pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:152/331)

Francuskie paluchy z serem i szynką szwarcwaldzką 218

przyciskamy delikatnie do ciasta. Oprószamy całość papryką mieloną wędzoną.  Na wierzch pod ukos układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej – delikatnie oprószamy czarnuszką. Kroimy ciasto na paski około 1,5-2 cm.  Paseczki zwijamy w spirale i przekładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia – smarujemy białkiem i oprószamy czarnuszką.  Paluchy pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gyros z kurczakiem i chlebkiem pita 259

jest długim nożem lub specjalnym nożem elektrycznym, jako kilkucentymetrowej długości plasterki. Do wyrobu gyrosa zwykle używa się szynki wieprzowej. Dodatkowo spotykany jest też gyros z kurczaka, gyros barani i cielęcy. Pita są to okrągłe, pszenne, płaskie chlebki. Mają tę właściwość, że podczas pieczenia pęcznieją, tworząc naturalną kieszonkę na farsz. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa

Smaczne Potrawy
Razowa pizza z serem korycińskim 237

dodatki: - ser koryciński (u mnie "Swojski" Czesławy Zarzeckiej z czosnkiem i pieprzem kolorowym) - domowy sos pomidorowy - szynka w plastrach - pieczarki Forma: blacha od piekarnika   Przygotowanie jak w przepisie Pizza na cienkim cieście z pieczarkami i pomidorem . Temperatura piekarnika : 200 °C Czas pieczenia: około 12 minut Podaję z sosem czosnkowym

Kuchnia co dnia
Szynka myszka pieczona 185

utartego grubo w moździerzu wymieszałem. Zapeklowaną szynkę posmarowałem przygotowaną marynatą . Wstawiłem do lodówki na dobę. Tak przygotowaną szynkę obwiązałem sznurkiem spożywczym. Powbijałem goździki ( ilość zależy od indywidualnych upodobań, można pominąć ). Podlałem kilkoma łyżkami piwa. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C , piekłem pod przykryciem ok. godzinę plus 35 minut na zrumienienie ( bez przykrycia

R'n'G Kitchen
Pizza z pieczarkami i serem pleśniowym 279

przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem i posmarować cienko keczupem. Pieczarki pokroić w plasteki i podsmażyć na oleju. Szynkę pokroić w paseczki a ser na cienkie plasterki. Przygotowane składniki ułożyć na cieście. Posypać startym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Piec ok 20 minut

Monia miesza i gotuje
Frittaty z szynką 390

papryką słodką oraz szczypiorkiem i bazylią. Do masy jajecznej dodajemy uduszone pieczarki i pokrojoną w kostkę szynkę. Na dnie papierowych foremek układamy różyczki brokuła i zalewamy to masą jajeczną. Formy wypełniamy do około 2/3 wysokości i delikatnie posypujemy serem żółtym. Całość pieczemy w 190 stopniach około 15 minut. Porcja wystarcza na 8 muffinek. Pyszności

Lawendowe Niebo
Zapiekanka francuska z brukselką 178

tych części złożyć na pół i ułożyć na natłuszczonej blasze. Na każdy kawałek ciasta włożyć plasterek surowej szynki, plasterki pomidora i brukselkę. Ciastka polać roztopionym masłem, posypać bułką tartą, ziołami, pieprzem i solą. Ciastka wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez 20 minut

Jadło i czytadło
Tarta warzywna z szynką na spodzie pszenno-orkiszowym 222

łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka zimnej wody  Na nadzienie: 1 mały brokuł (lub niecały duży) 1 pomidor 1 czerwona papryka 1 mała cukinia (lub 1/2 dużej) kilka plasterków szynki 2 jajka 400 g śmietany 18 % 100 g żółtego sera 2 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Zimne masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski(...)wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 15 minut na środkowym poziomie piekarnika.  Warzywa umyć, brokuł podzielić na różyczki, paprykę pokroić w kostkę, cukinię i pomidor w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa za wyjątkiem pomidora ugotować na parze (5 minut). Szynkę pokroić w kostkę. Do miseczki wbić jajka i lekko je roztrzepać. Dodać śmietanę

Passions hobbies life
Pasztet domowy pieczony w boczku 284

którym wiemy dokładnie co jest w środku. Delikatny, mięciutki i aromatyczny pasztet - tym razem pieczony w bardzo cieniutkich plasterkach boczku parzonego. W orginalnym przepisie autorka użyła słoniny - ja jednak postawiłam na coś bardzej aromatycznego i wybrałam boczek. Najbardziej do pasztetu polecam łopatkę, karczek, szynkę lub biodrówkę. Przyprawy (listki laurowe, ziele i pieprz) gotować przez 7 minut w małej ilości(...)wyłożyć plasterkami boczku. Posypać bułką tartą. Wyłożyć masę mięsną. Ważne jest, żeby dobrze docisnąć, aby nie pozostały wewnątrz pęcherze powietrza. Wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec przez około 1,5 godziny. Źródło: kwestiasmaku linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Pizza na cieście francuskim 168

niej roztopionego sera, za zastępuje go surowa mozzarella i pyszne pieczone warzywa. Naprawdę warto spróbować. Polecam Wam także: –  mini pizza –  pizza na tortilli –  pad thai z kurczakiem –  pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto –  pizzę z szynką i pieczarkami –  pizzę z patelni –  pizzę z ciasta francuskiego –  zapiekanki(...)połóż na blasze, polej oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st C na około 20 minut . Delikatnie przemieszaj w trakcie pieczenia. Po pieczeniu wyjmij warzywa, przesuń je bardziej na środek blaszki i wytnij nieco większy niż powierzchnia warzyw prostokąt z ciasta francuskiego. Przykryj ciastem warzywa i wstaw ponownie do piekarnika. Piecz

nietylkopasta.pl
Pełnoziarnista pizza z szynką, kukurydzą i pomidorami 200

jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrąb pszennych 20g świeżych drożdży 2 łyżki jogurtu naturalnego Szczypta soli Szczypta cukru Dodatki: 3 plastry chudej szynki 2 łyżki kukurydzy 5 pomidorków śliwkowych 1 kulka mozzarelli 2 łyżki przecieru pomidorowego Po ½ łyżeczki oregano, ziół prowansalskich i bazylii 1 ząbek czosnku Szczypta soli i pieprzu Rukola Sposób przygotowania(...)wstawiamy na noc do lodówki. Przed pieczeniem ciasto mieszamy z jogurtem, wylewamy na blaszkę, wyrównujemy na grubość ok ½cm i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200st C. Na podpieczonym spodzie rozsmarowujemy przecier pomidorowy wymieszany z ziołami (również z solą i pieprzem) i posiekanym ząbkiem czosnku. Układamy pokrojoną szynkę, połówki pomidora i kukurydzę. Przykrywamy plastrami mozzarelli. Całość zapiekamy

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z camembertem, szynką i szpinakiem 246

Krupczatka) 125 g masła 1 jajko szczypta soli 1 łyżka wody Na nadzienie 2 jajka 200 ml śmietany 30 % 125 g sera żółtego 1 camembert 1 por 100 g szynki (u mnie sopocka) 100 g szpinaku (u mnie mrożony) 1/2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz, oregano WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, dodać zimne, posiekane nożem masło(...)minut do lodówki, po czym ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 ° C przez 10 minut. Nadzienie: Jajka wbić do miski, roztrzepać, dodać śmietankę i doprawić solą, pieprzem i oregano. Ser żółty zetrzeć na tarce, por umyć i pokroić w krążki (tylko białą część), szynkę pokroić w drobną kostkę. W garnuszku rozpuścić masło, dodać szpinak i przeciśnięty przez

Passions hobbies life
Placki ziemniaczane Dureny 152

sztuki Marchewka – 1-2 sztuki Cheddar – 80 gram Olej rośliny – 2-3 łyżki Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Szynka – 200 gram Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Placki ziemniaczane Dureny Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej olej. Wrzuć pokrojone w talarki pieczarki, podsmaż, następnie dodaj posiekaną cebulę(...)porcje, czyli po 3 😉 Połóż jeden placek na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nałóż farszu z patelni, połóż drugi, znów farsz, znów placek, farsz i odrobina sera cheddar. W drugim zestawie zamiast farszu z pieczarek, bo moje domowe Jury nie lubi 😉 była szynka, ale technika składania podobna. Włóż blaszkę z wieżami Dureny do piekarnika na jakieś 10-15 minut

RafalCook
Jajka zapiekane z szynka parmeńską i parmezanem 237

praskę oraz po dwa plastry szynki parmeńskiej. 2. Na szynkę sypiemy odrobinę startego parmezanu i kładziemy dwa pomidorki koktajlowe przecięte na pół. 3. Do kokilek wybijamy po jednym jajku, posypujemy odrobiną startego parmezanu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Kokilki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez około 15 - 20 minut, dopóki jajko się(...)pomidorki koktajlowe przecięte na pół, posypujemy startym parmezanem, skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kokilkę kładziemy na środku talerza z rukolą, lub wyjmujemy jajko w szynce parmeńskiej z kokilki i kładziemy bezpośrednio na talerzu. Podajemy z grzankami. Smacznego

W kuchni Katie
Tradycyjny przepis na gołąbki 148

Porcje 4 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 1 godz.  30 min. Kalorie 275 kcal Jedna z bardziej tradycyjnych polskich potraw czyli gołąbki. Kochane przez wielu, proste w wykonaniu, idealne ka każdą okazję. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 główka kapusty białej 2 szklanki ryżu 500 g mięsa mielonego wieprzowego np. łopatka, karczek, szynka 500 ml bulionu warzywnego lub mięsnego(...)boki liścia do środka, a potem zawijać ściśle w rulon. Na koniec gołąbki ułożyć ściśle w garnku lub naczyniu i podlać gorącym bulionem. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec ok 1,5 godziny do czasu, aż kapusta będzie miękka. Gotowe gołąbki wyłożyć na talerz i zalać sosem pomidorowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: Zobacz też koniecznie gołąbki bez zawijania . .gluten

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania