Pomysł na pieczone szparagi w cytrynowej marynacie

Pomysł na pieczone szparagi w cytrynowej marynacie

Pomysł na pieczone szparagi w cytrynowej marynacie

Przepis na : kolacja

Klasycznie szparagi zapiekałam zwykle owinięte w szynkę parmeńską. Podane z jajkiem sadzonym stanowiły smaczną kolację. Czasem na razowej grzance, aby było bardziej treściwie. Tym razem jednak przekąska jest lżejsza i bez mięsa. Wybieram naczynie do zapiekania, aby zmieściły się w nim całe łodygi szparagów. Pęczek szparagów oczyszczam, odłamuję twarde końcówki. Wystarczy wygiąć końcówkę szparaga – odłamie się stwardniała część łodygi. Większą główkę czosnku przekrawam w poprzek na dwie części. W naczyniu do z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.