pieczone udka - 2203 przepisów (strona:64/147)

Kurczak pieczony z ziemniakami 142

będę podawała proporcji, gdyż danie robiłam na tzw. oko. Tak więc miałam kawałki kurczaka (skrzydełka, nóżki, udka) które wcześniej zamarynowłam w przyprawach. Ziemniak obrałam i pokroiła w ćwiartki. Można też dodać pieczarki.  Wszystko wrzuciłam do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknęłam i zrobiłam kilka dziurek. Piekłam około godziny , ale to zależy od jakości mięsa. Danie było przepyszne

Jadło i czytadło
Kacze udka w marynacie miodowej 88

głównej, kacze udka w marynacie miodowej. Składniki 4 kacze udka 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki miodu, płynnego, prawdziwego( u mnie gryczany, uwielbiam) 3 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego pieprz, sól, słodka papryka ( do smaku , według uznania) Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wkładamy do miski z pokrywką. Składniki marynaty dokładnie mieszamy i polewamy udka. Ręką dokładnie(...)się rozpadać. Po koniec pieczenia ( ok 15 minut przed) zdjąć folię lub pokrywę i zrumienić wierzch. Prze wyjęciem sprawdzić mięso widelcem, czy dostatecznie miękkie. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie: zielona fasolka gotowana, pieczone ziemniaczki z ziołami i buraczki gotowane, wiórki. Oczywiście sos żurawinowy będzie jak najbardziej mile widziany. Smacznego:) Artykuł Kacze udka w marynacie miodowej pochodzi

gotuj ze mną
Nadziewany pieczony kurczak 220

skóra będzie rumiana. Żeby sprawdzić, czy kurczak jest gotowy można nakłuć udko i sprawdzić, czy sok wyciekający z kurczaka jest czysty (bez krwi). Wyciągamy z piekarnika i dajemy kurczakowi odpocząć przez około 15 minut. Usuwamy cytrynę, wyciągamy nadzienie, kurczaka dzielimy. Do soków powstałych w czasie pieczenia wyciskamy sok z upieczonej w kurczaku cytryny – mieszamy i otrzymujemy delikatny(...)webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Nadziewany pieczony kurczak pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Kurczak pieczony z warzywami 75

Przepis na pieczone podudzia kurczaka z ziemniakami, kalafiorem w pysznym słodkim sosie sojowym. Szybkie, proste i bardzo smaczne danie. Czas przygotowania:  1 godzina Ilość porcji:  3-4 osoby Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 6 udek z kurczaka 1cebula 500g ziemniaków 2 małe marchewki 1/2 małego kalafiora 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku sól(...)kostkę ziemniaki, marchewkę i różyczki kalafiora. Następnie dodajemy posiekany czosnek i koperek. Doprawiamy solą oraz pieprzem i podsmażaamy do miękkości warzyw. 3. Warzywa przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Na górę kładziemy kawałki podsmażonego kurczaka. Teraz przygotowujemy sos. 4. Na patelnię wlewamy sos sojowy i dodajemy cukier. Mieszamy żeby się rozpuścił. Przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy sok z cytryny

karolgotuje
Kotlety drobiowe z marchewką 144

wieprzowe z cukinią . to znacznie skraca czas. Upiekłam 12 kotletów kotletów drobiowych z marchewką. Co zrobić na obiad? Polecam pyszne Pieczone Kotlety drobiowe z marchewką: Składniki: 350-400 g mięsa mielonego z kurczaka, najlepiej obranego z udek 1 marchew 1 jajko, sól i pieprz do smaku 1 łyżka majeranku, ok. 1 łyżki siekanej natki pietruszki 1 kajzerka namoczona

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Skrzydełka paprykowe 82

bardzo aromatyczne i takie... apetycznie paprykowe!  Najczęściej podaję je na obiad, ale na zimno do chleba również są pyszne. Jeśli pieczone skrzydełka z kurczaka nie należą do Waszych ulubionych części drobiu to możecie użyć udek. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.    Skrzydełka paprykowe - składniki:   około 600g skrzydełek (można użyć innych części kurczaka) Marynata: 2 łyżki oleju(...)przygotowaną marynatą. Dodać paprykę pokrojoną w paski lub grubszą kostkę. Skrzydełka można odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (będą bardziej aromatyczniejsze) lub od razu przełożyć do wokra do pieczenia i szczelnie związać. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 60 minut. Pod koniec pieczenia worek rozciąć, aby skórka skrzydełek nabrała rumianego koloru.     W przepisie użyłam przypraw ze sklepu

Di gotuje
Udka po cygańsku 122

Udka po cygańsku Coś smacznego na danie obiadowe, pałki z kurczaka w pysznym sosie z warzywami. 5 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        5 udek z kurczaka ·        ½ opakowania przyprawy do kurczaka po staropolsku ·        1 cebula(...)Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Udka kroimy na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka po staropolsku, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 2.    Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy solą oraz pieprzem. 3.    Papryki kroimy w paski

