pieczona pierś z kurczaka - 2721 przepisów (strona:83/182)

Kurczak w porach i sosie curry 167

producenta na opakowaniu. Piersi z kurczaka umyj i pokrój w paski, a pora w krążki. Mięso przypraw przyprawą Knorr, dodaj rozmaryn oraz polej sokiem z cytryny i oliwą lub olejem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.Przyprawa jest wystarczająca. Nie trzeba już doprawiać niczym.dodaj pora. Śmietanę wymieszaj z curry i polej kurczaka, wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz w nim całość

Z Kuchni Do Kuchni
Oszukana pizza 191

pizza”. Z kurczakiem, kukurydzą i mrożonym groszkiem. 4 porcje: 190-200 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 150 ml mleka 2 łyżki sosu pomidorowego lub łyżka koncentratu 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z pestek dyni 100 g sera mozzarella dodatki wedle uznania; u nas kompromis: pierś indyka w ilości dowolnej

Kucharzyca
Duszony łosoś z koperkiem 200

cytrynowo-miodowa pierś z kurczaka , ten łosoś to również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz  Piecyk nastawić na 180 stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez

Szczęśliwa kuchnia
Dietetyczne nuggetsy czyli kurczak w płatkach kukurydzianych 196

odrobina chilli Piersi kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Jogurt mieszamy z jajkiem i  przyprawami, zalewamy kawałki kurczaka, mieszamy, tak aby każdy kawałek był dobrze pokryty jogurtem. Całość odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Płatki kukurydziane rozgniatamy lub mielimy w malakserze, następnie panierujemy każdy kawałek kurczaka. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy przez

Czerwona Porzeczka
PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SEREM I BOTWINKĄ 167

PRZYGOTOWANIE :  Piersi z kurczaka lekko rozbijamy, lub nacinamy wzdłuż. Doprawiamy je do smaku z każdej strony przyprawami i czosnkiem. Liście botwinki myjemy i odcinamy ogonki.  Na kotlety układamy kilka listków botwinki, na to po plastrze sera goudy i zwijamy roladki. Spinamy je wykałaczkami i podpiekamy na oleju kilka minut z każdej strony, następnie pieczemy w piekarniku lub halogenie

Kulinarne Fantazje Marioli
Tropikalne szaszłyki z kurczaka na grilla 272

sylwetkę. SKŁADNIKI: - 1 pierś z kurczaka - 3 grube plastry świeżego ananasa - czerwona cebula - cukinia  przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę kroimy w dość spore części. Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku

SMYKWKUCHNI
PASZTET DROBIOWY Z ŻURAWINĄ 175

też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy. Bułkę moczymy w rosole,odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i warzywa. Dodajemy żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp

Z Majeczką w kuchni
Kurczak faszerowany rukolą 171

dekoracji Przygotowanie kurczaka: Pierś kurczaka lub wyluzowane z kości i skóry udka dokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i oregano. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy rozdrobniony czosnek, szklimy, dodajemy pokrojoną rukolę, chwilkę dusimy aż rukola straci surowość, studzimy. Na rozbite mięso układamy rukolę i dokładnie zwijamy w roladę. Papier do pieczenia smarujemy oliwą obsypujemy oregano

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak pod marchewkową pierzynką 188

blaszki Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy curry. Wykładamy na warzywa. Posypujemy startym na tarce na grubych oczkach żółtym serem. Pieczemy pod przykryciem w temp

Pobite gary Barbary
Szybkie szaszłyki 190

Schab oraz pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i obsypałam przyprawami, jakie lubię najbardziej, między innymi: papryka słodka, ostra, przyprawa do szaszłyków oraz  india bombay masala. Odstawiłam mięso na 10 minut i pokroiłam cebulę. Nadziałam mięso na przemian z cebulą: schab/cebula/pierś z kurczaka/schab/cebula/pierś z kurczaka Wstawiłam do piekarnika na ok 25 minut i piekłam

The Sweet Damsel
Duszony łosoś z koperkiem 202

cytrynowo-miodowa pierś z kurczaka , ten łosoś to również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz  Piecyk nastawić na 180 stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka z pieczonego kurczaka z ryżem i czerwoną fasolą 272

najlepiej nadają się do tego celu dwie piersi, powinny być przyprawione według Waszego smaku puszka czerwonej fasoli ugotowany i przestudzony ryż (mniej więcej około 1 szklanka suchego) ok.400 ml. kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu keczup (kilka łyżek) majonez (2-3 łyżki lub wcale) sól i pieprz do smaku sos pozostały po upieczeniu kurczaka (ale niekoniecznie) Mięso pokroić w kostkę, niezbyt(...)może  być  zbita bryłą. Wszystko delikatnie wymieszać. Śmietanę wymieszać z keczupem i majonezem. Dodać sól i pieprz do smaku. Można do tego wlać również sos powstały przy pieczeniu mięsa. Zalać tym składniki sałatki. Ja najpierw mieszam sos z ryżem, a potem dodaję resztę składników. Po wymieszaniu odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Można również przygotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ 492

blaszkę do pieczenia, wypełniamy każdą połówkę kurczakiem z cebulą (wlewamy także sos ze smażenia), następnie kładziemy na wierzch kawałki fety i posypujemy całość oregano. Na koniec lekko polewamy całość olejem rzepakowym. 6. PIECZENIE (20 min) Blachę z cukinią wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 25 min, jeśli macie większe okazy pieczenie trzeba wydłużyć. Jeśli pieczenie na termoobiegu, czas się skróci(...)Cukinia będzie gotowa, jeśli zmieni jej skórka będzie pomarszczona przy brzegach. Trzeba uważać aby nie spalić fety, więc zalecamy częste zaglądanie do piekarnika pod sam koniec pieczenia. 7. PODANIE: Danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub smażonym ryżem i sałatką. Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach

Nerds Kitchen
Sałatka leśna polana 2620

Do tej sałatki przymierzałam się od dłuższego czasu i w końcu ją zrobiłam. Wbrew pozorom nie jest trudna do zrobienia za to pięknie wygląda i pysznie

Ala piecze i gotuje
PASZTET DROBIOWY, PIECZONY, BEZGLUTENOWY 405

mogłam przystępować do mielenia, wyrabiania i pieczenia pasztetu. Z podanych składników wyszły mi dwie metalowe foremki o wym. 22x8cm (dół) i 25x12cm (góra). Składniki: - ok.1250g usmażonego (pieczonego) mięsa z kurczaka, indyka, itp. - 500g surowej wątroby drobiowej - 4 całe jajka - 100g wędzonego boczku lub słoniny (dałam wędzoną słoninę) - 2 duże cebule - 1 łyżeczka mielonego imbiru - 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej(...)lub/i masła klarowanego podsmażamy do miękkości obrane i pokrojone cebule. Zdejmujemy je z patelni i podsmażamy na niej także oczyszczoną z tłuszczu wątrobę. Na szybko możemy również podsmażyć piersi z kurczaka lub z indyka. Posmażone i schłodzone (lub rozmrożone) mięso kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy tylko jeden raz przez maszynkę do mielenia mięsa, na średnich oczkach

Smaczne Zdrowe
Rollsy z kurczakiem 1890

ostra wędzona Przygotowanie : Pierś kurczaka ścinamy z grubości i cienko rozbijamy Następnie rozkładamy ją na całej powierzchni ciasta francuskiego Przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką wędzoną ostrą lub słodką wedle uznania Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 1,5 cm plastry Każdy z rollsów wkładamy jedną stroną do miseczki z sezamem i układamy na blasze Pieczemy

Mechanik w kuchni
Kurczak z porem i ananasem 170

cytrynowym. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy z każdej strony marynatą. Odstawiamy na minimum 2 godziny. por kroimy w krążki. Odrywamy kawałki folii aluminiowej. Wykładamy na nią mięso. Każdą pierś obficie posypujemy porem. Wykładamy po łyżce ananasa. Posypujemy tymiankiem (1 łyżka) i curry (1 łyżka). Polewamy sosem z ananasa (2 łyżki). Ciasno zwijamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Pobite gary Barbary
Bazyliowe szaszłyki- dla dużych i małych! 198

Składniki: podwójna pierś z kurczaka  sól, pieprz, bazylia (świeża lub przyprawa) patyki do szaszłyków łyżka oliwy Przygotowanie: Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. P okroić po długości na paseczki (ok. 3 cm szerokości) Wrzucić do miski, dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Zostawić na p ół godziny . W tym czasie przygotować piekarnik. Na blaszkę położyć papier do pieczenia natłuszczony oliwą

Tagebuch po polsku
Samosy z kurczakiem 194

smażone (pieczone) a nie gotowane. I to właśnie przyprawy nadają im ten niesamowity orientalny smak a smakują niesamowicie - polecam! SAMOSY łatwe ok 1 h ok 10 sztuk Składniki ciasto: 1/2 kg mąki z ciecierzycy - u mnie pszenna gorąca woda sól 1 łyżka oleju nadzienie: 4 ziemniaki 2 garści marchewki z groszkiem 1/2 piersi z kurczaka 1/2 łyżeczki kuminu curry

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka ze szpinakiem, pomidorkami i piersią z kurczaka 353

nasion (słonecznik, dynia) Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Przyprawione mięso zalać odrobiną oleju i odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie zamarynowane mięso przysmażyć na patelni (nie trzeba dodać oleju, bo mięso już jest tłuste). Przesmażone mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec około 20 minut

Ugotować
Pieczona pierś kurczaka z oscypkiem 248

przygotowaną masą nacieramy kurczaka. Przyprawione mięso dobrze jest odstawić na jakiś czas do lodówki (u mnie trwało to calą noc, im dłużej w marynacie, tym smakuje lepiej ;) ). Po leżakowaniu, w rozbitą pierś wkładamy odpowiedni do długości plastra, a grubości około 2 centymetrów, kawałek oscypka. Najpierw dokładnie zawijamy ser w mięsie, a następnie całość w folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze

Kuchenna Kontrrewolucya
Domowa pizza 299

oregano, ketchup. 1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy w przyprawie gyros. Smażymy na patelni. 2. Spód pod pizze smarujemy cienką warstwą ketchupu. Doprawiamy ją odrobiną oregano. 3. Na ciasto wykładamy składniki pokrojone, np. w paseczki, tj. oliwki, papryka. Dokładamy kukurydzę oraz cebulkę. 4. Posypujemy żółtym serem i mozarellą 5. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 6. Pieczemy wg. przepisów ciast

Kuchnia Pełna Pasji