śmietanę, ser i czosnek. Doprawiamy curry i kurkumą. 2. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem cayenne, solą, kurkumą i curry. Podsmażamy na patelni. 3. Gotowego kurczaka przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy chwilę szpinak. 4. Ciasto rozkładamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Zaginamy brzegi ciasta. Wylewamy przygotowany wcześniej sos na ciasto
PodwójnaporcjaPrzygotowanie: Do posmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić. Gdy już się usmażą dodać do makaronu. Następnie usmażyć kapustę kiszoną z odrobiną kminku oraz pieczarki pokrojone na kawałki. Wszystko dodać do naczynia. Na górę można położyć potarty ser. Zalać sosem i piec w 180 stopniach do czasu roztopienia się sera
My World by Dagmara Reksól, pieprz opcjonalnie: mini kukurydze marynowane 1. Piersi kurczaka rozkroić tak, by powstały dwa jak największe płaty mięsa (lub 4 mniejsze - jak kto woli). W razie potrzeby lekko je rozbić. 2. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć w rulon. Szczelnie owinąć folią aluminiową. Piec 30-40 minut w 200*C. Po upieczeniu odstawić na kilka minut
Kto ugości moich gości?łyżki miodu, olej do smażenia, sól, pieprz. Krok 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie podsmażamy na patelni. Krok 2 Rabarbar siekamy w kostkę i przekładamy wraz z kurczakiem do żaroodpornego naczynia. Krok 3 Zalewamy kurczaka miodem wymieszanym ze śmietanką i przykrywamy naczynie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez
Coś bym zjadłazasmażanej. Podany poniżej przepis jest autorstwa mojej mamy ;-) SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka (350 g) 350 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 jajko 1 mała cebula 1/2 czerstwej bułki lub garść tartej bułki (u mnie tarta bułka) sól, pieprz dodatkowo: tarta bułka do obtoczenia klopsów, olej lub margaryna do pieczenia klopsów WYKONANIE Jeżeli macie bułkę, to namoczyć ją wcześniej, żeby
Passions hobbies lifeoliwie, dodajemy pokrojone pomidory, przyprawiamy solą, pieprzem i łyżką oregano. Pierś z kurczaka kroimy na małe kostki i podsmażamy lub grillujemy na patelni bez tłuszczu. Makaron podgotowujemy w osolonej wodzie na pół-twardo. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego, dodajemy na górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić
BaRepasoliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Dodatki: grillowana pierś z kurczaka (pojedyncza) jajka ugotowane na półtwardo listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bagietkę lub inne pieczywo kroimy – w plasterki lub kostkę. Smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą z oliwek. Nacieramy przekrojonym czosnkiem. Można lekko posolić. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C do lekkiego zarumienienia lub podsmażamy
Poezja smakuususzyć, łopatkę pokroić i zmielić tak jak na mielone , piersi z kurczaka pociąć na niezbyt duże kawałki - Ząbek czosnku dobrze rozetrzeć i łącznie ze wszystkimi przyprawami dodać do połączonych razem mięs.Wszystko bardzo dobrze wyrobić( ja wyrabiam przy pomocy miksera na wolnych obrotach lub wspomagam się maszynką do pieczenia chleba na funkcji mieszanie),aż do rozklejenia mięsa-w przeciwnym
Basia w kuchnipieczarek przyprawy do piersi z kurczaka * opcjonalnie Wykonanie: Przyprawiamy piersi wedlug uznania- ja lekko posolilam, dodałam pieprzu, papryki. Kurczaka grillujemy lub smażymy na patelni. Kroimy warzywa, ścieramy ser. Na wrapa układamy ser -bez sera dietetycznie :), pokrojonego kurczaka, pomidory, pieczarki I cebulkę. Składamy na kopertę. Zapiekamy na grillu lub tostownicy. Pieczemy około 5 min. Zależne od urządzenia. :) Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytywarzyw. Pie (czyt. paj) piecze się w wysokim naczyniu wyłożonym i przykrytym ciastem. Paje wypełnia się wytrawnymi nadzieniami (mięso, warzywa, ryby, owoce morze, grzyby) lub słodkimi (owoce). Upiekłam paj, który należy do klasyki gatunku:) Kurczak, pieczarki, groszek zanurzone w gęstym sosie, przykryte zrumienionym ciastem okazały się pyszne. Składniki na ,,środek" placka: 35 dkg piersi kurczaka zagrodowego 3 duże pieczarki(...)łyżki śmietanki 30 % 1 łyżka masła 2 łyżki oleju do smaku: sól, pieprz czarny mielony, kolendra mielona, tymianek żółtko do posmarowania ciasta gotowe ciasto francuskie (275 g) Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w niewielką kostkę, obsmarzyć na łyżce oleju. Mięso smażyć aby było lekko zrumienione, a następnie przełożyć do miski. Na patelnię dodać łyżkę oleju i wrzucić pokrojone w plastry
Codziennik Kuchennywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis farsz autorski (mój). Osobiście - wolę pierogi pieczone od tych tradycyjnych. Propozycja farszu jest bardzo smaczna, ale możecie modyfikować składniki według własnego gustu. Ciasto jest elastyczne, nie pęka i łatwo mu nadać pożądany kształt. Klejenie takich pierogów sprawia wielką radość. Pierożki mają chrupiącą skórkę i jednocześnie są puszyste oraz pulchne(...)Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki wrzącej wody 1/2-1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania wierzchu Farsz: 100g wędzonej piersi z kurczaka 100g kremowego serka (typu Philadelphia) 20g sera mozzarella 2-3 łyżki posiekanej zieleniny (koperek pietruszka, rukola) czarnuszka (zamiast pieprzu) Przygotować farsz. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę a mozzarellę
Di gotujefilety z piersi kurczaka 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki oleju 1/3 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy,przyprawa do kurczaka, papryka ostra, sól, pieprz mały pęczek pietruszki Przygotowanie Cukinię obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy nasiona. Tak przygotowaną cukinię kroimy w kostkę. Papryki kroimy w paski, cebulę w piórka. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą. Kurczaka kroimy w kostkę(...)kurczaka. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy kurczaka. Na niego wykładamy warzywa. Olej, passatę pomidorową, bulion, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy mieszamy ze sobą. Sosem polewamy warzywa w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Leczo zapiekamy pod przykryciem przez około 40 minut w temp 180 C. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze około 15 minut. Artykuł Dietetyczne leczo pieczone
e-PrzepisyKulinarnePiec, gotować i eksperymentować. Na szczęście na stragany zawitały już sezonowe warzywa i można poszaleć. Dziś proponuję szybki obiad lub kolację, która przeniesie nas do pięknej i słonecznej Prowansji. Tradycyjnie danie to przygotowywane jest bez mięsa, jednak mam w domu prawdziwego mężczyznę, dla którego obiad bez mięsa, to nie obiad. W związku z tym postanowiłam dodać pierś z kurczaka. Reszta
Ratunku obiadnajsmaczniejszy kurczak pieczony w całości, jakiego kiedykolwiek zjadłam”. KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY kurczak około 1,5 kg 100 g miękkiego masła 1 ząbek czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki estragonu, rozmarynu lub tymianku 1 cytryna sól, pieprz 3 łyżki oliwy Kurczaka umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miękkiego masła dodać połowę pęczka natki pietruszki, resztę(...)każdą stronę). Zmniejszyć temperaturę do 170-180 st i piec około 40 minut, aż kurczak będzie zrumieniony, a z mięsa po ukłuciu na udzie będzie wypływał przezroczysty płyn. W międzyczasie polewać wytworzonym sosikiem. Zostawić jeszcze na 15 minut do odpoczęcia, w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Artykuł KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika
Pieguskowa Kuchniajakiegoś czasu chodził za mną zakup formy do pieczenia tart. I jak już ja nabyłam to teraz poszukuje idealnego przepisu na ciasto i chyba znalazłam. Szybkie łatwe danie które można zrobić na wiele sposobów wszystko zależy od tego co mamy ochotę umieścić(...)naszej tarcie. Składniki na ciasto 200 g mąki pszennej 100 g masła szczypta soli 2 łyżki wody łyżeczka soku z cytryny 1 jajko Składniki na farsz 1 pierś z kurczaka + curry, paryka słodka, sól i pieprz, olej, zioła prowansalskie, olej (jednym słowem przyprawy które lubimy) 1/2 brokuła lub 1 mały brokuł 1/2 opakowania śmietany 18% 150 g sera żółtego startego
Piekielna Kuchnia Patimieszamy 9 łyżek mąki kukurydzianej z 9 łyżkami mąki pszennej. Pokrojone kawałki z piersi kurczaka maczamy w przygotowanej gęstej panierce. Następnie obtaczamy w mieszance mąk (kukurydzianej i pszennej) – ja robię, to ręcznie. Nasze nugettsy układamy na rozgrzanej patelni z tłuszczem (głęboki tłuszcz, do połowy kurczaka). Smażymy na złoty kolor z obu stron (najlepiej na średnim ogniu). Nugettsy odsączamy(...)ulubionymi dodatkami. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Smacznego Zapisz
Słodkie okruszkistole. Czasem tradycyjnie gotowana i podana z bułką, czasem pieczona, albo duszona z orzechami, tym razem jednak postanowiłam podać ją z makaronem. Moim zdaniem świetnie pasowała do pomidorów i kurczaka dlatego dzielę się z Wami przepisem. Składniki (dla 2 osób): ok 15 brukselek puszka pomidorów, lub słoik domowego przecieru pierś z kurczaka makaron świderki pełne ziarno Lubella ząbek czosnku
Cynamonowe szczęściewarzywkiem. Następnie kiedy warzywa zmiękną, dodajemy pokrojona i przyprawiona pierś z kurczaka. Przesmażamy całość. 3. Kiedy ryż jest gotowy, dodajemy go do warzyw i kurczaka, mieszamy całość, ewentualnie doprawiamy. 4. Papryki pozbawione gniazd nasiennych, układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy oliwa, obsypujemy solą i nakładamy farsz. Na wierzch ścieramy ser. Papryki pieczemy w 190 stop. przez około 30-40 minut
Gotowanie...to proste !smakuje z makaronem przyprawionym lubczykiem. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory z bazilią łyżeczka pieprzu cytrynowego łyżeczka soli czosnkowej szczypta oregano Przygotowanie: Pierś dzielimy na 4 części. Każdą dokładnie obtaczamy w przyprawach. Pomidory kroimy w paski i układamy na mięsie. Każdy kawałek zawijamy osobno w folię aluminiową. Pieczemy ok 30minut w temp. 180 stopni. Smacznego
Lena Gotujeserka Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Codzienne Gotowaniezielonych szparagów sól pieprz Oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka kroimy wzdłuż na dwie części, każdą z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy i posypujemy pieprzem. Na każdym kawałku piersi układamy 5-6 szparagów .Filety zwijamy w rulony i spinamy z boku wykałaczką. Układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez
Podróż w kulinariadodać ok 4-5 łyżek oleju i dokładnie wymieszać. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w paski lub w kostkę. Pokrojone mięso natrzeć, wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na ok godzinkę. Następnie smażymy mięso na teflonowej patelni bez dodatkowego tłuszczu. Można podawać z ryżem, frytkami, chlebkiem pita lub pieczonymi ziemniaczkami. Sos: ok 200-300 g jogurtu greckiego
The Sweet Damsel