pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:584/865)

Mielone kotlety z czerwonej fasoli (VEGAN) 213

praską do ziemniaków. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i pieczarki, solimy wg uznania. Odsączoną i rozgniecioną fasolę przekładamy do miski, dodajemy warzywa, koncentrat pomidorowy i kilka łyżek płatków jaglanych, tyle, aby zagęścić masę. Doprawiamy do smaku. Z masy formujemy kotleciki (mi wyszło ich łącznie pięć, takich średniej wielkości). Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko

Kuchnia Ellie
Łosoś w sosie kurkowo-koperkowym 188

towarzystwie pieczeni i innych typowo mięsnych dań, np. takich jak gulasz . Mi brakowało czasu właśnie wczoraj, bo po powrocie z zakupów byłam już głodna jak wilk. Do przygotowania mojego dania wykorzystałam sos jasny. Dodałam do niego kurki i koperek. W ten sposób powstało pyszne i wykwintne danie w postaci łososia w sosie kurkowo-koperkowym z ziemniakami (również polanymi sosem

Passions hobbies life
Udka z warzywami 166

słupki, ziemniaki w kawałki, cebulę w ósemki, czosnek w cienkie plasterki,  mieszamy w 1 łyżce oliwy i przyprawie chmeli sumeli, odkładamy, przed pierwszym użyciem moczymy garnek nawet 2-3 godz.. przed kolejnym 20 min., ścianki smarujemy oliwą albo smalcem,z   czasem, gdy glina będzie już porządnie „wypalona”, możemy z tego zrezygnować (ale nie w przypadku pieczenia chleba

Kuchnia Beaty
Wieprzowina z jablkami zapiekana pod ziemniaczana pierzynka z chrzanem 197

chwilę podsmażamy. Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut, pod koniec dorzucamy pokrojone w kostkę jabłko. Odcedzamy i dodajemy pozostałe składniki oprócz sera. Mieszamy intensywnie na gładką masę. Na koniec dodajemy ser. Jeszcze raz mieszamy. Mięso mieszamy ze śmietaną i przekładamy do naczynia do zapiekania. Przykrywamy je warstwa pure ziemniaczanego. Pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Roladki z Indyka ze Szpinakiem 172

Znakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz.  SKŁADNIKI:  4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści Szpinaka 1 Kulka Mozzarella 2 Ogórki Kiszone Przyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk  woreczek do duszenia      SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Filet z Indyka dokładnie rozbijam .  Przyprawiam(...)mięso kładę:szpinak, mozzarelle oraz plaster ogórka. Dokładnie zawijam i zapinam wykałaczkami.  Przekładam do woreczka. Dokładnie zamykam. Piekę w piekarniku ok 40 min w 180 stopniach góra-dół.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Bulwiok podkarpacki 239

Dodajemy do ziemniaków resztę składników farszu (cebulę, miętę, ser) i dokładnie mieszamy - przyprawiamy według uznania, jednak farsz najlepiej smakuje tradycyjnie przyprawiony, tylko solą i pieprzem. Na środek wyrośniętego ciasta wykładamy farsz - brzegi podnosimy i zawijamy w formie ramki aby farsz nie dotykał blachy. Całość smarujemy białkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 180 stopni i pieczemy 50 minut

sierotka maRysia w kuchni
Wyniki Konkursu z Folwark 168

ciasto i pieczemy przez ok 4-5 minut (po 2 można zwolnić zatrzask,żeby uszło trochę pary ;)) 3. Wszystkie składniki twarożkowe porządnie miksujemy. 4. Zimne już oponki przecinamy na pół "po linii szwa" i smarujemy twarożkiem. Składamy razem i przyozdabiamy. Najprostszy przepis na świecie zrealizowany, smacznego oraz dla Dagmary za Kapsalon Składniki: foremki aluminiowe 6-8 średnich ziemniaków olej

