pieczone udka - 2203 przepisów (strona:74/147)

Szaszłyki z kurczaka z pieczarkami 152

Szaszłyki mogą być pieczone w piekarniku, ale ze względu na sezon grillowy, równie dobrze mogą być grillowane... pewnie będą jeszcze smaczniejsze Składniki: 1-1,3 kg mięsa z udek kurczaka 3 duże cebule 500 g pieczarek ulubiona przyprawa do mięsa ok. 3-5 łyżek oleju (Rapso) Dodatkowo: patyczki do szaszłyków (ja mam długie metalowe) Wykonanie: Mięso z kurczaka(...)mięso, cebulę, pieczarkę (jak jest duża to dzielimy na pół), mięso, cebulę itp. aż do wykończenia składników. Tak przygotowane szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30-40 min. na środkowej półce. Takie szaszłyki mogą być również pieczone na grillu. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
LEKKO PIKANTNE UDKA KURCZAKA 269

CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 6 udek z kurczaka, łyżka oleju z dodatkiem papryki ostrej, bazylii i pomidorów, 2 łyżki oleju, czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka. Przygotowanie: Oleje łączę z przyprawą do kurczaka. Kurczaka dokładnie docieram marynatą, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin. Piekę pod przykryciem (mięso można przykryć folią aluminiową) 65 minut

JejKuchnia
Kurczak pieczony bez tłuszczu z warzywami! 199

Przepyszny i prosty sposób na pieczonego kurczaka, bez dodatku tłuszczu. Kurczak przygotowany w ten sposób jest chrupiący, cały dokoła, dzięki obracaniu go podczas pieczenia. Dodatek tłuszczu jest zbędny, kurczak w sam sobie ma odpowiednią ilość tłuszczu, która będzie się wytapiać podczas pieczenia. Kurczak jest soczysty i mięciutki. Skórka po upieczeniu cieniutka i chrupiąca. Zapraszam! SKŁADNIKI: WARZYWA: -  3 marchewki(...)gałązka rozmarynu) dodatkowo: sznurek do zawiązania kurczaka- uda, skrzydełka WYKONANIE: Kurczaka natrzyj przyprawami, miodem, udka zwiąż razem, skrzydełka również przywiąż do piersi kurczaka. Blaszkę wyłóż folią aluminiową. Poukładaj pokrojone warzywa, ułóż kurczaka. Całość oprósz ziołami śródziemnomorskimi, rozmarynem, podlej cydrem.  Wstaw do piekarnika. czas pieczenia 1 godzina 10 minut ( mój kurczak ważył około 2,2 kg) sposób pieczenia

SMYKWKUCHNI
Kurczak z suszonymi owocami 189

następnie odstawiamy na 1 godzinę. W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy przyprawione udka, obsmażamy następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. W tłuszczu pozostałym po kurczaku podsmażamy obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę, dorzucamy suszone owoce które wcześniej zalewamy wrzącą wodą odsączamy, wszystko dusimy 5 minut, owoce dodajemy do kurczaka, pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 40 minut. Ryż podsmażamy

kgwjanczewo
Miód w kuchni – do czego może się przydać? 65

można także wykorzystać podczas przygotowywania dań głównych. Miód stanowi świetny dodatek do marynaty , szczególnie w przypadku mięs przeznaczonych do pieczenia lub grillowania. Sprawia, że zyskują piękny kolor i chrupiącą, aromatyczną skórkę. Taka marynata będzie pasować np. do żeberek, skrzydełek, udek czy polędwicy . Miód wykorzystuje się także do przygotowywania różnych sosów – np. klasycznego winegret, czyli popularnego dressingu do sałatek i surówek

ProstePesto.pl
Łosoś z kombiwaru 330

Łososia piekę na różne sposoby. Dziś pokażę Wam mój ulubiony, a zarazem najprostszy sposób na przygotowanie tej ryby. W kombiwarze. Jeśli go nie posiadacie możecie użyć piekarnika. Jak mam więcej porcji też piekę w piekarniku. Przepis jest bardzo prosty, a ryba tak upieczona jest bardzo soczysta, aromatyczna wprost idealna. Polecam :) Składniki - płat z łososia ze skórą, bez ości - zielona pietruszka(...)tytuł, a ukaże się przepis ), zapraszam :) Łosoś pieczony w ziołach toskańskich, aromatyczny, soczysty z piekarnika. klik   Filety z karpia w delikatnie cebulowej panierce. klik   Pstrąg pieczony z piekarnika. Smaczna ryba w pietruszkowo-czosnkowej marynacie. klik   Kotlety rybne z morszczuka klik   I jeszcze przepis na udka z kombiwaru klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka makaronowa z gotowanym kurczakiem 128

Jeśli macie ochotę na kurczaka ale w wersji innej niż pieczony czy smażony, sięgnijcie po sałatkę. Sałatka makaronowa z gotowanym kurczakiem Do przygotowania tej sałatki wykorzystałam gotowane mięso z kurzych udek. Udka ugotowałam specjalnie na potrzeby tej sałatki. Jeśli jednak macie nadmiar mięsa z rosołu to równie dobrze możecie takie mięso użyć to tejże sałatki właśnie. Bazą sałatki jest

mecooks
kurczak miodowo-musztardowy 170

łyżki musztardy 3 łyżki miodu duża szczypta chilli 3 ząbki czosnku pieprz sól według uznania Mięso oczyścić, każde udko podzielić na dwie części. Pozostałe składniki wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Mięso natrzeć marynatą i przełożyć do rękawa do pieczenia. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Zamarynowane mięso w rękawie umieścić w blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym, wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Confit z kaczki 191

Jeżeli mięso nie było całe zanurzone w tłuszczu należy je przewrócić na drugą stronę w ostatniej godzinie gotowania. Udka wyjąć, a tłuszcz przecedzić i wykorzystać do przechowywania w nim mięsa lub wykonania następnego confit. W ramach dodatków polecam pieczone jabłka z żurawiną

Piąty grzech główny
Kurczak po góralsku pieczony na kiszonej kapuście z boczkiem. PRZEPIS 330

Bardzo konkretnie, prosto i pysznie. Mamy dla was przepis na kurczaka po góralsku pieczonego na kapuście kiszonej z boczkiem. Przepis na kurczaka po góralsku Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej , 1 duża cebula, 5-6 podudzi z kurczaka lub podobna ilość udek, 5-6 plasterków boczku, olej, sól, pieprz. Jak zrobić kurczaka po góralsku? Pałki natrzyj solą i pieprzem(...)wlej szklankę wody. Duś pod przykryciem przez pół godziny. W tym czasie prawie cała woda powinna odparować. Kapustę wyłóż do naczynia żaroodpornego, na niej ułóż kurczaka, lekko go dociskając. Piecz w temp. 200 stopni przez pół godziny, wyjmij, pomiędzy kurczaka włóż kawałki boczku, piecz kolejne pół godziny. Rada: tak przyrządzonego kurczaka podaliśmy z gotowanymi ziemniakami. Wyświetl ten post na Instagramie

Kulinarna Polska
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 273

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nóżki kurczaka z chrupiącą skórką 253

Pyszne, soczyste w środku, chrupiące z zewnątrz udka kurczaka. Mniam <3 Najlepiej smakują podane z frytkami i surówką. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla dwóch osób: 2 nóżki kurczaka 1 ząbek czosnku, przecięty na pół 4 łyżki miękkiego masła 1 czubata łyżka przyprawy "kurczak złocisty" 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, świeżo mielony(...)kilka godzin (6-12). 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. W naczyniu żaroodpornym układamy nóżki kurczaka (ząbek czosnku wyrzucamy), doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50-60 minut, aż skórka ładnie się zarumieni, co 20 minut polewając go bardzo dokładnie powstałym sosem. Wyciągamy i podajemy z frytkami/ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego! :) *aby skórka była bardziej chrupiąca

My Culinary Art
Małe calzone. 237

dzieci. Nadzienie może być bardzo różnorodne. Zazwyczaj patrzę co jest w lodówce , kroję, układam i piekę. Ciasto -składniki. 250g maki pszennej 10 g drożdży 140-150ml wody 1 łyżeczka oliwy 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki cukru Nadzienie. 1 udko kurczaka wędzonego 6 łyżek keczupu 3 łyżki bazylii pociętej 6 pomidorów suszonych 12 oliwek zielonych z marchewką(...)paski wędzonego kurczaka i paski pomidorów suszonych, dodać połówki oliwek ,posypać startą mozzarellą. Ciasto  złożyć na połowę i dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę

Kulinarny karnet Christophera
Pasztet drobiowy z żurawiną 129

pasztetu, smakują wtedy najlepiej. Trzeba jednak uważać, by pasztet nie wyszedł suchy, nie piec go zbyt długo, do masy warto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam!     Pasztet drobiowy z żurawiną   Składniki na 2 formy 11 x 11cm:   2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule(...)mięso będzie miękkie (1h). Wyłączamy palnik, do wywaru wrzucamy na 5-10 minut wątróbkę, by się sparzyła. Wyjmujemy, a mięso odstawiamy do wystudzenia.  Następnie mięso z udek oddzielamy od kości.   Cebule kroimy w kostkę lub piórka, podsmażamy na łyżce masła, odstawiamy do przestudzenia. Bułki zalewamy wywarem z gotowania mięsa, gdy się namoczą lekko odciskamy. Mięso, wątróbkę

Smak mojej kuchni
Kaczka długo pieczona 223

się ostatnio złożyło, że z chęcią sprawdzam różne mięsa pieczone w niskich temperaturach. Po   rostbefie  przyszła kolej na kaczkę. Niewątpliwą zaletą tak pieczonego mięsa jest fakt, iż po włożeniu do piekarnika, nie trzeba się nim za dużo zajmować - ale trzeba dużo cierpliwości. Dlatego najlepiej planować jako dużą obiadokolację.  Metodę z solanką podawała Magda Gessler(...)Ułożyć kaczkę na ruszcie piersiami do góry i piec ok 8 godzin. Po ok 6 godzinach zwiększyć temperaturę do 100 st. C. Można też kaczkę co jakiś czas podlać piwem i dodatkowo ptaszka ponakłuwać. Na ostatnią godzinę pieczenia zwiększyłam temperaturę do 180 st.C. aby ptak pięknie się zrumienił. Ponieważ kaczka piecze się na ruszcie nie ma potrzeby    żeby

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania