pieczone jabłka - 3940 przepisów (strona:140/263)

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem 310

małym ogniu. Natłuścić naczynka do zapiekania (u mnie 3 szt) i nałożyć warstwę ryżu, pokryć cienkimi plasterkami masła i duszonymi jabłkami. Nałożyć kolejną warstwę ryżu i posmarować cienką warstwą śmietanki. Oprószyć pozostałą łyżką cukru i łyżeczką cynamonu.  Piec około 20 minut w temp. 150st.  Podawać, gdy danie jest jeszcze ciepłe

Z miłości do słodkości
Granola jabłkowo - cynamonowa z orzechami i żurawiną 234

jabłkowy). Dodajemy go do płatków, dolewamy miód, ekstrakt waniliowy oraz dosypujemy cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby miód i jabłka obkleiły wszystkie płatki, a cynamon równomiernie się rozprowadził. Gotową masę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozkładamy dość cienko na całej blaszce.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na 10-15 minut. Po tym czasie

DefinicjaSmaku
5 ćwiartka podroby 164

ogony wołowe policzki wołowe policzki wołowe II risotto z grasicą   serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik cielęcy szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka drobiowa z malinami wątróbka drobiowa z wiśniami wątróbka drobiowa - wątróbka gęsia z jabłkiem pierogi z mięsem z ogonów wołowych   sałatka z wątróbką tartinki z wątróbkami paszteciki z płucek pasztet z wątróbki drobiowej pasztet

królestwo garów
Ciasteczka francuskie z jabłkiem 153

Owoce kroję w ósemki.  2. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta kładę cząstkę jabłka. Oprószam cukrem oraz cynamonem. Ciastko składam na pół. 3. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 10 minut w temperaturze 190 stopni (5 minut z termoobiegiem i 5 minut bez termoobiegu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Słodkie środy - Drożdżówki z serem, żurawiną i jabłkiem 129

części, z każdej formujemy kulkę i rozwałkowujemy na okrągły placek. Na około układamy żurawinę    i pokrojone jabłka    i zawijamy ciasto do środka.    W powstały dołek nakładamy ser.  Ciasto naokoło sera smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Karkówka w sosie chrzanowym 281

sosie pomidorowym , Klopsiki z indyka w sosie jogurtowym ,   Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie wersja II ,  Gulasz z kaszą . Karkówka w sosie chrzanowym - przepis: Składniki

Moje Qulinaria
Najprostsze ciasto jabłkowe 163

otrębami wsypać sodę, cynamon, cukier i wymieszać.Dodać 2 jajka i łyżką wymieszać do połączenia się składników, a następnie wrzucić jabłka pokrojone w kostkę oraz bakalie i ponownie całość wymieszać.Przelać do małej keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószoną mąką) i piec przez 45 minut lub do tzw. suchego patyczka.Smacznego! :)* Użyłam mąki oraz otrębów orkiszowych

Kraina Miodem Płynąca
Muffinki z musem jabłkowym i brzoskwinią 187

Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli cukier waniliowy 200 ml mleka 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 szklanka musu z jabłek brzoskwinie z puszki cukier puder do oprószenia Wykonanie:  Mieszamy w jednej misce produkty sypkie, w drugiej płynne a następnie  łączymy je ze sobą. Formę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Drożdżówka z jabłkami. 163

godziny.  Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wałkujemy i wykładamy na dno brytfanki , wykładamy jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta. Boki łączymy. (można uformować na dużej blasze lub w brytfance 25x30cm)  Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 50-60 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Babka z dżemem 166

mące Wykonanie: Hmm cóż mogę tu napisać:) Wrzucamy wszystkie składniki do miski i miksujemy do połączenia składników, na końcu wrzucamy jabłka i bakalie i mieszamy już łyżką. Przelewamy do formy prostokątnej, tortownicy albo formy na babkę i pieczemy w temperaturze ok.200°C do 40 minut. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
ROLADA JABŁKOWA NA MĄCE ORKISZOWEJ 337

gęsty. Znalezione tutaj . Składniki: -5 jabłek -3 łyżki ksylitolu -1 płaska łyżeczka cynamonu(nie trzeba) Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać ksylitol i cynamon( nie trzeba), wymieszać i zaraz wyłożyć na blaszkę ( najlepiej tę z piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki na biszkopt: -4 jajka -1/2 szkl. ksylitolu -3/4 szkl. mąki orkiszowej białej

Smaczne Zdrowe
SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KREMEM JABŁKOWO-BUDYNIOWYM 203

cukier puder – 1 szkl * śmietana kwaśna 18% – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem, dodajemy pokrojone masło, żółtka i śmietanę. Wszystko razem dokładnie siekamy i zagniatamy, a następnie dzielimy na 2 części. NADZIENIE: Jabłka kroimy w kostkę, zasypujemy cynamonem. 750 ml soku zagotowujemy, w reszcie rozrabiamy budynie

Ostra na Słodko
Brazylianka 1975

margaryny lub masłaMasa jabłkowa:1 kg jabłek (po obraniu)1 galaretka pomarańczowaPrzygotowanie:Ciasto:Wszystkie składniki oprócz śmietany zmiksować na jednolitą masę. Dodawać po łyżce śmietany i miksować aż uzyskamy miękkie ale nie rzadkie ciasto. Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 22*33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować część ciasta, pomagając sobie łyżką maczaną w zimnej(...)Piec 20 minut w 200 stopniach. W taki sam sposób upiec trzy placki.Krem:W pół szklance mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wlać mleko z mąkami i zagotować. Przykryć folią spożywczą by nie powstał kożuch. Miękką margarynę utrzeć do białości dodawać po łyżce zimnego budyniu i ucierać.Masa jabłkowa:Jabłka zetrzeć

Ala piecze i gotuje
Ciasto Migdałowe Nigelli Lawson - dieta bezmleczna 209

limonki) 8 jajek 325 g mielonych migdałów 275 g cukru 50 g płatków migdałowych  Co robić? 1. Jabłka obrać, pokroić w plasterki wrzucić do garnka. Dodać maliny, sok z limonki, 2 łyżeczki cukru. Uprażyć, ostudzić, zmixować. 2.  Piec nagrzać do 180 C góra - dół 3. Zmielone migdały zmixować z jajkami, cukrem, i owocowym musem. 4. Formę nasmarować

Matka Żywicielka
Ciasta 458

Piernik z powidłami i masą kokosową Makowo kokosowe z żurawiną Brazylianka Keks na białkach Kubanka Odwrócone ciasto z jabłkami i bitą śmietaną Ciasto cygan Brzoskwiniowe

Ala piecze i gotuje