Z Kuchni Do Kuchni
Placek cebulowy 252

dodałem ugniecione ziemniaki, wyrobiłem na gładkie ciasto. Odstawiłem jeszcze na 20 minut, do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę i pory. Przyprawiłem kminkiem, pieprzem i solą. Śmietanę wymieszałem z jajkami, doprawiłem solą, pieprzem i gałką. Zagniotłem ponownie ciasto, rozwałkowałem na natłuszczonej blasze. Uformowałem wyższy brzeg. Na cieście rozłożyłem cebulę i pory, polałem masą śmietanowo-jajeczną. Piekłem w piekarniku rozgrzanym

R'n'G Kitchen
pyszna do pieczywa karkówka z piekarnika... 232

ziemniaków 1 opakowanie, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kurkuma mielona 1 łyżeczka, rozmaryn 3 łyżeczki, olej rzepakowy Rapso 1/4 szklanki, woda 3/4 szklanki nietłusty kawałek karkówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, do naczynia żaroodpornego wsypać wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować

W Mojej Kuchni Lubię
Ziemniaczany zawijaniec 268

tarki. Do ziemniaków dodajemy usmażone składniki. Przyprawiamy i mieszamy. Od liści kapusty odkrawamy twardą część. Mieszankę ziemniaczano-pieczarkową ściskamy w dłoniach tak aby zostało w niej jak najmniej wody. Formujemy coś na kształt chleba. Zawijamy w liście kapusty. Jeśli zajdzie tka potrzeba spinamy przy pomocy wykałaczek. Zawijaniec układamy na polanej olejem brytfance. Dolewamy 1/4 szklanki wody. Pieczemy przez

Weganka gotuje
Upite Piwem Schabowe 207

proszkiem do pieczenia, cynamonem, wbijamy jajko, dokładnie mieszamy, dolewamy piwo, tak aby ciasto miało konsystencję śmietany na patelnię wylewamy olej, podgrzewamy, na gorącym smażymy obtoczone w cieście kotlety jabłka myjemy, kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle z cukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy gorące- SMACZNEGO! P.S oczywiście możecie zamienić kaszę na inną- ulubioną, lub ziemniaki, a zamiast

Luźna Kuchnia
Bataty w imbirze z czosnkiem 224

ziemniaki - bardzo fajne jako dodatek do dania głównego lub przekąska. Jest to bardzo prosty przepis - z serii pokrój i włóż do piernika (; Zachęcam do spróbowania. Składniki (4 porcje - jako dodatek do dania głównego: 2  bataty 1 łyżeczka suszonego, sproszkowanego imbiru 4 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie ( 7 minut bez pieczenia

Pora na pora i pomidora
Mrowisko 235

jedno - ziemniak, król tutejszych dań i ich główny składnik. Daniem obowiązkowym wywodzącym się z województwa podlaskiego jest babka i kiszka ziemniaczana. A ten deser jest typowy dla naszego regionu. Więc z dumą Wam go pokazuję. Jest bajeczny, uwielbiam ten smak! Gorąco polecam i zachęcam do zrobienia! Składniki : 4 żółtka 300 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek gęstej

Malinowe Pocałunki
Z dalekich wypraw #1 Kwintesencja angielskiej prostoty 364

Ugotowane ziemniaki utłukłam, a następnie z dodatkiem mleka i masła zrobiłam na puree. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyłam na oliwie, dodałam mięso i smażyłam 7-10 min. Na końcu wrzuciłam marchew z groszkiem, wymieszałam i smażyłam ok. 5min. Doprawiłam.  Mięso przełożyłam do żaroodpornego naczynia, na nim rozłożyłam ziemniaczane puree.  Zapiekałam przez 25min. w 200st. Pod koniec pieczenia

bastalena
Bakłażan w panierce z pomidorową salsą 223

przyprawę do ziemniaków. Bułkę tartą mieszamy z sezamem. Każdy plasterek bakłażana obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce z sezamem. Smażymy z obu stron na rumiano. Odkładamy na ręcznik, aby odsączyć z tłuszczu. Plasterki układamy na blasze i na każdy z nich układamy po plasterku mozzarelli (można też użyć zwykłego sera żółtego). Pieczemy

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania