pieczone udka - 2203 przepisów (strona:79/147)

Perski kebab z kurczaka 78

zamarynowanie mięsa. Dodatek aromatycznych przypraw i kwaśnej zalewy sprawia, że mięso jest kruche i bardzo smaczne. Pieczenie mięsa nad otwartym ogniem dodaje mu dymnego aromatu. Polecam delikatnego kebaba z kurczaka na sposób perski.  Perski kebab z kurczaka Składniki:  600g wyfiletowanych udek z kurczaka większa szczypta szafranu zalanego 2 łyżkami gorącej wody sok z limonki (50ml) 2 łyżki octu

Codzienne Gotowanie
KURCZAK Z CHORIZO 128

pokroić w ósemki. Kiełbaskę chorizo pokroić na grubsze plasterki. Dno naczynia nasmarować olejem,ułożyć chorizo,następnie przyprawione udka kurczaka, a pomiędzy  upychamy ziemniaki posypane solą ( u mnie sól pikantna), cebulę. Wierzch skropić oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 st.C. Piekłam pod przykryciem ok 1 godz,następnie jeszcze 15 min do zarumienienia kurczaka. Kiedyś robiłam takiego kurczaka bardzo

Niespełnione zdolności kulinarne
Rzymskie podudzia z kurczaka 133

Rzymskie podudzia z kurczaka Rzymskie podudzia , są mocno napakowane suszonymi pomidorami z oliwy , prawie jak łydki rzymskiego legionisty mięśniami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max

Ogrodnik w podróży
Kurczak po hiszpańsku 182

kostkę. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem paprykę, bulion, pomidory, wino i paprykę w proszku. Włożyłem udka kurczaka i szynkę, brytfankę przykryłem, dusiłem ok. 30 minut. Zdjąłem pokrywę i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C, ustawionego na pieczenie z góry. Zapiekałem ok. 20 minut

R'n'G Kitchen
Udka z kurczaka po królewsku. 171

skórą ) mieszanką przypraw i czosnku. Przykryć mięso z powrotem skórą i natrzeć ją także przyprawami. Każde udko ułożyć na kawałku foli aluminiowej. Na każde udo położyć kawałek smalcu i szczelnie zawinąć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec około godziny, tak aby mięso było całkiem miękkie. Podawać gorące z ziemniakami ( lub frytkami ) i surówką

Przepisy i porady kulinarne
Drobiowe muffiny 163

efektowny sposób na mielone mięso z kurczaka. Na dodatek w wersji zdrowszej, bo pieczone:) Delikatne, a jednak za sprawą granulowanego czosnku, suszonych pomidorów, natki pietruszki i parmezanu, bardzo aromatyczne. Polecam:) Na 16 drobiowych muffinek: 800-900 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej z piersi i udek – nie wyjdą tak suche jak z samych piersi) 2 cebule 2 jajka(...)tartym parmezanem oraz natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Formę na muffiny smarujemy tłuszczem. Napełniamy mięsnym farszem i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pod koniec pieczenia na mięsne kule kładziemy po plasterku mozzarelli. Zapiekamy jeszcze chwilę, do roztopienia się sera. tina smacznego! nr 5 (2)/2014

Smaki Na Talerzu
CHRUPIĄCY KURCZAK PIECZONY Z GRANATEM I SEZAMEM plus RECENZJA PIEKARNIKA ELECTROLUX 700 SenseCook EOE7C31X 153

Zużycie energii, wentylator [kWh/cykl]:  0,69 CHRUPIĄCY KURCZAK PIECZONY Z GRANATEM I SEZAMEM  Poniżej znajdziecie przepis na aromatycznego i  soczystego kurczaka z chrupiącą skórką, z dodatkiem ziarenek granatu i sezamu. Jest to bardzo prosta potrawa, wystarczy doprawić kurczaka ulubionymi przyprawami, a następnie zapiec, dodając pod koniec pieczenia ziarenka granatu i sezam. Ich połączenie z delikatnym mięsem(...)oleju, a następnie lekko natrzyj nim kurczaka.  Udka  dopraw solą , pieprzem i pozostałymi przyprawami, skrop lekko sokiem z cytryny i posyp  2 łyżkami sezamu.  (W kurczaka wbiłam termosond ę  i nastawiłam na temperatur ę    85 stopni C ). Piecz kurczaka 45 minut . Po czym posyp całość ziarenkami granatu

