pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:556/865)

Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną 206

głównej Pieczony łosoś w tej sałatce jest, ale jakby go nie było W tym daniu rządzą upieczone, słodkie warzywa: batat, dynia i niesamowicie smaczna brukselka. Kasza jaglana i łosoś z odrobiną sosu barbecue stanowią tylko dla nich smakowite tło. Danie inspirowane przepisem z Fitmencook.com. Składniki: 300 g łososia ½ szklanki kaszy jaglanej 250 g brukselki Mały słodki ziemniak(...)albo teryaki. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika i zapiekaj bez przykrycia przez 12 minut. Krok 4 Wymieszaj kaszę z warzywami. Podawaj z łososiem. Smacznego!   Artykuł Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pieczony kotlet cielęcy z kolorową sałatką (Cotolette di vitello con insalata di verdure) 185

powiecie na kolorow ą  sałatkę z pieczonym kotletem cielęcym? Do tego surówka z marchwi, cukinii, kukurydzy, rukola  i aromatyczna salsa z natk ą  pietruszki, bazyli ą , mi ę t ą  i czosnkiem.  I tak zwykły obiad z kotletem i surówką zamienia si ę w  danie pełne koloru, smaku i aromatu. Dodatkiem(...)obiadu mogą być młode ziemniaki lub opieczony chleb tostowy. Polecam Wam serdecznie, s macznego! **** Oggi vorrei condividere con Voi una ricetta perfetta per l’estate, il cui ingrediente principale sarà rappresentato dalle cotolette di vitello. Queste ultime saranno servite con dell'insalata fresca a base di zucchine, carote, rucola e mais, il tutto aromatizzato con della

La grande e la piccola cuoca
Placki ziemniaczane ze świeżymi ziołami 206

Któż nie lubi placków ziemniaczanych?! Tutaj polecamy wersję ze świeżymi ziołami i cukinią, która nadaje im delikatności, zapewniamy, że degustacja na jednej sztuce się nie skończy

kgwjanczewo
Czulent z gęsiną z wolnowaru 263

sposób ( klik ). Mięso z fasolą i innymi dodatkami dusiło sie w piekarniku przez 24 godziny. Wyszło pysznie, ale jednak czas pieczenia i fakt, że co trochę trzeba było do pieca zaglądać, spowodowały, że na długo czulent porzuciłam. W tym roku postanowiłam zrobić czulent raz jeszcze, ale wykorzystując wolnowar. Moim zdaniem strzał w dziesiątkę. Wyszło pysznie! Moje danie było gotowe(...)przepisem składniki (3 - 4 porcje) 2 gęsie nogi ( po oddzieleniu kości ok 600 g mięsa ) 120 g drobnej białej fasoli 80 g pęczaku ok 500 g ziemniaków, najlepiej małych 100 g cebuli 7 ząbków czosnku 1 l bulionu lub wody (dałam bulion) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli (można dosolić w trakcie

Stare Gary
PIEROGI RUSKIE – idealne! 292

albo odsmażane. Podawane ze skwarkami, smażoną cebulką albo śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem . A jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów). Ja uwielbiam, a Wy? Dziś mam dla Was przepis na te idealne pierogi ruskie! Z delikatnym ciastem, z przepysznym(...)dobrze trafiliście! Polecam! SKŁADNIKI: ( ok. 35-40 szt ) CIASTO: * mąka pszenna – 2 szkl * ( gorąca woda – 3/4 szkl * sól – 0,5 łyżeczki * olej – 1 łyżka FARSZ: * ziemniaki ( już obrane ) – 250 g * twaróg ( półtłusty albo tłusty ) – 250 g * cebula – 1 szt * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Mąkę przesiewamy z solą i powoli wlewamy wodę

Ostra na Słodko
Zupa warzywna z młodą kapustą / Cabbage and vegetable soup 233

przyjemną wiosenną zupę z młodą kapustą, pasternakiem, selerem, porami i młodymi ziemniaczkami z odrobiną śmietanki. Zupa ta jest pożywna i łatwa w przygotowaniu. Podałam z chrupiącymi grzankami i resztką pieczonej kaczki, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Zupa warzywna z młodą kapustą (8 porcji) Składniki: 3 łyżki masła 3 młode pory, pokrojone w cienkie plasterki (można zamienić(...)korzenie pasternaku, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 główki młodej kapusty, posiekanej 3 łodygi selera naciowego, pokrojone w drobną kostkę 6 ząbków czosnku, pokrojonych w cienkie plasterki 6 młodych ziemniaków, wyszczotkowanych i pokrojonych w kostkę 2 liście laurowe sól i pieprz 8 szklanek bulionu warzywnego i drobiowego 1/2 szklanki śmietanki 30% 3 łyżki posiekanej natki pietruszki do podania Przygotowanie

karmelowy
Mus z pieczonego jabłka i batata - deser dla niemowląt + kilka słów o batatach 248

Sądziłam, że ten przepis jest tak prosty, że nie wymaga publikacji, ale mówiąc, że moja córka bardzo lubi deserek z pieczonego jabłka oraz batata - wiele osób pytało się mnie jak go przyrządzam. Dlatego postanowiłam dodać ten wpis. Nie mogę narzekać na apetyt u Natalii, ale jak to u dziecka bywa, zdarza się, że ze śniadankiem bywa różnie. Musiałam sporo(...)przez ząbkowanie), więc na deser podaję jej "coś" pożywniejszego - jak właśnie ten mus. Bataty są bardzo syte oraz niezwykle zdrowe, gdyż zawierają mnóstwo składników odżywczych. To słodka wersja białych ziemniaków, która obfituje w beta karoten (nawet marchewka tyle nie posiada) oraz większą ilość witaminy C, E, K, wapnia, żelaza oraz potasu. I pamiętajcie, że czym bardziej intensywny kolor ma miąższ

Di gotuje
Jajka sadzone w papryce, purée z batatów i szparagi 219

podać zwykłe ziemniaki, kalafior, fasolkę szparagową lub po prostu szklankę kefiru lub jogurtu naturalnego. I tak będzie pycha! :) Sezon na szparagi jest dość krótki, dlatego warto wybrać się do dobrze zaopatrzonego sklepu i kupić je, gdy jeszcze są dostępne. Szparagi to pyszne, zdrowe i lekkostrawne warzywo. Można podać je z masełkiem i bułką tartą lub pieczone albo grillowane(...)dopiero po zagotowaniu, ta osolona zagotowuje się wolniej. :) W tym czasie obieramy bataty i kroimy je na mniejsze kawałki. Gdy woda zawrze - solimy ją i wrzucamy do niej słodkie ziemniaki. Gotujemy je pod przykryciem przez ok. 10-15 minut - do miękkości. Gdy bataty już zmiękną, odcedzamy je i przeciskamy przez praskę do większej miseczki. Do batatów dodajemy łyżkę masła, szczyptę

Cooking Monster
Buraczki zasmażane 101

popularny dodatek na ciepło do potraw z ziemniaków i mięs. Super smaczne i proste w przygotowaniu. Do buraczków zasmażanych możesz dodać jedno starte na tarce jabłko. Moje buraczki są z dodatkiem cebulki i mąki, jeśli jednak chcesz możesz zrezygnować z tych dodatków. Buraczki zasmażane to idealny dodatek do kotletów mielonych lub pieczonego kurczaka . Oprócz buraczków zasmażanych polecam Ci także

Zasmakuj Kuchni
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem zapiekana w piekarniku 110

łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu czarnego, Sposób wykonania papryki faszerowanej mięsem i ryżem z piekarnika. Potrawę wykonasz w 30 minut plus dodatkowe 40 minut na pieczenie w piekarniku. Farsz możesz oczywiście przygotować dzień wcześniej i skrócić czas przygotowania rodzinnego obiadu. Przygotowanie zaczynam od ugotowania ryżu na sypko, staram się aby ryżu nie rozgotować . Do tego celu(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Piekę w temperaturze 180 stopni C z opcją grzania góra dół przez 40 minut. Po tym czasie papryki wyjmuje i pod czapeczki kładę około 2 łyżki sera mozzarella. Paprykę faszerowaną mięsem mielonym podaje z surówką . Ma ona w sobie ryż zatem nie potrzebuje obecności ziemniaków czy kasz. Polecam także: Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Ania gotuje
Ziemniaczany krem z boczkiem 113

Pyszny i zdrowy krem z ziemniaków z dodatkiem soku z jabłek i smażonego, chrupiącego boczku. W smaku bardzo przyjemna, delikatna, kremowa. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 8 (porcja: 245 kcal) Składniki: 500 g ziemniaków 150 g marchwi 2 cebule 340 g jabłka 500 g jabłek lub 250 ml soku jabłkowego 1 l wody 120 g śmietany 18 % 1 łyżka(...)maśle na złoty kolor. Między czasie obrać ziemniaki, marchew oraz 340 g jabłek. Składniki pokroić w kostkę. Przełożyć warzywa i jabłka do garnka z cebulą. Zalać całość wodą i posolić 1 łyżeczką soli. Gotować przez 30 minut pod przykryciem. Plasterki boczku zwinąć w rulonik i ułożyć na spodzie żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku w 200 stopniach do czasu

KuchniaWeDwoje.pl
Chłopski garnek 170

Chłopski garnek – przepyszny, rozgrzewający jednogarnkowy obiad idealny na każdą okazję. Czas przygotowania : 1.5 godziny Ilość porcji:  2-4 osób Trudność przygotowania: średnie Cena:  

karolgotuje
Krem z brokułów 131

przygotowania. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji:  2–4 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 2 średnie brokuły 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 średnie ziemniaki 800 ml bulionu warzywnego 1 łyżka oleju 2 łyżki serka śmietankowego 5-6 kromek chleba masło 1 łyżka ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu szczypta chili 2 łyżki startego parmezanu(...)znajdziecie mój przepis. Dodajemy brokuły oraz obrane ziemniaki i gotujemy 30 minut. 3. Ugotowane warzywa blendujemy na gładki krem. Dodajemy serek śmietankowy oraz przyprawy sól, pieprz i chili. 4. W tym czasie możemy przygotować grzanki. Chleb smarujemy masłem i posypujemy ziołami. Kroimy na małe kwadraciki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 5minut w piekarniku nagrzanym

karolgotuje
Królik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą 197

Delikatnie oprószyć solą i pieprzem do smaku, piec pod przykryciem około 50 minut do miękkości w temperatusze 180 stopni. Na koniec po tym czasie dodać wymieszaną mąkę z wodą (nie jest to konieczne) i dusić 10 minut pod przykryciem. Dzięki temu królik będzie otoczony gęstym i aksamitnym sosem. Purée ziemniaczane: 4 ziemniaki 1 ząbek czosnku 1 szczypta gałki muszkatołowej

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania