Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

Polecamy wszystkim szybki, przepyszny sposób na deser. Składniki: 1,5 kg jabłek garść rodzynek pół łyżeczki cynamonu sok z połowy limonki  Kruszonka: 2 łyżki masła 3 łyżki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczkę cukru wanilinowego Wykonanie: Jabłka obieramy kroimy w cieniutkie plasterki wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem posypujemy rodzynkami, cynamonem i skrapiamy sokiem z limonki. P rzygotowujemy kruszonkę, łączymy wszystkie składniki ze sobą rozcierając tak, aby uzyskać okruchy.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kgwjanczewo

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kgw JanczewoKgw Janczewo

Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, desery, deser, szybki deser, szybkie ciasto, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z kgwjanczewo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.