pieczone udka - 2203 przepisów (strona:67/147)

Karaibski kurczak, pomysł na obiad 104

4.9 / 5 ( 9 votes ) Karaibski kurczak, pomysł na obiad Karaibski kurczak, to dobry pomysł na obiad. Chłopcom chwilowo przejadły się standardy i klasyki więc zażądali zmiany

Ogrodnik w podróży
Kapuśniak z czerwonej kapusty kiszonej 98

czerwoną kapustę kiszoną. Od razu pomyśleliśmy o kapuśniaku, takim na wędzące, pełnym aromatu i smaku. I oto popełniliśmy go ;) Składniki 1 udko wędzonego kurczaka 250 g wędzonego boczku 2 pętka białej kiełbasy surowej 300 g pieczonej gęsi 1/2 łyżeczki soli wędzonej 300 g mrożonych prawdziwków 4 ziarna ziela angielskiego 2 owoce jałowca 4 liście laurowe 2 marchewki 1 mały

R'n'G Kitchen
porcje kurczaka z piekarnika na ostro... 227

pomidorowy 250 ml olej, czosnek, kucharek, papryka ostra, pieprz mielony, czosnek niedźwiedzi, przyprawę w płynie dobrze wymieszać porcje kurczaka: 4 duże udka, 4 skrzydełka dokładnie natrzeć marynatą i schować do lodówki na kilka godzin przed pieczeniem w naczyniu żaroodpornym do porcji kurczaka dodać kawałki cebuli, wlać sok pomidorowy (ja mam swój domowy, można dać kupny), wstawić do piekarnika bez przykrycia

W Mojej Kuchni Lubię
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 164

przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym knorrem do mięs. Pieczemy w piekarniku w temp 190 o C przez około 1 godzinę ( podczas pieczenia: zarumieniamy z jednej strony, potem z drugiej. Przykrywamy folią aluminiową

Smaki Ewy
Kurczak na ryżu z pieczarkami i papryką 1271

układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a na nim układamy pokrojone cebule, pieczarki i paprykę. Następnie układamy udka. Całość zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Udka pieczone w sosie majonezowo - ketchupowym 127

umyć, natrzeć pieprzem, solą i zmiażdżonym czosnkiem, po czym odstawić na trzy godziny w chłodne miejsce. Formę posmarować tłuszczem i ułożyć przygotowane udka. Majonez wymieszać z ketchupem, posmarować mięso, posypać tartą bułką i przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut, pod koniec pieczenia zdjąć folie i zrumienić mięso

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak na ryżu 161

Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żarodopornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a nim układamy pokrojone cebule. Następnie układamy udka. Całośc zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Udka zapiekane z pomidorem, cebulą i pieczarkami 353

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidora umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa ułożyć pomiędzy udkami z kurczaka i całość posypać suszoną bazylia. Naczynie żaroodporne przełożyć do piekarnika i piec w 195ºC, aż warzywa i mięso wyraźnie się zarumienią (ja najpierw piekłam pod przykryciem około 30 minut, a później zdjęłam pokrywkę

Ugotować
Zapiekanka ziemniaczana na 5 sposobów 493

doprawioną curry oraz świeżą kolendrą. Do pieczonych ziemniaków rewelacyjnie pasuje kurczak – wystarczy tylko dodatek śmietanowego sosu oraz tymianku i rozmarynu, żeby przyrządzić proste i smaczne danie. Przed pieczeniem dobrze jest podsmażyć mięso, zwłaszcza jeśli zależy Ci na czasie. Do zapiekanki ziemniaczanej pasować będą nie tylko filety, ale także mięso obrane z udek. Zapiekanka ziemniaczana z rybami Ryba i ziemniaki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 57

spróbował bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty jest wszędobylski, bo tutaj liczą się walory smakowe. Mój bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i wędzonych śliwek. Powodzenie mojego bigosu zawdzięczam kilku zasadom : – pieczeniu, a nie gotowaniu, – kapusta kiszona(...)Obie kapusty wymieszać w dużym garnku z wszystkimi przyprawami, grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem. – Do garnka z kapustą powciskać udka kurczaka, szyjki i żeberka, tak aby były przykryte kapustą. Garnek przykryć szczelnie folią aluminiową. – Piec w 200 st. C przez 2 godziny, zostawić na noc w piekarniku. – Następnego dnia przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej

To co kocham
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 2011

bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty jest wszędobylski, bo tutaj liczą się walory smakowe. Mój bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i wędzonych śliwek. Powodzenie mojego bigosu zawdzięczam kilku zasadom : – pieczeniu(...)dużym garnku z wszystkimi przyprawami, grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem. – Do garnka z kapustą powciskać udka kurczaka, szyjki i żeberka, tak aby były przykryte kapustą. Garnek przykryć szczelnie folią aluminiową. – Piec w 200 st. C przez 2 godziny, zostawić na noc w piekarniku. – Następnego dnia przemieszać składniki, polać połową wina

To co kocham
Paszteciki z mięsem z kurczaka 189

masła (1,5 kostki masła po 250 g) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 szklanka śmietany kwaśnej – 250 ml – 2 żółtka – szczypta soli Nadzienie – 4 gotowane w rosole udka z kurczaka – 1 gotowana marchewka i pietruszka – 2 jajka – 1 cebula – 3 łyżki oleju(...)skosie. – Można również farsz rozsmarować na cieście i zwijać w ślimaczka. – Paszteciki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. – Piec w temp. 180 st.C przez 20 minut

To co kocham
Paszteciki z mięsem z kurczaka 50

mąki pszennej – 375 g masła (1,5 kostki masła po 250 g) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 szklanka śmietany kwaśnej – 250 ml – 2 żółtka – szczypta soli Nadzienie – 4 gotowane w rosole udka z kurczaka – 1 gotowana marchewka i pietruszka – 2 jajka – 1 cebula – 3 łyżki oleju(...)Pociąć wałek na równe proste kawałki lub po skosie. – Można również farsz rozsmarować na cieście i zwijać w ślimaczka. – Paszteciki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. – Piec w temp. 180 st.C przez 20 minut

To co kocham
Pieczeń drobiowa „Gyros” 488

Pieczeń drobiowa z przyprawą do gyrosa. Z papryką, kukurydzą, cebulą i ogórkiem konserwowym. Mojej rodzince bardzo ona smakowała, mnie zabrakło jakiegoś sosu. około 700 g mielonego mięsa drobiowego (polecam pół na pół z piersi i udek bez skóry i kości) przyprawa do gyrosa 1 jajko kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 czerwona papryka 1 mała cebula 2-3 ogórki konserwowe

Smaki Na Talerzu
Kurczak na ryżu 162

Składniki: 1,5 szklanki ryżu 4-5 udek (piersi, podudzi) z kurczaka przyprawa do kurczaka 700 ml bulionu ( rosołu , wody z przyprawami ) warzywa (może być mrożonka np. chińska u mnie zazwyczaj marchewka, cukinia, cebula, czosnek i pomidory w puszce) 4 łyżki oleju 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Mięso myjemy, przyprawiamy i odstawiamy na bok. Jeśli używamy świeże warzywa(...)który zalewamy rosołem i mieszamy. Na ryż wykładamy przyprawionego kurczaka i warzywa, które przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy olejem. 3. Pieczemy przez ponad godzinę (jeśli pod przykryciem) czy też prawie 2 godziny bez przykrycia - zależy od wielkości udek jeśli używamy piersi z kurczaka im godzina wystarczy. Mmm Pycha

Na moim talerzu

Proponowane wyszukiwania