Kulinarna Chwila
Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania 274

gotowania domowego. Dzisiaj zapraszam na pieczone pierogi z mięsem. Pierogi drożdżowo-kruche, z przepysznego ciasta, które mimo zawartości drożdży, nie musi wyrastać. Ładnie urośnie nam w czasie pieczenia. Pierogi zachowują doskonały smak przez kilka dni, o ile tyle pozwolicie im leżeć. U nas z czerwonym barszczem zniknęły błyskawicznie. Jako nadzienia do pierogów pieczonych, użyłam mięsa i warzyw(...)Wykrawamy szklanką krążki ciasta, na które nakładamy farsz. Zlepiamy brzegi pierożków, odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe pierogi smarujemy jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach do zrumienienia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/pyszne-drozdzowo-kruche-pieczone-pierogi-z-miesem-z-rosolu-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku   Artykuł Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kurczak w porach w wolnowarze 108

skóry ale ze skórą też będą dobre. Można też użyć kurzych piersi, ale moim zdaniem mięso z udek jest znacznie smaczniejsze. Sos doprawiałam bardzo ostrą angielską musztardą. Jeżeli takiej nie macie lub nie lubicie, można użyć musztardy Dijon. W trakcie pieczenia powstaje pyszny, kremowy sos, warto więc podać mięso z puree ziemniaczanym lub np z francuskimi kluskami. Polecam!  Kurczak

Stare Gary
Kurczak z miodem i rozmarynem pieczony z ziemniakami 83

Kurczak z miodem i rozmarynem pieczony z ziemniakami Ten przepis to idealna propozycja na niedzielny obiad w gronie rodzinnym. Również w tygodniu będzie idealny, bo można powiedzieć, że to danie jednoblaszkowe. Trochę pracy jest przy ziemniakach – ich obieraniu i krojeniu. Poza tym wszystkie składniki wrzucamy na jedną blaszkę i do piekarnika. Mięso w połączeniu z miodem, doprawione rozmarynem(...)lodówce – ziemniaki najlepsze są zaraz po upieczeniu, kurczak do 4-5 dni będzie pyszny. PRZEPIS KURCZAK Z MIODEM I ROZMARYNEM PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI Składniki: 1 kg ziemniaków przyprawa do ziemniaków sól oliwa 4-6 udek z kurczaka 4 łyżeczki miodu – użyłam gryczanego 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1-2 łyżeczki rozmarynu 1 ząbek czosnku przeciśnięty

Dorota Smakuje
Kurczak po włosku - z ziołami w pomidorach 154

Krojone pomidory wraz z zalewą mieszamy z ziołami - suszoną bazylią, ziołami prowansalskimi i lubczykiem oraz maggi. Pomidorami zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut w 200*C. Przed końcem możemy mięso odkryć aby ładnie się zarumieniło. Po upieczeniu udka obsypujemy pokrojonym w kostkę serem feta. Podajemy z ugotowanym ryżem z warzywami

VioletoweKucharzenie
Udka z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z warzywami-proste i pyszne 171

Udka dajemy do osobnego naczynia i dodajemy do ich marynatę,obtaczamy je w niej dokładnie.  Odkładamy naczynie z udkami do lodówki na około 2 godziny,po tym czasie wykladamy je wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego i pieczemy bez przykrycia około 1 h 20 min w temp 180 stopni. WARZYWA Warzywa trzemy lub kroimy na drobno, smażymy na maśle

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami / Rye pasta casserole with chicken and vegetables 72

mięsem/rybą czy wegetariańskie. A dlaczego? Bo wkładam je do piekarnika i nie muszę się niczym więcej martwić – same się pieką, mi pozostaje tylko poczekać i jeść. Tym razem zapiekanka z makaronem razowym, udkami kurczaka i warzywami, nie byłabym sobą, gdyby obyło się bez sera, więc i ser się znajdzie. Zapraszam do gotowania! I just love casseroles(...)there was no cheese, so you’ll find the cheese in the recipe. Enjoy your cooking! SKŁADNIKI (5-6 porcji): 200 g makaronu razowego 400 g kurzych udek bez kości i skóry 1 średnia cukinia 200 g pieczarek 3 średnie buraki 1 średnia czerwona papryka 1 średnia marchewka 200 g jogurtu greckiego 1 kulka mozzarelli 150 g sera typu

Martyna Cooks
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 100

mięsem/rybą czy wegetariańskie. A dlaczego? Bo wkładam je do piekarnika i nie muszę się niczym więcej martwić – same się pieką, mi pozostaje tylko poczekać i jeść. Tym razem zapiekanka z makaronem razowym, udkami kurczaka i warzywami, nie byłabym sobą, gdyby obyło się bez sera, więc i ser się znajdzie. Zapraszam do gotowania! I just love casseroles(...)there was no cheese, so you’ll find the cheese in the recipe. Enjoy your cooking! SKŁADNIKI (5-6 porcji): 200 g makaronu razowego 400 g kurzych udek bez kości i skóry 1 średnia cukinia 200 g pieczarek 3 średnie buraki 1 średnia czerwona papryka 1 średnia marchewka 200 g jogurtu greckiego 1 kulka mozzarelli 150 g sera typu

Martyna Cooks
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / RYE PASTA CASSEROLE WITH VEGETABLES AND CHICKEN 110

mięsem/rybą czy wegetariańskie. A dlaczego? Bo wkładam je do piekarnika i nie muszę się niczym więcej martwić – same się pieką, mi pozostaje tylko poczekać i jeść. Tym razem zapiekanka z makaronem razowym, udkami kurczaka i warzywami, nie byłabym sobą, gdyby obyło się bez sera, więc i ser się znajdzie. Zapraszam do gotowania! I just love casseroles(...)there was no cheese, so you’ll find the cheese in the recipe. Enjoy your cooking! SKŁADNIKI (5-6 porcji): 200 g makaronu razowego 400 g kurzych udek bez kości i skóry 1 średnia cukinia 200 g pieczarek 3 średnie buraki 1 średnia czerwona papryka 1 średnia marchewka 200 g jogurtu greckiego 1 kulka mozzarelli 150 g sera typu

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania