Zawsze im bliżej zimy, mojemu mężowi włącza się sentyment do podlaskiej kuchni - ziemniaczanej kuchni. Uwielbiamy w domu babkę ziemniaczaną, kartacze i kiszkę ziemniaczaną. A skoro już jesień, za oknami zimnoooo to przyszedł czas na babkę ziemniaczaną. Składniki: 3kg ziemniaków 0,5kg swojskiej kiełbasy 300ml mleka 180g mąki pszennej 3 cebule szalotki 2 jajka 4 łyżeczki koncentratu czosnkowego od Proeco 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz 1 łyżka masła Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce i odstawiamy na sit... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl