsz, a wierzch posypać żółtym serem. Piec ok. 45 minut ww. temperaturze 190-200oC. Tartę podawać ciepłą z czerwonym barszczem do picia lub polaną sosem
Czerwień i błękitSchłodzone ciasto rozwałkować wyłożyć formę natłuszczoną wcześniej lekko. Uformować wysoką krawędź,dno poprzekłuwać widelcem,rozłożyć masę z cebulą i boczkiem,wylać na wierzch masę serową, posypać pokrojoną w kostkę paprykę, powciskać pomidorki cherry. Całość wsadzić do nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut w temp 180*c aż wierzch się lekko zrumieni. Podawać po wyjęciu z pieca gorącą
Wanilia i Kardamondelikatnie je rozbijamy. Na każdą porcję kładziemy po dwie śliwki i zwijamy roladki. Każdą z nich owijamy dwoma plastrami boczku. Filety przekładamy na patelnię i obsmażamy. Następnie dusimy w garnku ok. 30 minut. Doprawiamy do smaku przyprawami. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i sałatą. Smacznego
Salonik smakówwymaga wyrastania, czekania i skomplikowanych sprzętów. Pamiętajcie, że tylko w jeden dzień w roku pączki nie idą w boczki TŁUSTY CZWARTEK! SKŁADNIKI 300 g serka homogenizowanego waniliowego 1,5 szkl. mąki pszennej 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki spirytusu szczypta soli olej do smażenia cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE Serek homogenizowany wymieszać
zabawa smakiemfolię aluminiową lub spożywczą i wstawić do lodówki na 12-24h. Po tym czasie zamarynowany boczek obsmażamy na oleju, żeby zrumienił się ze wszystkich stron. następnie roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego albo do rękawa foliowego. Pieczemy w piekarniku 1.15h w temperaturze 185st. Zostawiamy w naszym naczyniu do wystudzenia. Po wystudzeniu ściągamy sznurek i delektujemy się pysznym
Walijskie PichcenieWytrawne muffiny z boczkiem, cebulą i mozzarellą Wytrawne muffiny z boczkiem i cebulą chodziły za mną już od dawna i kiedyś ten pierwszy raz musiał nastąpić. Bo do tej pory piekłam tylko takie w wersji "na słodko". Przepis przygotowałam na konkurs i gdy tylko przeczytałam, jakie jest zadanie - od razu wiedziałam, że wreszcie jest okazja, żeby zrobić muffiny
Kraina Tysiąca Smakówsezon grillowy. Jednym z naszych ulubionych mięs oprócz karczku jest boczek. Zrobienie go na grillu ma te zaletę ze boczek maksymalnie się wytopi i nie będzie taki tłusty jak po zwykłym upieczeniu, za to będzie mięsny i soczysty. Polecam pieczenie mięs w całości są niezwykle soczyste i aromatyczne. Idealny na ciepło i zimno. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwody). W zimnej zalewie zanurzamy dokładnie umyty boczek i odstawiamy na min. dobę w chłodne miejsce tak, aby mięso było w całości zanurzone (można marynatę rozrobić odrobinę z wodą). Mięso dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z każdej strony sosem przygotowanym ze składników glazury. Zawiązujemy w "cukierek" w rękawie do pieczenia i nacinamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy około
Kolorowy Przepisownikminuty. Krok 2. Do garnka z cebulą i przyprawami dolewamy wywar jarzynowy, wkładamy wędzony boczek, kiełbasę - gotujemy pod przykryciem, na niewielkim ogniu, przez 45 minut. Krok 3. Na 15 minut przed końcem gotowania wyjmujemy z garnka grzybek, kiełbasę oraz boczek, studzimy - kroimy na kawałeczki (dowolne, w zależności jakie lubimy). Krok 4. Cebula powinna niemal się rozpadać - zupę blendujemy. Krok(...)smaku i kwasowości, następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz boczek, doprawiamy tartym chrzanem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy spienioną śmietanę i zestawiamy z ognia. Żurek podajemy z jajkiem ugotowany na twardo, serem białym, oddzielnie podajemy kromki świeżego pieczywa. Żurek ten możemy również podać z pieczonymi ziemniakami okraszonymi podsmażoną cebulą i grillowanymi, małymi
Moja Książka KucharskaLilii w dolinie”, Proust w „Poszukiwaniu straconego czasu” – warto spróbować zrobić własne, domowe rillettes, chociaż raz! Bazowy francuski przepis na rillettes to samo mięso wieprzowe (mieszanka łopatki, karczku, boczku, podgardla, szynki, golonki) gotowane w smalcu z dodatkiem soli i suszonego tymianku. U mnie to bogactwo przypraw, dodające mięsu niesamowitego aromatu – próby oderwania się od słoika w chłodny, jesienny wieczór możecie(...)smalcu tak naszykowane rillettes, długo pieczone, jest bardzo, bardzo wilgotne – mięso nie przesycha, jest niesamowicie miękkie i lekkie. Po 12 godzinach w niskiej temperaturze odkrywamy mięso, mieszamy je i zwiększamy temperaturę piekarnika do 180°C. Pieczemy je jeszcze przez 1 godzinę, żeby odparować część płynu – mieszamy raz lub dwa w czasie pieczenia. Studzimy w piekarniku. Po ostudzeniu wyjmujemy
Karo in the KitchenPachnący owocową nutą, miękki i soczysty pasztet, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki z pewnością będzie hitem świątecznego stołu. Składniki: 600g łopatki wieprzowej 250g fileta z kurczaka 500g boczku wieprzowego 500g wątróbki drobiowej 130g masła extra 4 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 bułki kajzerki 1,5 szklanki mleka 150g suszonej(...)pęczek natki z pietruszki 1/2 łyżeczka gałki muszkatołowej sól pieprz Wykonanie: 1. Bułki namoczyć w mleku, a następnie odcisnąć z jego nadmiaru. Mięso z łopatki, filet z kurczaka, boczek, czosnek, cebulę i bułki zmielić maszynką do mielenia mięsa. Wątróbkę drobiową drobno pokroić w kostkę, a natkę z pietruszki drobno posiekać. Masło utrzeć z żółtkami na puch, dodać zmielone mięso
Szalona Kuchnia Ewelinytypowego dla pizzy sosu pomidorowego, do przygotowania flammkuchen stosuje się tłustą śmietanę, creme fraiche lub twarożek, a ser i spółka, zastąpione są w klasycznym wydaniu podpłomyka alzackiego cebulą i boczkiem. Flammkuchen, popularny szczególnie we francji i niemczech doczekał się wielu regionalnych odmian i wariacji. Osobiście najbardziej do gustu przypadł mi podpłomyk alzacki z serem kozim, gruszką, miodem, cebulą(...)cieście rozsmarowujemy twaróg i crème fraîche, układamy krążki cebuli, gruszki, ser kozi. Całość posypujemy listkami rozmarynu. Pieczemy przez ok. 10−12 minut w rozgrzanym piekarniku, na najniższym poziomie. Gotowy flammkuchen skrapiamy miodem i posypujemy orzechami włoskimi. Voilà! Flammkuchen z boczkiem i cebulą W klasycznej wersji flammkuchen, ser kozi, gruszkę i rozmaryn zastępujemy boczkiem pokrojonym w drobną kostkę
helloforest.pltradycja. Karkówka to bardzo fajne mięso, z którego można wiele zdziałać. Karkówka na obiad z grilla to oczywiście hit lata. Na lato musimy jeszcze poczekać. Proponuję więc karkówkę z pieca z warzywami. Wspaniałe danie, wyśmienita karkówka na obiad . Idealna do ziemniaków, koniecznie z buraczkami lub kiszonym ogórasem. Uczta na całego! Karkówka na obiad to temat przepisu miesiąca w kwietniu. Jestem(...)myć piekarnik, wy pewnie też). Posmaruj dno naczynia olejem. Ułóż na przemian karkówkę z warzywami, pieczarkami i boczkiem, posypując majerankiem. Zakończ warzywami. Przykryj naczynie szczelnie aluminiową folią i wstaw do piekarnika nastawionego na 160ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Piecz karkówkę przez 1,5 godziny. Po godzinie zalej karkówkę gorącym bulionem i piecz dalej pod przykryciem
codojedzeniapapryką i cebulą Pyszne, kolorowe danie z grilla, to nic innego jak rozmaite szaszłyki. Kawałki mięsa i warzyw nadziane na przemian na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Szaszłyki zazwyczaj pieczemy na grillu, ale także na rożnie lub w piekarniku. Szaszłyki to potrawa niezwykle uniwersalna. Mięso może być przekładane najróżniejszymi warzywami : cebulą, papryką, cukinią, ogórkami kwaszonymi, a nawet owocami(...)zielenina do dekoracji Jak zrobić szaszłyki wieprzowe na grilla PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy na spore kawałki. Krok 2. Umyte mięso kroimy w grubą kostkę, boczek w plasterki. Krok 3. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian mięso, paprykę i plasterki bekonu (możemy również dołożyć plastry cebuli), smarujemy 3 łyżkami oleju i kładziemy na średnio rozgrzany grill
Moja Książka Kucharskasprawdzić czy jajko jest świeże? Jak ugotować jajka na twardo Jak gotować jajka by nie pękały Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Jajka sadzone na szpinaku Jajecznica z boczkiem Jajecznica z jarmużem Jajka z szynką Sałatka z kuskusem i omletem Jajka zapiekane Zielona pasta z awokado Jajka marmurkowe Pasta z jajek i makreli wędzonej Naleśniki z jajecznicą Omleciki owsiane(...)warzywami Dietetyczny omlet ze szczypiorkiem (na białkach) Omlet na parze Tortilla z łososiem, cukinią i pieczonymi ziemniakami Omlet z botwinką, babką lancetowatą i pestkami dyni Omlet z kaszą jęczmienną i warzywami Omlet z kasza jaglaną Pasta jajeczna z pieczarkami i boczkiem Jajka faszerowane wiosenne Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szpinakiem Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Jajka
Dorota Smakujeobiad co? Może rolada z polędwiczki, nadziana czosnkiem niedźwiedzim, strąkami cukrowego groszku, serem i suszonymi pomidorami? Polędwiczka wieprzowa to delikatne i soczyste mięso, które świetnie nadaje się do grillowania, pieczenia, smażenia. Lubię, gdy mięso po upieczeniu jest soczyste, aromatyczne. Rolada z niej p yszna jest na ciepło (np. polana sosem, podawana z ziemniaczkami lub selerowym pure), a po wystygnięciu świetnie(...)Plasterki boczku położyć na desce, żeby trochę zachodziły na siebie. Na boczku położyć roladę, końce boczku zawinąć, okręcić nicią kuchenną. Na patelni rozgrzać olej, roladę zrumienić z każdej strony. Włożyć do rękawa foliowego, polać olejem z patelni, rękaw zawiązać. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 90 minut w temp. 120stC. Po upieczeniu roladę pozostawić na kilka minut, następnie kroić
Obiad gotowyplastry karkówki 2 bitki z piersi kurczaka 2 plastry wędzonego boczku kilka plastrów wędzonej kiełbasy łyżka masła klarowanego łyżka oleju cebula WYKONANIE: rozbite mięso posypać ulubionymi przyprawami i ziołami:sól,pieprz,papryka, dodatkowo kurczaka posypać oregano.a karkówkę majerankiem-odłożyć na godz., rozgrzać masło klarowane i olej, położyć karkówkę, piec z każdej strony do zrumienienia, następnie dodać półkrążki cebuli i dusić
Kuchnia BeatyDomowa mielonka pieczona z serii "wiem co jem" doskonała zarówno na zimno jak i na gorąco, w moim domu je się ją jako dodatek na kanapki,smacznie zdrowo i bez konserwantów! Składniki 1,5 kg łopatki wieprzowej 1/2 kg boczku gotowanego 1/2 cebuli 6 ząbków czosnku 2 jajka 300 ml wody jarzynka LUX BELLA BIS przyprawa gajowego(...)płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ,z boczku ściągamy spodnią skórkę,mielimy przez grube sitko razem z obranym czosnkiem. 2. Cebulę obieramy drobno siekamy nożem dodajemy do mięsa,wbijamy jajka wlewamy wodę,doprawiamy do smaku ziołami,wyrabiamy jednolitą gładką masę. 3. Przekładamy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego,po wierzchu posypujemy gruboziarnistą przyprawą gajowego,pieczemy w piekarniku około 50-55 minut
Wanilia i KardamonDziś miały być na obiad pieczone ziemniaki. Często je robię - pokrojone na części, upieczone w piekarniku i posypane pachnącymi ziołami. Ale patrząc na nie - stwierdziłam,że trzeba coś urozmaicić w menu... Powstały więc ziemniaczki faszerowane szpinakiem. Farsz zależy od zawartości lodówki i fantazji. Ja daję pomysł .... a wy działajcie ;-) Na pewno jest dużo możliwości... Składniki: ziemniaki(...)kiełbaskę- można też plasterki wędzonego boczku. Teraz nadziewałam ziemniaki szpinakiem i kiełbaską. Posypałam je startym parmezanem Można je trochę polać oliwką. Wstawiłam do piekarnika na około 30-40 minut ( zależy od miękkości podgotowanych ziemniaków ) i piekłam w temperaturze 220 stopni. SMACZNEGO! Polecam również FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI Z WĘDZONYM KURCZAKIEM
potrawyregionalneSkładniki : około 20 dag mięsa drobiowego; kurczak i indyk- razem 40 dag 50 dag boczku, może być tłusty cebula sól, pieprz, czosnek maggi, bułka tarta lub kasza manna 3 jajka Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam pokrojoną, przesmażoną cebulę, przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy Żółtka jaj wbiłam do masy, a białka ubiłam na pianę i taką dodałam do mięsa, wyrobiłam(...)połączenia składników. Dodałam kilka łyżek kaszy manny, ponownie wyrobiłam ( można ręką) W foremce o wymiarach 30 cm x 12 cm piekłam około 65 min. w temp
Proste Potrawyjeśli nie możecie go znaleźć, nie przejmujcie się- możecie dodać zwykły kminek , będzie równie smaczne) 1 łyżeczka suszonego oregano 500 g mięsa mielonego (wołowego lub ulubionego) 100 g chudego boczku 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 2/3 puszki pomidorów w sosie (bez skórki, najlepiej krojonych) 1/2 puszki czerwonej fasoli w zalewie (odsączonej i opłukanej) 100 ml bulionu wołowego(...)Wytnij delikatnie nasiona i rozłóż gotowe "miseczki" rozcięciem do góry w naczyniu do zapiekania. Piecz 30 minut. Wlej na dużą, dość głęboką patelnię z przykrywką oliwę i zeszklij cebulę. Wyciśnij czosnek, dodaj chilli, kmin, oregano i smaż , mieszając, przez minutę. Stopniowo dodawaj mięso i boczek, rozdrobnij szpatułką i zrumień z każdej strony. Kiedy mięso będzie już gotowe, dopraw
Gotowanie to kochanie