pieczone purre - 25 przepisów (strona:2/2)

Puree z dyni z bekonowymi chipsami 118

puste.  Do blaszki do pieczenia o rantach minimum 10 cm wlać do połowy wody i umiescić w nim nasze naczynka z puree. Zapiekać w temp 180 C przez 30-35 minut. W międzyczasie na patelni rozgrzać masło i upiec na nim plastry bekonu na chrupko, tak, aby można je było pokruszyć. Zapieczone purre wyjąc z piekarnika posypać bekonem, udekorować

Gosia gotuje
DYNIOWE PANCAKES Z ORZECHAMI 139

dyniowe purre … niesamowicie delikatne.Są świetnym pomysłem na leniwe śniadania , słodki obiad albo podwieczorek!Oblane syropem klonowym albo miodem zachwycą nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy!Polecam!SKŁADNIKI:* puree dyniowe – 250 g* jajko – 1 szt* mąka pszenna – 2 szkl* orzechy nerkowce – 50 g* cukier – 0,5 szkl* sól – 1 szczypta* proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Dyniowe bułeczki na piwie 169

Myślę, ba, jestem nawet pewna, że każdy pragnie posiadać sekretny, a przy tym najlepiej prosty i szybki przepis na pyszny domowy wypiek, aby móc wyczarować wyjątkowe

Roślinna - blog wegański
Pasteryzujemy - PUREE Z DYNI - bardzo prosto, bardzo pysznie :) 146

sobie jest bardzo smaczna, a dodanie jej do innych dań sprawi, że staną się bardziej ciekawsze w smaku, bardziej kremowe, delikatniejsze, jeszcze bardziej zdrowsze i nabiorą pięknego pomarańczowego kolorku ;) Purre z dyni wykorzystałam już do przygotowania omletu i jestem zachwycona! Przepis podam niebawem :) A tym czasem zabierajcie się za zrobienie dyniowych zapasów :D Składniki: - dowolna ilość dyni 1. Dynie oczyścić(...)Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180*C na 45-60 minut. Czas jest zależny od wielkości i rodzaju dyni. Moje dynie były małe, dlatego potrzebowałam 45 minut. Podczas pieczenia należy sprawdzić czy miąższ dyni jest już miękki. 3. Następnie dynię wyciągamy i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie odlewamy wodę, która zebrała się w "dyniowych łódeczka", czyli kawałkach dyni

Zdrowie na języku :P
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 156

grzanki- masło klarowane do smażenia  Przygotowujemy grzanki z chleba. Kromki obkrajamy ze skórki (nie będzie nam potrzebna), każdą kroimy w „zapałkę”. Blaszkę wykładamy matą lub papierem do pieczenia, rozkładamy warstwę pokrojonego chleba i wstawiamy na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200° C, co jakiś czas mieszamy. Grzanki mają być tylko lekko podrumienione. Gotowe przekładamy do miseczki(...)dosmażamy pod przykryciem. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy – z czym kto lubi.Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba są daniem bardzo smacznym. Podane z purre ziemniaczanym i marchewką z groszkiem na gęsto będą ciekawym urozmaiceniem obiadu… i nie tylko. Ciekawa, chrupiąca panierka nadaje prostej potrawie odrobiny wykwintności. Smacznego.  Wydrukuj przepisThe post Kotlety pożarskie panierowane

mojewypiekiinietylko
Zupa z czerwonej soczewicy 130

prostych, treściwych i oczywiście pysznych. Następną  zaletą jest to, że można ją ugotować w kilku wariantach. Na samych warzywach – wersja wegetariańska  lub z dodatkiem boczku, gotowanego (czy też pieczonego, bądź usmażonego) kurczaka, a także z pieczarkami. Tym razem, dodatkiem jest podsmażony, chrupiący  boczek.Składniki:   - ok. 3 l bulionu- 400g czerwonej soczewicy- puszka (400ml) mleka kokosowego- kilka ziemniaków- 250g(...)Wtrącę tylko, że jej nasiona mają niski indeks glikemiczny. Są więc sprzymierzeńcem każdej diety, także cukrzycowej. Jest wiele potraw, które można z niej przygotować: pierogi z soczewicą, pasztety, kotlety, purre, zapiekanki, no i oczywiście zupa z czerwonej soczewicy. Zaletą tego  gatunku jest to, że nie wymaga długiego gotowania (15 minut, czyli tyle co gotują się ziemniaki). Jeżeli ktoś lubi

mojewypiekiinietylko
Wegańskie muffiny z granolą 159

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Pamiętasz przepis na wegańską wersję granoli, który umieściłam jakiś czas temu? Teraz kolej na jej

Roślinna - blog wegański
Sandacz z sufletem z łososia. 169

Idealne połączenie łososia  i jakże delikatnego sandacza.    Podanego z sosem beurre blank i  purre z kukurydzy.  Do tego surówka z lekkim pazurem.  Eksplozja smaku w każdym kęsie.  Niebanalne, finezyjnie i zgodne z zasadą efektu WOW. Składniki: 400 g filetu z sandacza 400 g filetu z łososia ok 100 ml śmietany 36 % (rzadkiej(...)musu. Przekładamy do woreczka (ja używam woreczków strunowych Jana Niezbędnego) w którym wycinamy mały otwór i umieszczamy ozdobną tylkę. Sandacza kroimy na kawałki, układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Jan Niezbędny. Na wierzch każdego kawałka wyciskamy łososiowy suflet. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok 10 min. Kukurydzę odsączamy, podsmażamy chwilę na klarowanym maśle

Malinowe Pocałunki