Kaczka długo pieczona

Kaczka długo pieczona

Kaczka długo pieczona

Tak się ostatnio złożyło, że z chęcią sprawdzam różne mięsa pieczone w niskich temperaturach. Po  rostbefie przyszła kolej na kaczkę. Niewątpliwą zaletą tak pieczonego mięsa jest fakt, iż po włożeniu do piekarnika, nie trzeba się nim za dużo zajmować - ale trzeba dużo cierpliwości. Dlatego najlepiej planować jako dużą obiadokolację.  Metodę z solanką podawała Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach w Gnieźnie. Sprawdzałam już wcześniej i faktycznie metoda jest dobra. składniki1 kaczka ok 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, mięso, ciekawe przepisy, pierś, piersi, kluski, mięsa pieczone, jabłka, pasta, kapustą, kapusta kiszona, pasty, kolacja, udka , piersi z kaczki, pieczone jabłka, jabłka pieczone, pieczone udka

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.