serka Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Codzienne Gotowaniezielonych szparagów sól pieprz Oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka kroimy wzdłuż na dwie części, każdą z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy i posypujemy pieprzem. Na każdym kawałku piersi układamy 5-6 szparagów .Filety zwijamy w rulony i spinamy z boku wykałaczką. Układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez
Podróż w kulinariadodać ok 4-5 łyżek oleju i dokładnie wymieszać. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w paski lub w kostkę. Pokrojone mięso natrzeć, wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na ok godzinkę. Następnie smażymy mięso na teflonowej patelni bez dodatkowego tłuszczu. Można podawać z ryżem, frytkami, chlebkiem pita lub pieczonymi ziemniaczkami. Sos: ok 200-300 g jogurtu greckiego
The Sweet Damselmnie chiński z biedronki) sól pieprz olej Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę . Usmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Na placek najpierw kłaść ser żółty, następnie rozprowadzić po nim sos, na to kłaść podsmażone mięso, na to ponownie ser. Przykryć drugim plackiem tortilli. Piec w piekarniku do czasu gdy ser się rozpuści. Smacznego
Fabryka pomysłówChrupiące pieczone ziemniaki są genialne, ale żeby wyszły perfekcyjnie, musimy się trzymać kilku zasad. Po pierwsze warto je krótko obgotować przed pieczeniem – łatwiej uzyskamy chrupiące brzegi. Po drugie – gęsi (ewentualnie kaczy) smalec – nadaje on ziemniakom niesamowitego smaku, którego nic nie jest w stanie zastąpić (gęsi smalec można kupić w supermarketach lub samemu wytopić podczas przygotowywania mięsa(...)pomijać. Nie są to dietetyczne ziemniaki, ale zdecydowanie najlepsze. Goszczą u mnie niemal podczas każdego przyjęcia i zawsze każdy pyta o przepis. Są idealne do kotletów, kurczaka, smażonej ryby i pieczeni. Chrupiące pieczone ziemniaki: 2-3 kg ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 3-4 łyżki gęsiego smalcu (może być też kaczy) 4 duże ząbki czosnku
Poezja smakuchorób układu krążenia. Do tego porcja świeżych warzyw i zdrowy posiłek gotowy :) Składniki: 1 filet z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1/3 szklanki quinoa/komosy ryżowej (użyłam trójkolorowej) 1 łyżka oliwy suszony majeranek sól, pieprz pomidorki koktajlowe (kilka sztuk) sałata rzymska Filet z piersi posypać majerankiem, solą i pieprzem. Natrzeć oliwą, Odstawić na 1h. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię(...)grillową (lub zwykłą), smażyć filet razem z papryką przez 4 minuty. Odwrócić na kolejne 4 minuty. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przenieść filet z papryką do piekarnika. Piec jeszcze przez 10 minut. Wyjąć i odstawić. Komosę ryżową przesypać do rondelka. Zalać 2/3 szklanki wody lub bulionu. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 25 minut, aż wchłonie cały płyn
Moja Galeria Smakupracą nad tortem. Jednak kiedy zauważyłam brukselkę na półce od razy pomyślałam o tym, jaka jestem głodna. Niewiele myśląc, wrzuciłam opakowanie do koszyka, po czym sięgnęłam również po pierś z kurczaka - wydawało mi się, że to może być całkiem zgrany duet. Gdy wróciłam do domu i zaczęłam szperać w internecie okazało się, że na blogach wcale(...)średnicy 31 cm) ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 125 g zimnego masła 1 jajko 2 łyżki zimnej wody farsz: 500 g brukselki 380 g piersi z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki masła 2 jajka 1 żółtko 100 ml śmietany kremówki (38%) 80 g żółtego sera sól pieprz Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą. Dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrzewsypałam mąkę, wbiłam jajko oraz dodałam proszek do pieczenia. Następnie dolałam mleko. Całość dokładnie wymieszałam. Na koniec wsypałam odrobinę tymianku. Naleśniki smażyłam na patelni bez tłuszczu ( jeden naleśnik to około 1,5 łyżki ciasta). Farsz - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek
Health-Fit-Lifedużych oczkach sera * szczaw siekany * plastry bekonu Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż ale nie do końca. Roztłuc za pomocą tłuczka. Doprawić do smaku. Na środku wyłożyć szczaw i posypać serem. Mięso zawinąć z roladkę. Owinąć plastrami bekonu. Piekarnik nagrzać do 180'C. Roladki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut, co jakiś czas obracając
Zrób to smacznieżółtej papryki 150 g drobno pokrojonej mozzarelli Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki,obtoczyć w przyprawie do gyrosa i usmażyć na oleju. Paprykę pokroić na średniej grubości paski. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm,wyciąć 3 równe koła,ułożyć je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i każde ponakłuwać widelcem. Każde koło posmarować dowolnym sosem
Kolorowa kuchnia Elkisię kurczakowi, który gości w naszych domach w postaci kurczaka pieczonego, dostępnych w fast-foodach skrzydełek, polędwiczek czy udek, potrawki z kurczaka robionej na rodzinne obiady czy zupy, będącej królem polskiego stołu – rosołu. Oswajamy się również coraz częściej z kaczką. W moim rodzinnym domu to zawsze tata piekł kaczkę z jabłkami i pomarańczami na drugi Świąt Bożego Narodzenia(...)jednak jest o tyle wdzięczna, że podobnie jak u kurczaka, można wykorzystać jej elementy do zrobienia fantastycznego dania. Z porcji rosołowych ugotować wywar na czerninę podaną z lanymi kluskami. Udka pieczemy lub poddajemy długiemu gotowaniu w smalcu. Z resztek kaczki możemy zrobić pyszny farsz do pierogów z kaczką. A z piersi… no właśnie. Najlepsza kacza pierś, według mnie
Jacob TastesSkładniki: 1 pomidor 1 cebula 1 duża pierś kurczaka oliwa czosnek granulowany, oregano, bazylia Pomidora kroimy w kostkę, cebulę w półksiężyce a kurczaka w dość duże kawałki. Wszystko razem wrzucamy do miski i zalewamy oliwą i posypujemy obficie przyprawami, mieszamy - najlepiej ręką. Następnie zawartość miski przekładamy do torebki do pieczenia w piekarniku zamykamy worek i wkładamy
Moje-pitraszenieSałatka: mieszanka sałat z rukolą czerwona cebula 2 kawałki piersi z kurczaka sól, pieprz rozmaryn czerwony burak- upieczony feta pestki dyni Sos: 2 łyżki octu balsamicznego lub winnego 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki miodu ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę szczypta soli pieprz czarny Buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy, aż będzie miękki. Najlepiej upiec kilka sztuk, w czasie
Czerwona Porzeczkanastępnego dnia. Pamiętajcie tylko, żeby przed wstawieniem do pieca ogrzać ją do temperatury pokojowej. SKŁADNIKI 3,5 szklanki bulionu z kurczaka – domowy rosół lub bulion z kostki (na tą potrawę użyłam 1 kostkę z kurczaka i 0,5 kostki jarzynowej) 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 2 piersi z kurczaka (500-600g) 1,5 szklanki makaronu
Karo in the Kitchenbrązowym ryżem Składniki: 0,5 kg sera piersi z kurczaka 1 słoik koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 1 cebula przyprawy: sól, pieprz (na oko;)) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki (zależy jak kto lubi, można dać więcej lub mniej) szczypta kminku dodatkowo potrzebny będzie worek do pieczenia Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w średnią kostkę paprykę kroimy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćczerwonej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie chili Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, podzielić na 8 części. Każdą z nich doprawić solą, pieprzem, ziołami i chili i zawinąć w plaster szynki. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w paski. Mięso ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypać cebulą i papryką. Piec w piekarniku przez ok. 25 min. w temp
Pasja SmakuPrzygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Ugotowany makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego Dodać do niego sos, mięso, paprykę, kukurydzę i połowę startego sera. Całość wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać resztą startego sera lub ułożyć jego plastry. Piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłów