pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:143/331)

Wiosenna pizza z patelni ze szpinakiem, jajkami, szynką i serem Burrata 82

duchu. Jest to pizza z patelni z nadzieniem ze szpinaku i pora, podana z jajkami, szynką Prosciutto oraz serem Burrata. Wygląda bardzo efektownie i smakuje przepysznie!  Pizza z patelni to doskonała alternatywa dla klasycznej pizzy z piekarnika. Jest równie smaczna, a nie wymaga pieczenia. Kluczem do jej przygotowania jest dobrej jakości nieprzywierająca patelnia z przykrywką, na której usmażycie ciasto(...)czosnkiem, papryczkami chilli oraz aromatyczną oliwą GranFruttato od Monini. Szpinak świetnie komponuje się z jajkami, a taką pizzę możecie zaserwować na śniadanie. Pizzę zwieńczyłam dodatkami w iście włoskim stylu - szynką Prosciutto i serem Burrata, aby szły w parze z włoską oliwą. W ten sposób powstała piękna, kolorowa i sycąca pizza, którą spokojnie najedzą się dwie osoby.  Przy okazji tego

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką 71

szwarcwaldzką Ciasto na pizzę 1,5 szkl ciepłej, nie gorącej wody 2,5 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki oliwy 4 szkl mąki 1 łyżeczka soli Nadzienie szynka szwarcwaldzka mozzarella świeże figi 2 łyżki oliwy ocet balsamiczny sól, pieprz W garnuszku połączyć ze sobą wodę, drożdże cukier i oliwę. Odstawić na 10-15 minut, aż drożdże zaczną pracować(...)pokrojone w plastry mozzarellę i figi. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na kilka minut do podrośnięcia. Piec na rozgrzanym kamieniu do pizzy albo na nagrzanej blaszce od piekarnika przez 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni, a ser roztopi. Gorącą pizzę udekorować plastrami szynki, rukolą i skropić octem balsamicznym. Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką By Published: Calories per serving

Pieguskowa Kuchnia
Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką 130

szwarcwaldzką Ciasto na pizzę 1,5 szkl ciepłej, nie gorącej wody 2,5 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki oliwy 4 szkl mąki 1 łyżeczka soli Nadzienie szynka szwarcwaldzka mozzarella świeże figi 2 łyżki oliwy ocet balsamiczny sól, pieprz W garnuszku połączyć ze sobą wodę, drożdże cukier i oliwę. Odstawić na 10-15 minut, aż drożdże zaczną pracować(...)pokrojone w plastry mozzarellę i figi. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na kilka minut do podrośnięcia. Piec na rozgrzanym kamieniu do pizzy albo na nagrzanej blaszce od piekarnika przez 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni, a ser roztopi. Gorącą pizzę udekorować plastrami szynki, rukolą i skropić octem balsamicznym. Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką By Published: Total time: Calories

Pieguskowa Kuchnia
Torta di patate-Szwajcarska zapiekanka po mojemu 169

jaka dobra?  Ziemniaki pochłonęły tłuszcz z masełka i szynki prosciutto, a sery się ciągną i ciągną.  Można dać się ponieść wyobraźni i modyfikować ją w zależności od swoich ulubionych smaków, ja dałam młodziutką cukinię ze swojego ogródka, zjedzą i dzieci i dorośli, najlepiej podawać ją prosto z pieca w niewielkich ceramicznych naczyniach do zapiekania jak u mnie , jedna

Wanilia i Kardamon
Galaretkowe jajka 219

sprawiły, że zaniedbałam odrobinę bloga :) Dlatego teraz szybciutko nadrabiam zaległości ! Pomiędzy pieczeniem mazurków a dekorowaniem babeczek przygotowałam te oto galaretkowe jajka! Idealne na Święta Wielkanocne, gdyż skorupki po jajkach - które wykorzystywałam do wypieków idealnie nadały się jako formy na galaretki. Składniki: 10 skorupek po jajkach 4 plasterki szynki konserwowej kawałek czerwonej papryki groszek konserwowy kukurydza konserwowa czarne oliwki natka zielonej

Taste Therapy
Bezglutenowa lazania z cukiniowym makaronem i mięsem mielonym 142

Uwaga: podczas pieczenia cukinia puści dużą ilość soku. Jeżeli chcecie tego uniknąć to wystarczy godzinę przed pieczeniem lazanii, plasterki cukinii posypać solą i odstawić do puszczenia soku. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego (np. z szynki) 2-3 młode cukinie (wagowo około 0,6 kg) 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula starty(...)oraz plastry z cukinii (1/3). Delikatnie je posolić. Następnie wyłożyć resztę farszu, dodać starty ser (1/4) i na to ułożyć plasterki z cukinii. Wierzch dania posypać startym serem. Lazanię piec pod przykryciem około 50 minut w 180°C (ewentualnie pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę, aby przyrumienić wierzch dania). Przed podaniem ozdobić listkami świeżej bazylii. Podsmażanie mięsa, warzyw i przygotowywania makaronu

Ugotować
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ... Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata(...)Zdrowe Insalata di rucola e fichi con prosciutto - sałatka z rukoli, fig i szynki parmeńskiej - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Śniadanie a'la Caprese - deliszys z bloga Życie smaczniejsze od zaraz Zupy: Acquacotta – woda gotowana  - Agnieszka z bloga Czerwona fasola Czerwony krem z pieczonych warzyw  - przepis z bloga Definicja smaku Krem z pomidorów ze świeżą

Chilli Czosnek i Oliwa
Mini tarty z jajecznicą 162

papieru do pieczenia i obciążamy, by się równomiernie piekły. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200st C, następnie usuwamy obciążenie i podpiekamy jeszcze ok 15 minut. 2. W tym czasie na roztopionym maśle smażymy jajecznicę z dodatkiem posiekanego szczypiorku oraz przypraw. Gotową napełniamy tartinki i podajemy z przygotowanymi warzywami, szynka oraz serem.  Dodatki do naszych tartinek oraz

Kuchnia w czekoladzie
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 163

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
Drozdzowe buleczki z szynka 127

Bardzo lubię piec wytrawne drożdżowe bułeczki. Piec i oczywiście jeść. Robię je głównie gdy za oknem powoli zaczyna się robić ciepło. Są bardzo fajnym pomysłem, który urozmaici menu imprez organizowanych na świeżym powietrzu i nie tylko. Tym razem jako farsz wykorzystałam fetę i szynkę. To pyszny duet, który zawsze się sprawdza. I aby nadać mu nieco orientalnej(...)wierzchu układamy plasterki szynki i pokruszoną fetę. Wszystko posypujemy posiekaną tajską bazylią. Ciasto składamy na pół, czyli część ciasta bez farszu nakładamy na lewą stronę ciasta. Ciasto lekko przyciskamy i ostrym nożem kroimy na paski o szerokości 1 cm. Paski delikatnie zwijamy w rulon i końcówkę zawijamy pod spód. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowane zwijki mielone 106

Doskonała propozycja na obiad. Niewiele potrzeba wysiłku, aby je przygotować, a obiad będzie inny i smaczny. Składniki: 500 g mielonego z szynki lub łopatki 150 g kapusty kiszonej 1 jajko 2 łyżeczki musztardy chrzanowej 1 ząbek czosnku Pieprz czarny grubo mielony Sól Papryka słodka mielona Kurkuma Bazylia Gorczyca Ogórki kiszone Cebula Wykonanie: Cebulę oraz ogórki kiszone pokroić w podłużne paski(...)przez 45 – 50 minut. W razie konieczności, podczas pieczenia, można troszkę podlać wodą, aby klopsy się nie przypaliły. Podawać wg uznania. Proponuję surówkę: http://www.przepisybabci.com.pl/recipe/surowka-weselna-z-kiszonej-kapusty/ Smacznego!!! Faszerowane zwijki mielone Dania Dania obiadowe Kuchnia Polska Porcje 5 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 50 minut Składniki 500 g mielonego z szynki lub łopatki 150 g kapusty kiszonej 1 jajko

Przepisy Babci
Wytrawne zapiekane naleśniki z szynką i groszkiem 130

Szynkę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy pokrojoną szynkę. Obsmażamy na złocisto, po czym dodajemy mrożony groszek. Wszystko jeszcze razem smażymy, aż groszek lekko zmięknie – maksymalnie 5 minut, często mieszając. Ściągamy z ognia do ostygnięcia.   W międzyczasie pieczemy naleśniki – na mocno rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta – mniej więcej połowę chochelki(...)kremowego, gęstego sosu. Ściągamy z ognia. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajemy ser i mieszamy do rozpuszczenia.   Do miski przekładamy serek twarogowy, dodajemy jajko oraz podsmażoną szynkę z groszkiem – część szynki z groszkiem możemy zostawiać, aby posypać danie z wierzchu, będzie sugerowało czego możemy spodziewać się w środku Pęczek koperku drobno siekamy i także dodajemy

Smaczna Strona
Sałatka szwajcarska 131

kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Sałatka szwajcarska Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 200 g żółtego sera 200 g szynki konserwowej 4 konserwowe ogórki sól pieprz sok z 1/2 cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Lasagne na naleśnikach 56

Przygotowuje się je ze specjalnego makaronu do lasagne. Dodatek stanowi mięso mielone oraz inne ulubione składniki. Aby nieco odejść od tradycji postanowiłam przygotować lasagne na naleśnikach z dodatkiem szynki, sera żółtego oraz sosu beszamelowego i pomidorowego. Lasagne na naleśnikach smakuje równie świetnie, jak tradycyjna lasagne z makaronem. Jest bardzo łatwa i przede wszystkim tania w przygotowaniu. Może posłużyć jako(...)wielkości naczynia żaroodpornego. Warstwy w naczyniu żaroodpornym układać następująca (wymiary naczynia 12×12): naleśnik, sos pomidorowy, szynka (u mnie 2 plastry), ser żółty (u mnie plasterek), sos beszamelowy. Wykonałam 4 takie warstwy. Ostatnią przykryłam naleśnikiem oraz serem żółtym. Piec 20 minut w 180 stopniach. Artykuł Lasagne na naleśnikach pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Zapiekanka Farmerska 72

także zabrać ze sobą do pracy, dzięki czemu będziemy mieć smaczny i pożywny posiłek, nawet będąc poza domem. Tym razem przygotowałam pyszną zapiekankę farmerską, która składa się z ziemniaków, szynki, sera, pieczarek oraz jajek. Zapiekanka farmerska jest wyśmienita! Dodatek świeżych pomidorków koktajlowych i szczypiorku sprawia, że smakuje ona jeszcze lepiej. W naszym domu zapiekanki obiadowe goszczą bardzo często, głównie(...)dnie naczynia żaroodpornego układamy połowę ugotowanych ziemniaków. Kolejno rozprowadzamy wymieszane ze śmietaną pieczarki. Na pieczarkach układamy plastry szynki. Następnie układamy kolejną warstwę ziemniaków. Na ziemniakach układamy ser. Na ser wbijamy jajka. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 15-20 minut, do momentu, aż jajka się zetną. Gotową zapiekankę dekorujemy przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi oraz posiekanym

Przepiski.pl
Ślimaczki drożdżowe. 84

łyżeczka soli 2 jajka 1/2 szklanki oleju Dodatki: kilka łyżek keczupu (miałam swojski z cukinii) 1 opakowanie mini mozzarelli 150 g. szczypiorek 1/2 papryki czerwonej 14 plastrów dowolnej szynki Wykonanie: Ciepła wodę wlać do miski. Wkruszyć drożdże, dodać cukier i wymieszać.  Odstawić na 15 minut. Następnie wsypać mąkę, sól, dodać olej i jajka. Wyrobić. Ja zrobiłam to robotem(...)część rozwałkować na prostokąt. Rozwałkowane ciasto posmarować keczupem, tak żeby dłuższe brzegi zostały wolne.  Następnie ułożyć szynkę i resztę dodatków. Zwinąć w rulon i pokroić na kawałki.  Tak przygotowane ślimaczki, układać na blasze od piekarnika,  wyłożonej papierem do pieczenia Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni, 30-35 minut

Agusiowe smakołyki
Najlepsze przepisy na przekąski piknikowe 133

podobnej wielkości. Składniki nadziewaj na patyczki, ja zacząłem od pomidorka, potem bazylia, pieczony batat, ananas, kiełbasa i ogórek jako podstawa. Do szaszłyków użyłem bambusowych wykałaczek z pętelką na końcu, ładnie się prezentują.     Sałatka z szynką i komosą ryżową   Składniki:   100 g komosy ryżowej 150 g szynki drobiowej

kuron.com.pl
Gruszki zapiekane z serem camembert i szynką schwarzwaldzką 205

Przygotowujemy 16 kawałków gruszki. Ser camembert kroimy na 16 kawałków. Kawałki gruszki i sera camembert zawijamy w plasterki szynki. Tak przygotowaną gruszkę układamy w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia), wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 175 stopniach. Ja piekłam na grzałkach: dolna + termoobieg. Podajemy na ciepło. Smacznego

Smak mojego domu
Pizzerinki 125

korniszon wykonanie: spody pizzerinek smarujemy koncentratem pomidorowym i obficie posypujemy przyprawami. następnie wykładamy szynkę( ja starłam kawałek szynki na tarce- dzięki temu lepiej przylega do spodu),   pokrojony ogórek i posypujemy tartym serem żółtym.  Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temp 190 stopni . Najsmaczniejsze na ciepło J Smacznego

Domowe ciasta
DROBIOWE MEDALIONY Z PIEKARNIKA 188

poprzek, tak żeby zrobiła się kieszonka. Środek posypujemy przyprawą warzywną, nakładamy 1/3 masła, kawałek sera oraz plasterek szynki. Składamy, wierzch przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Spinamy wykałaczką. Każdy kawałek osobno zawijamy w folię. Układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach C ustawienie góra dół ok. 30-40 minut. Pod koniec pieczenia mięso odwijamy z folii i krótko

Pani na deser
Pizza z gruszką i szynką parmeńską 138

grecki doprawiam solą, pieprzem i suszoną bazylią.Gruszki kroję na ćwiartki. Ser feta kruszę, ser żółty ścieram. Plastry szynki parmeńskiej kroję wzdłuż na pół i owijam wokół niektórych gruszek.  Piekarnik nagrzewam do 250 stopni razem z blaszką, na której planuję piec pizze. Wyrośnięte ciasto rozciągam w dłoniach, ciasto musi być stosunkowo cienkie. Rozciągnięte ciasto umieszczam na papierze do pieczenia

Mango Papaja
Frittata makaronowa 136

tłuszczu. Jajka roztrzepujemy przy pomocy widelca lub trzepaczki. Do masy jajecznej dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy solą(uważnie-bo szynka jest słona) i pieprzem. Wlewamy do kokilek lub niewielkiej formy, wysmarowanej oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. czas pieczenia ok. 20 minut-ale trzeba sprawdzać-wbijając patyczek w środek Frittaty. Jeżeli patyczek jest suchy-to danie gotowe

Kopystką po garach
Focaccia z jarmużem, szynką parmeńską i suszonymi pomidorami 136

jaki kształt chcemy uzyskać. Ciasto smaruję oliwą z oliwek i nakładam dodatki: posiekane suszone pomidory, porwana na kawałki szynka parmeńska, posiekane drobno fileciki anchois oraz jarmuż. Całość posypuję solą oraz pieprzem. Odstawiam ciasto do wyrośnięcia na dodatkowe 20 minut. Następnie piekę focaccie w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15-18 minut, do zarumienienia. Podaję ciepłą od razu

Mango Papaja
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i pesto 202

Jeżeli używacie, ciasto posmarować pesto (ja robię połowę z pesto, połowę bez). Na wierzchu ułożyć obok siebie plasterki szynki. Nożem oprószonym mąką pociąć na paski. Chwycić za końce i skręcać w przeciwne strony. Świderki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200°C przez 15-20 minut.* W połowie pieczenia można posmarować jajkiem, żeby nabrały złotego koloru. Smacznego

Pełny talerz
Sałatka z pieczonymi burakami 106

Połączenie pieczonych buraczków z ...i sałatka wyszła ekstra  !!!!  Składniki 2 średnie buraki 2 mandarynki 100 g świeżego ogórka szklarniowego pęczek szczypiorku 100 g szynki parmeńskiej Sos : 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz     Przygotowanie Upiekłem buraki zawinięte w folię aluminiową, przez 1 ½ godziny, w piekarniku rozgrzanym do temperatury

R'n'G Kitchen
Kotlet szwajcarski babci Basi 195

całej kuchni ) rozbite kotlety delikatnie posól i posyp pieprzem. Na każdy kawał cienkiego rozbitego mięsa nakładamy plaster szynki i 2 plastry sera pokrojonego (lub grubszy z kawałka ) S znycle składamy na pół. W rondlu lub blaszce rozsyp frytki i piecz na złoto wg przepisu podanego na opakowaniu. Jajko wbijamy do głębokiego talerza, roztrzepujemy widelcem . Przygotowane sznycle najpierw panieruj w mące

Pysznosci Babci Basi
Zupa z pieczonej dyni Hokkaido. Rozgrzewająca zupa na jesień. 160

najlepszych rozgrzewających zup na jesień. Bardzo gładka, sycąca i gęsta. Bardziej to krem -zupa. Przygotowuje ją z pieczonej dyni obficie polanej oliwą z oliwek. Zamiast grzanek czy makaronu podałam ją z białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! Życzę smacznego! Zapraszam Was na mojego Facebooka - smykwkuchni

