pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:146/301)

Rolady mielone z pieczarkami zapiekane w boczku 148

Rolady mielone z pieczarkami zapiekane w boczku, to jeden z moich pomysłów na wykorzystanie mięsa mielonego na obiad. Czasem warto zmienić zwykłego mielonego w coś niezwykłego. Takie roladki dzięki dodaniu pieczarek i zapieczeniu w boczku smakują wyjątkowo. Są niesamowicie soczyste w środku, a z wierzchu chrupiące. Danie bardzo proste w przygotowaniu i wbrew pozorom nie zajmuje dużo czasu. Polecam :) Składniki(...)masę ręką aż składniki dokładnie się połączą. Zwilżonymi dłońmi formuję z mięsa roladki. Każdą z nich owijam dwoma plastrami boczku. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, na rozgrzanym osmażam rolady ze wszystkich stron na rumiano. Patelnię przekładam do nagrzanego piekarnika. Rolady piekę ok. 20 minut pod przykryciem w 170 stopniach (grzałka góra dół), po tym czasie odkrywam pokrywkę i zapiekam jeszcze

Kuchnia z widokiem na ogród
Schab przekładany warzywami... 522

coś się nie zmieści można poukładać w naczyniu żaroodpornym obok schabu. Schab możemy faszerować czym lubimy, np. Pieczarki, boczek, cukinia i inne.  Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 1,5h. Na koniec odkrywamy i pieczemy do zrumienienia. Mięso najlepiej kroić po skosie. Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 179

mięso mielone może pozostać zamrożone przez ok 2 miesiące, drób ok 3 miesięcy, wieprzowina ok pół roku. Mięsa pieczone i sosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek

Między kuchnią a pokojem
Focaccia farmerska z boczkiem, cebulą, kukurydzą i kiszonymi ogórkami 118

posmarować obficie koncentratem pomidorowym, następnie oprószyć oregano, później rozdrobnić równomiernie mozzarellę, na nią posypać kukurydzę, ułożyć ogórki, po plasterku boczku i szynki, a na koniec ułożyć cebulę. Dodatkowo po wierzchu można posypać odrobinę kukurydzy. Włożyć do piekarnika jedną blaszkę i piec około 25 minut. Po upieczeniu włożyć kolejną i ponownie piec około 25 minut. Upieczone focaccie podawać w całości

Passions hobbies life
Puszyste bułki jogurtowe 112

niż bułeczki wkładamy żaroodporne naczynie z wodą – para sprawi, iż bułeczki nabiorą rumianej i chrupiącej skórki *** *** Bułeczki pieczemy przez 12 – 15 minut w temperaturze 200’C *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE:   MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ Artykuł Puszyste bułki jogurtowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pałki z kurczaka pieczone w boczku 124

pałek usuwamy skórę. Przygotowujemy marynatę: keczup, musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą. Pałki łączymy z marynatą, owijamy boczkiem (po 1-2 plastry). Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę.  2. Pałki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 160

mięso mielone może pozostać zamrożone przez ok 2 miesiące, drób ok 3 miesięcy, wieprzowina ok pół roku. Mięsa pieczone i sosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek

Między kuchnią a pokojem
Puszyste bułeczki jogurtowe 247

niż bułeczki wkładamy żaroodporne naczynie z wodą – para sprawi, iż bułeczki nabiorą rumianej i chrupiącej skórki *** *** Bułeczki pieczemy przez 12 – 15 minut w temperaturze 200’C *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Szaszłyki 141

pokroić w kostkę, porządnie doprawić i odstawić na kilka godzin.  Cebulę pokroić na cztery części, paprykę i boczek w kostkę.  Wszystkie składniki naprzemiennie nabijać na patyczki do szaszłyków, gotowe poukładać na blasze z kilkoma plasterkami smalcu i do pieca na ok godzinę w 170 st C (góra dół)  Smacznego

Gaździnka warzy
Zakręcone pizzerinki 111

jednej strony przy krótszym boku ok. 2 cm czystego ciasta podobnie jak na instrukcji . 3) Na ketchupie ułożyć paski boczku. 4) Całość równomiernie posypać tartym żółtym serem, fragment czystego ciasta posmarować rozmąconym jajkiem (resztę jajka zostawić do posmarowania pizzerinek przed pieczeniem), ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i skleić. 5) Gotową roladę zawinąć w papier z ciasta francuskiego

Fitsweet.me
Placek z boczkiem i białą kiełbasą 122

reszty. Środek placka smarujemy 2 łyżkami sosu pomidorowego, układamy na sosie 1/4 startego sera, na nim 6 plastrów boczku, posypujemy całość ponownie 1/4 sera. Pamiętajmy, że z przepisu wychodzą 2 placki. Brzeg placka z kawałkami kiełbasek posypujemy czarnym sezamem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 10 minut. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Zakręcone pizzerinki 220

jednej strony przy krótszym boku ok. 2 cm czystego ciasta podobnie jak na instrukcji . 3) Na ketchupie ułożyć paski boczku. 4) Całość równomiernie posypać tartym żółtym serem, fragment czystego ciasta posmarować rozmąconym jajkiem (resztę jajka zostawić do posmarowania pizzerinek przed pieczeniem), ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i skleić. 5) Gotową roladę zawinąć w papier z ciasta francuskiego

Fitsweet.me
Pierogi z mięsnym farszem 150

Składniki na ciasto : 1 kg mąki 1 jajko 50 ml olej szczypta soli ciepła woda Składniki na farsz: 1 kg szynki lub karkówki 1 kg boczku

Olga Piecze i Gotuje
Boczek pieczony z jabłkiem 154

Jeszcze zdążycie przygotować smaczne mięso na Świąteczny stół, to jeszcze jedna moja propozycja :) Składniki : 1 kg boczku 5 ząbków czosnku dużo jabłko sól, pieprz, majeranek oliwa ok. 6-7 łyżek łyżeczka papryki ostrej mielonej plus rękaw do pieczenia Przygotowanie : Umyte mięso osuszyć W naczyniu wymieszać z oliwą przeciśnięty czosnek, paprykę, pieprz, sól Mięso posmarować tak doprawioną oliwą, nakłuć widelcem

Proste Potrawy
Rolada schabowa z kurkami i serem 169

środka, mocno dociskając aby nie wypadał nam farsz ze środka. Roladę obsypujemy przyprawą do mięsa. Na górze rozkładamy plastry boczku, końcówki zawijamy pod spód rolady. Gotowe mięso przekładamy na foli aluminiowej do foremki. Roladę skrapiamy olejem i okrywamy folią aluminiową. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 1 godzinę 40 minut. 10 minut przed zakończeniem pieczenia zdejmujemy folię

VioletoweKucharzenie
Ropucha w dziurze, czyli Toad in the hole! 259

wtedy, gdy używam metalowego do mniejszych porcji) smarujemy trzema łyżkami oleju (musi być go dużo). Kiełbaski owijamy w boczek lub szynkę (u mnie szwarcwaldzka) i układamy w naczyniu. Pomiędzy kiełbaski układamy ćwiartki obranej cebuli. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut. Po tym czasie musimy szybko działać – otwieramy piekarnik zalewamy rozgrzane kiełbaski przygotowanym wcześniej ciastem

Poezja smaku
Przepis na… – Montone al forno, Wielkanoc po włosku 253

pietruszka, sól, pieprz. Mięso zalewamy marynatą z wina i octu. Kładziemy do lodówki na całą noc. Pokrojony w plasterki boczek smażymy, dodajemy na patelnię posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę i zioła. Zalewamy passatą i całością obtaczamy baraninę. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 150 minut. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku

Bon Ton Italia
Tarta z porem i boczkiem 147

wkładamy do środka rozwałkowane ciasto francuskie, nadmiar obcinamy. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy śmietanę i przyprawy dokładnie mieszamy. Przygotowany wcześniej boczek i por przekładamy do masy jajecznej i całość wylewamy na przygotowane ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20-30 minut do ścięcia masy. Życzę smacznego

Kulinarne życie
ZAPIEKANKA BRUKSELKOWO - WARZYWNA 146

minut w temp.200 stopni. Należy podlać ją wodą aby warzywa puściły sos i dobrze się upiekły. Pod koniec pieczenia posypałam zapiekankę startym serem wedle uznania. Ja użyłam mozzarelli. Możecie oczywiście użyć dowolnych warzyw i dodać pokrojoną wędlinę np.wędzony boczek. Smacznego! Proste i zdrowe danie

potrawyregionalne
Domowy pasztet bez pieczenia 95

Pyszny pasztet domowy, którego wykonanie jest ekspresowe i nie wymaga pieczenia. Polecam także sprawdzony przepis  pasztet z cukinii Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 cebule 5 dag tłuszczu 20 dag wędzonego boczku 10 dag masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 pęczek natki pietruszki sól do smaku pieprz Wykonanie: Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym

Tradycyjna Kuchnia
Bataty pieczone z boczkiem (650 kcal) 172

surowego boczku oliwa papryka słodka, sól morska, pieprz, rozmaryn Przygotowanie Bataty obieramy i kroimy w sporą kostkę, boczek również. Składniki wkładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami. Mieszamy, aby przyprawy się równomiernie rozprowadziły i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 40 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekane jajka z makaronem 112

WYKONANIE   Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Formę do babeczek smarujemy masłem i umieszczamy w kolejności: kawałek pieczywa, boczek, plasterek pomidora, ser. Na koniec rozbijamy jajko. Doprawiamy szczypą soli i pieprzu Formę z zawartością umieszczamy w rozgrzanym piekarniku i pieczemy od 8 do 10 minut. Warto obserwować i samemu zadecydować czy chcemy ścięte żółtko.Ugotowac makaron al dante .....................SMACZNEGO

w mojej kuchni
Q... quiche z ricottą&fetą&porem&papryką&boczkiem. 294

resztę użyjemy do posypania), szczyptę soli (uwaga! feta i boczek są słone!), pieprzu, bazylię i paprykę ostrą.  Gdy boczek przestygnie, dodajemy go do masy jajecznej i wszystko dokładnie mieszamy. Wyciągamy ciasto z lodówki, kładziemy na papier i blachę do pieczenia, wykładamy farsz i zawijamy. (*Ja zrobiłam trochę za mało farszu, więc zawinęłam końce, aby przypominały mały koszyczek ;) pustą przestrzeń

Kitchens Alphabet
Mini pizzerinki 223

kroimy na kwadraciki, prostokąciki czy inne kształty takie jakie chcemy. Kroimy cebulkę w cienkie paseczki, paprykę też, a szynkę (boczek) w kwadraty. Nakładamy na kwadraciki każdy ze składników (szynka, papryka - najlepiej i zieloną, i czerwoną, cebulka). Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20- 25 minut. W zależności od tego w jakim stopniu chcemy mieć zarumienione;) Wyjmujemy pizzerinki z piekarnika

Kuchnia moimi oczami
Mięsny pasztet z suszoną śliwką 121

Wspaniały i aromatyczny mięsny pasztet, który wyróżnia się konsystencją. Struktura bardziej przypomina pieczeń, dzięki jednokrotnemu mieleniu mięsa. Pyszna propozycja w sam raz na nadchodzące Święta. Pasztet przygotowałam w prześlicznych, świątecznych foremkach od PapilArt . Składniki: (keksówka 20x11) 300g wątróbki 400g boczku wędzonego surowego 200g surowej szynki wieprzowej 100g surowego schabu wieprzowego  1 duża marchewka (obrana) 2 liście laurowe 3 ziela(...)odstawiamy na godzinę. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut (w trakcie gotowania zbieramy szumowiny). Odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Nie dodajemy żadnych przypraw. Schab, szynkę i boczek kroimy w większą kostkę, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy obraną marchewkę

Gotowanie i blogowanie
Krem z pieczonych pomidorów 197

kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem kalafiorowy z boczkiem i grzankami – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Przygotowanie : ok 20 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki

nietylkopasta.pl
Warzywa pieczone w piekarniku 120

spróbowałam i zrobiłam he. Naszło mnie ostatnio na pieczone warzywa właśnie i jak nic przydał się i topinambur :)) Fajny, smaczny jest polecam :)) Oprócz niego na talerzu znalazły się jeszcze buraki, marchewka, batat, czerowną cebulę i czosnek. Wszystko skropiłam lekko oliwą, posoliłam, posypałam czosnkiem niedźwiedzim i dodałam pokrojony w kostkę boczek, smacznie bardzo wyszło :)) Najbardziej zadowolony był młody :)) Miłego dzionka(...)większe marchewki 2 większe czerowne buraki boczek 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku czosnek niedźwiedzi sól różowa oliwa do skropienia warzyw natka pietruszki Warzywa umyłam, obrałam, kroiłam w troszkę większą kostkę, cebulę w piórka, czosnek zostawiłam cały (dobrze, aby warzywa były pokrojone w miarę podobnie, bo będą się równomiernie wtedy piekły). Dużą blaszkę z piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia, rozłożyłam

kruche babeczki
Makaron z oliwą, czosnkiem i marchewką – kryzysowe danie 85

bardzo prostymi, tanimi, sezonowymi i zdrowymi dodatkami: kapustą kiszoną i burakami pieczonymi . PRZEPIS MAKARON Z OLIWĄ, CZOSNKIEM I MARCHEWKA Składniki na Makaron z oliwą, czosnkiem i marchewka: 300-400 g makaronu spaghetti, nitki, krajanka czy inny drobny 10-15 łyżek oliwy z oliwek lub oleju 50g boczku wędzonego – można więcej a można pominąć 2 ząbki czosnku(...)gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Teraz jest czas na przygotowanie omasty. Najpierw na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej. Potem boczek kroimy w kosteczkę i przesmażamy na tłuszczu. Następnie marchew obieramy, kroimy w zapałkę i dodajemy do boczku. W kolejnym kroku czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do marchewki. Wszystko przesmażamy dwie – trzy minutki aż marchewka straci surowość

Dorota Smakuje
Schabowe roladki leśniczego 101

plastrów serka topionego szynkowego ( Hochland lub Lactima ) kawałek wędzonego na zimno boczku , dobrej jakości 1 cebula czosnek granulowany 8-10 podgrzybków lub innych grzybów leśnych , świeżych 6 plastrów cienkiego bekonu musztarda Horcice ( lub inna ostro słodka , grubo mielona ) 2 kostki bulionowe mięsne o smaku pieczeni ( czasami trzeba skorzystać z chemii ) 2 szklanki wody 1 łyżeczka miodu sól ,pieprz(...)świeży tymianek do dekoracji i dla zapachu Kawałki schabu, rozklepujemy cieniutko przez woreczek . Solimy , pieprzymy , każdy smarujemy musztardą , a następnie układamy na nim ser i posiekany w drobną kostkę boczek ( dwa plastry sera na jeden kawałek mięsa ) . Zwijamy , delikatnie dociskamy . Smażymy z obu stron na złoty kolor w raczej głębokim tłuszczu . Czas to około 10-15 minut w zależności

Ogrodnik w podróży
Menu na tydzień: Proste dania z kilku składników 122

tydzieńwygląda tak: Poniedziałek: Sałatka z mango z charakternym sosem z masła orzechowego i stekiem Wtorek: Musaka pieczona w słoikach Środa: Skrzydełka z kurczaka w glazurze z masła orzechowego Czwartek: Marokańska soczewica w pikantnym, aromatycznym sosie Piątek: Sałatka z pomidorów, kuskusu, boczku i krewetek Minimalizm jest w modzie Przygotowując to menu wzorowaliśmy się na blogu Minimalistbaker, bardzo popularnym w Stanach(...)taki słoik wystarczy zapakować do torby i lancz w pracy będzie jak znalazł. . Pozostałe dania są więcej niż łatwe i można je zrobić w 10 minut. Jedynie skrzydełka trzeba piec 40 minut, ale za to pracy nie wymagają praktycznie żadnej. Jak gotowaliśmy Wszystkie dnia z tego menu na tydzień zrobiliśmy jednego dnia, co zajęło nam półtorej godziny. Pracę można jednak

Niedzielny kucharz
ŻUREK WIELKANOCNY Z ZAPIEKANYM JAJKIEM I RZEŻUCHĄ! PYSZNIE! 170

NAJLEPSZE PRZEPISY NA WIELKANOC! ŻUREK NA DOMOWYM ZAKWASIE Z JAJKIEM ZAPIEKANYM W PIECZONY ZIEMNIAKU! Nie ma Wielkanocy bez żurku! Żurek z jajkiem musi pojawić się na każdym stole podczas Świąt Wielkiej Nocy. U każdego z Nas żurek smakuje inaczej, co region to inny zwyczaj. Ja dzisiaj chciałam Wam zdradzić mój patent na tą zupę. Żurek zawsze robię tylko(...)Wyjmij łyżką cedzakową i zawiń w papier do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, na 20 minut. Po tym czasie wyjmij i wydrąż łyżką środek na jajko. Wybij jajko w zagłębienie i wstaw na 5 do 8 minut do piekarnika. Żurek: Do garnka wlej wodę, dodaj przyprawy i boczek. Całość gotuj przez 15 - 20 minut.  Dodaj

SMYKWKUCHNI