pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:148/301)

Pieczony omlet ze szparagami 103

zalewamy wrzątkiem na 2 minuty.  Na patelni podsmażamy boczek, pokrojony w kostkę. W naczyniu mieszkamy jajka oraz serek wiejski i mąkę. Dodajemy boczek. Gotowa masę wlewamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej natłuszczonym. Na masę układamy szparagi oraz jajko ugotowane na twardo przecięte na pół. Wszystko pieczemy w 180C przez 25 minut, aż omlet się  zarumieni

Niezły Młynek
Pieczonki z ogniska 121

pokroić w kostkę. Następnie dno kociołka  smarujemy olejem ,wykładamy obficie liśćmi kapusty, układamy warstwami ziemniaki cebula marchewka,boczek i kiełbasa przyprawiamy. Najlepiej aby były minimum dwie warstwy. Całość przykryć liśćmi kapusty. Przykryć kociołek pokrywką  ustawiamy na rozpalonym ognisku i pieczemy ok. 1,5 godziny

Andzia Pichci
Szparagi w szynce z grilla 179

Szparagi w szynce z grilla to bardzo prosty dodatek do potraw serwowanych z grilla. Przygotujemy go bardzo szybko i bardzo prosto. Do tej przystawki najlepiej jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony omlet ze szparagami 136

patelni podsmażamy boczek, pokrojony w kostkę. W naczyniu mieszkamy jajka oraz serek wiejski i mąkę. Dodajemy boczek. Gotowa masę wlewamy do naczynia żaroodpornego, wcześniej natłuszczonym. Na masę układamy szparagi oraz jajko ugotowane na twardo przecięte na pół. Wszystko pieczemy w 180C przez 25 minut, aż omlet się  zarumieni

Niezły Młynek
Makaron z pieczonymi pomidorkami 99

makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami makaron z pieczonymi pomidorkami Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 200 g makaronu orichette lub muszelek

nietylkopasta.pl
Quiche Lorraine - francuska miłość podniebienia 190

solą i pieprzem. 3. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Całość: 1. Na podpieczony spód wykładaj podsmażony boczek i starty ser (zostaw ok. łyżki aby posypać wierzch) warstwami. 2. Zalej całość masą śmietanowo- jajeczną, posyp wierzch pozostałym serem. 3. Piecz 30min. w 180*C. 4. Podawaj na ciepło lub zimno. Smacznego! Quiche Lorraine Ingredients: Pastry: 110g flour 50g butter

Kuchnia w Słońcu Skąpana
"Kuchnia Polska" Ewa Aszkiewicz 114

zapiekane, surówka z dyni wykwintna, jarzynka z kabaczka i inne. Dania codzienne - np. kluski zbójnickie, grzyby na boczku, pomidory zasmażane z kurczakiem, naleśniki z farszem jajecznym, kabaczki zawijane.  Ryby, drób i inne mięsa - np. karasie zapiekane w śmietanie, kaczka pieczona w winie, karkówka ze śliwkami i miodem i inne. Kolejne rozdziały to święta Wielkanocne i Boże Narodzenie - tutaj

kruche babeczki
Grillowana kaszanka z wędzonym boczkiem 105

pieprz kilka gałązek tymianku kilka ząbków czosnku Przygotowanie Kaszankę przyprawić solą i pieprzem. Owinąć kiszoną kapustą i wędzonym boczkiem. Dodać po 2 ząbki czosnku i jedną dwie (do smaku) gałązki tymianku. Szczelnie zawinąć w aluminiową folię i położyć na grilla. Piec ok 40-45 min na lekkim ogniu.  Smacznego

Gaździnka warzy
Pieczarkowe kule (na grilla) 180

doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy główki pieczarek by nabrały okrągłego kształtu. 3. 2 plastry boczku krzyżujemy, na środku ustawiamy pieczarkową kulę i owijamy. Końce spinamy wykałaczką. Postępujemy tak z każdą jedną sztuką. Oplecione pieczarki grillujemy lub pieczemy w piekarniku. W tym celu ustawiamy metalową kratkę z pieczarkowymi kulami nad brytfanną z wyposażenia piekarnika (najlepiej z wyższymi bokami

Kuchnia w czekoladzie
Młode, pieczone ziemniaki z cebulką i boczkiem 188

osolonej wodzie na pół-twardo. Studzimy. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek, chwilę smażymy, ok. 5minut, doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki wydrążamy, układamy na blasze wyłożonej papierem. Do środka każdego ziemniaka nakładamy farsz. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-30 minut na termoobiegu.  Około 5-10 minut przed końcem pieczenia, ziemniaki można

Czerwona Porzeczka
Królik duszony z warzywami 168

kolor, dodałam resztę masła i wino, zagotowałam. Królika z zawartością przełożyłam do żaroodpornego naczynia, posypałam zielonym groszkiem i boczkiem podsmażonym na suchej patelni. Dusiłam w piekarniku włączonym na termoobieg przez 1,5 h nastawionym na 170 stopni. KRÓLIK PRZYGOTOWANY DO PIECZENIA

Darcia w kuchni
Szaszłyki grillowe 336

wymieszaniu odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podobnie przyprawiamy pokrojonego w kostkę kurczaka i również odstawiamy do lodówki. Boczek wymaga jedynie pokrojenia w plastry i ewentualnego wycięcia mogących się w nim znajdować chrząstek. Tak przygotowane składniki nadziewamy na patyczki i pieczemy na średnio rozpalonym grillu najlepiej przy użyciu amelinowych tacek. Można łatwo modyfikować przez dodanie lub odjęcie warzyw lub użycie

Tanie przepisy studenckie
Duszonki, prażonki domowe z piekarnika 544

kostkę. Naczynie żąroodporne, smaruje olejem, wykładam do niego połowę pokrojonych ziemniaków, na to daję cebulkę, kiełbasę i boczek, posypuje przyprawami i nakładam druga połowę pokrojonych ziemniaków i znów posypuje przyprawami. Całość polewam bardzo  delikatnie olejem i wstawiam do piekarnika. Piekę w temperaturze 180 stopni ok. godziny.U mnie termoobieg. Po tym czasie odkrywam pokrywkę, mieszam i wkładam ponownie do piekarnika

Kuchnia z widokiem na ogród