Polecamy wszystkim szybki, przepyszny sposób na deser. Składniki: 1,5 kg jabłek garść rodzynek pół łyżeczki cynamonu sok z połowy limonki Kruszonka: 2 łyżki masła 3 łyżki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczkę cukru wanilinowego Wykonanie: Jabłka obieramy kroimy w cieniutkie plasterki wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem posypujemy rodzynkami, cynamonem i skrapiamy sokiem z limonki. P rzygotowujemy kruszonkę, łączymy wszystkie składniki ze sobą rozcierając tak, aby uzyskać okruchy. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.