Brazylianka

622
  • Brazylianka
  • Brazylianka

    To kolejne ciasto które upiekłam z przepisów Siostry Anastazji - "Brazylianka". Jak widać wyszło dosyć efektowne ale najważniejsze, że było smaczne. Ciasto najlepiej zrobić dzień, dwa wcześniej i przechowywać w wilgotnym i chłodnym miejscu by placki z dodatkiem miodu zmiękły. Ja jednak zmniejszyłam ilość cukru i zamieniłam łyżeczkę sody na proszek do pieczenia ( nie lubię wyczuwalnego smaku sody w ciastach). Ciasto:0,5 kg mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa2 jajka100 g margaryny lub masła4 łyżki miodu płynne... Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

    Dodaj komentarz