Słodko-Słony Świat Ilony
PIECZONE UDKA KURCZAKA Z CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 134

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: Około 1 kg udek z kurczaka, 2 większe cukinie, 4 pomidory suszone, 4 łyżki oliwy (użyłam tej z pomidorów suszonych), 2 ząbki czosnku, majeranek, szczypta soli, szczypta tymianku, szczypta kolendry, szczypta bazylii, szczypta curry, ostra papryka, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki(...)curry i papryką. Marynatą zalewam kurczaka, wkładam do lodówki na 2-3 godziny.  Mięso układam w naczyniu żaroodpornym wraz z dodatkiem suszonych pomidorów, posypuję posiekanym czosnkiem i pietruszką. Piekę 45 minut w 180 stopniach pod przykryciem.  W międzyczasie myję cukinię i kroję w grubsze plastry.  Wyjmuję naczynie, na wierzchu rozkładam cukinię (posypuję vegetą), piekę kolejne 25 minut

JejKuchnia
Gęś pieczona z jabłkami i cydrem 98

odchodziło od kości. Składniki na gęś pieczona z jabłkami i cydrem 1 gęś (ok. 3,5 kg) 5 jabłek 250 ml cydru 1 łyżka majeranku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jedno jabłko obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Gęś umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć nadmiar tłuszczu. Piersi i udka ponakłuwać ostrym szpikulcem, co pozwoli na lepsze(...)piec z termoobiegiem 30 minut . Po tym czasie mięso przewrócić na drugą stronę, polać wytopionym tłuszczem, piec w temperaturze 180 o C ( z termoobiegiem ) przez kolejne 3 godziny – w trakcie co pół godziny mięso polewać wytopionym tłuszczem, jego nadmiar zbierać, pozostawiając trochę na dnie. Na 45 minut przed końcem pieczenia włożyć obrane i pokrojone na ćwiartki pozostałe jabłka, wlać

niecodziennikpary
Soczyste udka w chrupiącej panierce (podane z aromatycznym ryżem) 151

Soczyste udka w chrupiącej panierce (podane z aromatycznym ryżem). Moja rodzina uwielbia dania z kurczaka. Przeważnie na udkach czy nóżkach z kurczaka przygotowuję jednego dnia jakąś

Słodkie okruszki
Udka z kurczaka w maśle orzechowym 65

skarby od mamy Zuzy. Mięso, mięso, a dokładniej udka z kuraka. Już dawno zabierałam się do drobiu z orzeszkami ziemnymi. Kura była, masło orzechowe było, już czas. Wiem, że do dzisiejszego przepisu dodałam za mało chili, w składnikach jest już to skorygowane. Udka udały się. Dość istotnym elementem w dodatkach do udek jest szczypior, nie pomijajcie go. Trochę się oszukałam(...)jednak kiedyś cały post, bo naprawdę warto je zrobić. Składniki: 6 udek z kurczaka pół szklanki masła orzechowego 3/4 szklanki wody 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka miodu 2 cm kawałek korzenia imbiru 2 ząbki czosnku pół płaskiej łyżeczki chili w proszku olej rzepakowy gruby szczypiorek sezam Udka z kurczaka myjemy i osuszamy. Z masła, wody, sosu sojowego

Kardamonovy
Karkówka w jogurcie na grilla 240

Karkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet bez pieczenia 171

Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g mięsa z udka kurczaka 1 mała cebula 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 ząbek czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka 1 … Czytaj dalej Pasztet bez pieczenia

czarrna od kuchni
Azjatycki rosół 124

rosół będzie trochę mniej tłusty i ograniczysz ilość cholesterolu, który głównie znajduje się właśnie w skórze. 4. Udka i wołowinę włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj czosnek i paprykę i zalej wszystko połową sosu sojowego. 5. Włóż naczynie z mięsem do piekarnika i piecz 30 minut. 6. Po upieczeniu przełóż wszystko do garnka, dodaj przyprawy i resztę sosu sojowego. 7. Dodaj

Z notatnika dietetyka
Kaczka w marynacie słodko - kwaśnej 135

ząbki czosnku, po czym podgrzać, aż marynata będzie gorąca. Do naczynia żaroodpornego wlać nieco marynaty, włożyć kacze udka i piersi skórą do góry, następnie wlać pozostałą marynatę. Po bokach rozrzucić kawałki jabłka i gruszki, nałożyć pokrywę naczynia, po czym włożyć do piekarnika. Piec łącznie 1,5 - 2 godzin (w zależności od wagi kaczki). 30 minut przed końcem pieczenia można zdjąć

Passions hobbies life
Ziołowe udka kurczaka pod aromatycznym płaszczykiem 148

pozostawić na 1 godzinę. 3. Po tym czasie przełożyć zamarynowane udka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Każde udko na wierzchu posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem i posypać bułką tartą. Do naczynia dodać pomidorki pokrojone na połówki i cebulę pokrojoną w piórka. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 55-60 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 226

tartą i pieczarki. Dokładnie mieszamy. Na wytrybowanego kurczaka rozkładamy całe mięso mielone, upychamy je również w udka.  Mięso w miejscu przecięcia ( na grzbiecie) spinamy wykałaczkami, następnie całego kurczaka owijamy dratwą, aby nadać jemu ładny kształt. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 % C.  Upieczonego kurczaka wyjmujemy, studzimy, wyciągamy nici i kroimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Paszteciki 120

dowolnej długości. Układamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem (możecie też posypać wierzch makiem lub kminkiem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 minut. Z tej ilości wychodzi 80 - 100 pasztecików. Moje propozycje farszu: 1.  Gotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę i pieczarki

Czary - gary w kuchni
Marynanta do kurczaka z powidłami śliwkowymi 170

mieszamy razem. Smarujemy kurczaka i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przekładamy mięso do woreczka do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180st przez około godzinę. Na 15 minut przed końcem rozrywamy woreczek i rumienimy skórkę. Marynata wystarcza na całego kurczaka lub 4-5 udek

Gotowanie moimi oczami
Podudzia z kurczaka nadziewane papryką i pieczarkami. 154

Napełniać nim udka, wkładając go dodatkowo w szczelinę po kości. Wykałaczkami spinamy dokładnie mięso formując kształt udka. A następnie dokładnie natrzeć je przyprawą do kurczaka. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym spięciem do dołu, dodatkowo wlać około pół szklanki wody do naczynia. Piec około godz. w 180C. W trakcie pieczenia kilka razy mięso polewać wytworzonym sosem.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Marynowany kurczak z grilla 114

pszczelego) szczypta suszonej chili w płatkach sól pieprz Udka i skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić w marynacie. Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i sałatką

Gotowanie jest łatwe
Kaczka w pomarańczach 145

kaczka w pomarańczach. Kupiłam całą kaczkę i podzieliłam ją na części. Wycięłam pierś, którą właśnie zrobiłam. Udka i skrzydełka osobno, a cały korpus został przeznaczony na rosół. Na moim blogu są już dwa przepisy na pierś z kaczki np kaczka na pieczonych  buraczkach (przepis)  . A teraz nowy sposób na pyszną kaczuszkę. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kaczki

O kuchni z uczuciem
Udka kurczaka pieczone z warzywami 972

papryki Cebulę obrać ze skórki. Pokroić w ósemki. Papryki pokroić w kostkę. W dużym naczyniu żaroodpornym umieścić udka z kurczaka, cebulę, papryki, pomidorki koktajlowe, czosnek. Całość posypać wędzoną papryką, solą i pierzem. Polać oliwą i octem balsamicznym. Posypać listkami tymianku. Całość wymieszać. Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę. W trakcie pieczenia kilka razy przemieszać wszystkie składniki. Przepis pochodzi

Moja Galeria Smaku
Kaczka na niby, czyli kurczak w pomarańczach pieczony 222

majeranek Przygotowanie: Umyte i osuszone udka skrapiamy sosem sojowym, ciemnym, nacieramy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Oprószamy solidnie majerankiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Ok 1/2 godz. przed pieczeniem wystawiamy z lodówki i obkładamy miąższem z cząstek pomarańczy. Przekładamy do foliowego rękawa i oprószamy jeszcze pieprzem i majerankiem. Podlewamy odrobiną wody i pieczemy w temperaturze 190/180 stopni przez(...)przez ok 10 minut bez rękawa i przykrycia, używając grzałki opiekającej. Skórka naszego kurczaka pięknie się zrumieni i będzie chrupiąca. Tu podane z marynowanymi buraczkami (o których niebawem) i pieczonymi ziemniakami lecz taki kurczaczek równie dobrze posmakuje z ryżem i surówką z marchwi lub białej rzodkwi . Uwielbiam podobnie przyrządzaną kaczkę . Jest to jednak tak tłuste mięso

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania