pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:15/160)

Kisiel żurawinowy i z OpenCard w Matryoshce 175

porcje. Specjalnością Matryoshki jest kuchnia kresowa. Jedzenie przygotowywane na bieżąco i bardzo smaczne. Miła obsługa. Bardzo przystępne ceny i duże lub przeciętne porcje. Np. 5 bardzo dużych pieczonych pierogów ze szpinakiem i fetą kosztuje 15 zł. Do tego sos do wyboru. Łężnie (duże ziemniaczane kule, panierowane i podsmażone, nadziewane kapustą kiszoną z sosem pieczarkowym) - 2 szt. za 10zł

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta z jarmużem, w rzeszowskiej Matryoshce 195

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Matryoshkę mogę polecić z czystym sumieniem. Wcześniej pisałam o niej tutaj . Obsługa bardzo miła, ceny umiarkowane, jedzenie pierwsza klasa. Dziś: słynne pieczone pierogi w drożdżowym cieście nadziewane szpinakiem (są również inne wersje do wyboru) i półwytrawne gruzińskie czerwone wino. PS Zdecydowanie lepiej usiąść przy stołach niż na kanapach (wygodniej wtedy jeść

Qlinarnie i Qlinarnie
Jarmużowa sałatka i surówka, DKF 218

widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Jak na razie pomysłów nie brak. W planach jeszcze pesto i pieczone pierogi z jarmużem. Na zdjęciu (znalezione na necie i zrobione przez mojego tatę-mistrza surówek): wegetariańska surówka (jarmuż, jabłka, ogórki kiszone, prażone orzechy włoskie, sos jogurtowy z sokiem cytrynowym

Qlinarnie i Qlinarnie
Świąteczny Mix potraw 243

Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami, być może znajdziemy coś , co nas zainteresuje.Polecam dania obiadowe, szyneczki  i schaby domowe,sałatki i ciasta. jednym słowem

W kuchennym oknie Ewy
353. Rok z wami. 133

Pieczone Pierogi* z borówkami/ malinami podane ze śmietaną, malinami i borówkami *żytnie, inspiracja Równo rok temu pojawił się tu pierwszy wpis. 26 lipca. łał. Zakładając tego bloga nie sądziłam, że wytrzymam tak długo. Myślałam, że ten pomysł i ambicje miną równie szybko jak wszystko inne. A jednak, nadal tu jestem.  Rok to bardzo długi okres czasu

More food, love and dreams
Żary Jarmark Bożonarodzeniowy 18-22 grudnia 154

Był nawet sprzedawca z wędzarnią na kółkach więc można było zaopatrzyć się w domowe wędzone szynki, boczki i kiełbasy. Można było kupić miody, ale i ubrania czy pieczone pierogi. Zapraszam na zdjęcia

Magiczne Życie Marty
Pierogi ruskie z ciasta francuskiego 187

zlepione na falbankę nie rozkleiły się podczas pieczenia w odróżnieniu od tych zlepionych tradycyjnie i przy pomocy widelca uformowane pierogi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przed pieczeniem posmarować pierogi żółtkiem zozbełtanym z 2-ma łyżkami mleka piec w 200`C 20-25 minut do zrumienienia podawać z ulubionymi dodatkami. Podałam z czerwonym, czystym barszczykiemi (przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów 380

pieczenia. Układamy na nim pierogi tak, by nie stykały się ze sobą. Możemy w ten sposób ułożyć kilka warstw pierogów, przekładając każdą z nich papierem do pieczenia. Gdy pierogi całkowicie już zamarzną możemy przełożyć je do pojemnika lub torebki

Dieta bez mleka
Wigilijne pierogi dla dzieci (z kapustą i pieczarkami) 263

pieczenia. Układamy na nim pierogi tak, by nie stykały się ze sobą. Możemy w ten sposób ułożyć kilka warstw pierogów, przekładając każdą z nich papierem do pieczenia. Gdy pierogi całkowicie już zamarzną możemy przełożyć je do pojemnika. Sprawdźcie też inne wigilijne przepisy! Kapusta wigilijna z pieczarkami (idealna dla dzieci) Kruche mini rogaliki makowe Brownie z fasoli

Dieta bez mleka
Pierogi ruskie bez sera (wegańskie) 319

pieczenia. Układamy na nim pierogi tak, by nie stykały się ze sobą. Możemy w ten sposób ułożyć kilka warstw pierogów, przekładając każdą z nich papierem do pieczenia. Gdy pierogi całkowicie już zamarzną możemy przełożyć je do pojemnika. Z podanych proporcji możemy przygotować około 60 średniej wielkości pierogów

Dieta bez mleka
Sposób na chrupiące pierogi bez smażenia 349

roztopionym masłem. Możecie delikatnie wysmarować naczynie, rozprowadzając tłuszcz papierowym ręcznikiem – dzięki temu naczynie będzie wysmarowane, a ilość użytego tłuszczu minimalna. Tak przygotowane pierogi wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i pieczemy, aż się zarumienią. Potrwa to ok. 10-15 minut, jeśli pierogi są zamrożone, lub krócej, jeśli są tylko gotowane. I gotowe! Pyszne i chrupiące

MarcinChef
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 237

chiński makaron, tortille, ravioli i pierogi – zobaczcie co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka, żeby nic się nie zmarnowało. Co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka? Dziś chcieliśmy się z Wami podzielić kilkoma patentami z naszej kuchni na smaczne zagospodarowanie resztek pieczonego kurczaka. W tym wpisie znajdziecie kilka naszych sprawdzonych, pysznych przepisów, jeśli szukacie jeszcze(...)ciemnożółtych, dużych, kwadratowych lub okrągłych pierogów włoskich jest niemała. Z konsumpcji również. Kiedy czasu jest mniej, lepimy nasze staropolskie pierogi, jak babcia przykazała Mamy niezawodny przepis, dzięki któremu pierogi mogą iść w zawody z ravioli! A wałkowanie ciasta nie wymaga aż takiej atencji jak w przypadku włoskiego odpowiednika. Ravioli lub pierogi to też doskonały patent

Niedzielny kucharz
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 321

wszystkie resztki z pieczonego kurczaka – to dla nas półprodukty do kolejnych, pysznych dań. Co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka? Dziś chcieliśmy się z Wami podzielić kilkoma patentami z naszej kuchni na smaczne zagospodarowanie resztek pieczonego kurczaka. Rosół orientalny na bulionie z kości – przykład na to, co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka. Jeśli(...)włoskich jest niemała. Z konsumpcji również. Kiedy czasu jest mniej, lepimy nasze staropolskie pierogi, jak babcia przykazała Mamy niezawodny przepis, dzięki któremu pierogi mogą iść w zawody z ravioli! A wałkowanie ciasta nie wymaga aż takiej atencji jak w przypadku włoskiego odpowiednika. Ravioli lub pierogi to też doskonały patent na to, by zagospodarować inne pozostałości z niezjedzonego

Niedzielny kucharz