SMYKWKUCHNI
Pizzerki z szynką, pieczarkami, cebulą i serem. 644

robiłam wielkości małego talerzyka. Ciasto delikatnie rozpłaszczamy następnie smarujemy 2 łyżkami sosu pomidorowego, oprószamy bazylią i układamy pokrojoną szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę, oprószamy solą i pieprzem, wierzch posypujemy startym żółtym serem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni, pieczemy na zloty kolor, moje pizzerki piekły się około 35 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Farma Dyń w Powsinie. Warsztaty z Kikkoman & Tabasco 153

szerokie zastosowanie w kuchni. Można z nimi naprawdę wiele zdziałać W menu znalazły się: – sałatka z pieczonej dyni – rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy – wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem z dojrzewającej szynki – ryba w kruszonce z pestek dyni na potrawce z soczewicy – dyniowe proziaki z kwaśną śmiatną

Moja pasja smaku
Pizza dwa w jednym 138

brzegi blaszki. Spód ciast smarujemy sosem, u mnie ten paprykowy, doskonale się sprawdził. Na jednej części pizzy układamy szynkę, na drugiej kiełbasę żywiecką. Posypujemy oregano i kukurydzą. Na całej pizzy rozkładamy pieczarki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Wstawiamy pizzę. Pieczemy 15 min.  Następnie posypujemy startym serem  i pieczemy jeszcze 10 min. Dlaczego ser później? Ponieważ nie spiecze

W kuchennym oknie Ewy
Szynka miodowo-musztardowa 104

danie, które w powodzeniem możecie zaserwować na niedzielny obiad, rodzinną uroczystość albo na zimno jako wędlina do pieczywa. Szynka przygotowana w ten sposób jest aromatyczna i soczysta. Ma wyraźny posmak musztardy oraz wyczuwalną słodką nutę miodu. Świetnie sprawdza się jako pieczeń na obiad a jeśli zostanie Wam po obiedzie możecie użyć

Pyry na Gaz
Zapiekane białe szparagi 132

pokroić. Mąkę podsmażyć na maśle, dodać śmietanę i 4 łyżki wody. Gotować 5 minut na małym ogniu, dodać szynkę, wymieszać i gotować 10 minut. W kokilkach układać szparagi, pokrojone na plasterki jajka, posolić, zalać sosem, posypać serem i bułką tartą. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest

dom-agi.pl
zielone szparagi w cieście francuskim 137

obcinamy twarde końce, obgotowujemy ok. 10 minut ciasto tniemy w nieduże kwadraciki, na których układamy po pół plasterka szynki, plasterek mozzarelli lub kilka wiórków startego parmezanu, oraz ostudzone 2 lub 3 połówki szparagów tak przygotowane ciast zawijamy w rożek i pieczemy ok 15-20 minut w temp 200-220"C Smacznego

Luźna Kuchnia
Zielone szparagi w cieście francuskim 124

obcinamy twarde końce, obgotowujemy ok. 10 minut ciasto tniemy w nieduże kwadraciki, na których układamy po pół plasterka szynki, plasterek mozzarelli lub kilka wiórków startego parmezanu, oraz ostudzone 2 lub 3 połówki szparagów tak przygotowane ciast zawijamy w rożek i pieczemy ok 15-20 minut w temp 200-220"C Smacznego! P.S Zapiekane szparagi są przepyszna zarówno na ciepło

Luźna Kuchnia
Paluszki z prosciutto 146

jednolitą masę.  Rozkładamy ciasto francuskie i smarujemy je przygotowanym sosem pomidorowym, układamy przecięte na pół plasterki szynki i wycinamy je z ciasta. Zwijamy w paluszki, układamy na mocno natłuszczonej formie i smarujemy je rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.   Pyszności

Lawendowe Niebo
Pizza na grubym cieście 176

Wszystko dusimy około 10 minut i odstawiamy na później. Dodatkowo: obrane i pokrojone pieczarki 400g sera żółtego Edamskiego szynka Litewska, Bankietowa albo Babuni Pokrojony na cząstki świeży ananas małe pomidorki plasterki papryki kukurydza  bazylia Rozwałkowane ciasto nakładamy na blaszkę do pieczenia pizzy. Boki zawijamy ze startym serem. Środek blatu smarujemy sosem , posypujemy startym serem i układamy na to ulubione

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania