pieczona pierś z kurczaka - 2721 przepisów (strona:66/182)

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 204

pieprz. Odstawiamy do ostygnięcia , następnie mieszamy z fetą. Piersi myjemy, osuszamy i oprószamy solą, pieprzem i szczyptą oregano. Każdy filet nacinamy z boku, tworząc "kieszonkę". Powstałą kieszonkę napełniamy farszem ze szpinaku, oprószamy czerwoną papryką, Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy dwa kwadraty z ciasta francuskiego, na których układamy filety z kurczaka. Boki ciasta nacinamy po obu stronach

Kolejny blog o gotowaniu
PASZTET 192

PRZEPIS Będziemy potrzebować -½ kg mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) -½ kg surowego tłustego boczku lub podgardle czy pachwina -½ kg wątroby drobiowej lub wieprzowej -jedna pierś z kurczaka -1 cebula -3 marchewki -1 pietruszka -½ małego selera -5 liście laurowe -10 ziaren ziela angielskiego -20 ziaren czarnego pieprzu -15-17 g soli na wagę mięsa i podrobów razem -1/3 szklanki bułki tartej(...)razy. Do zmielonej masy dodać resztę składników i dokładnie wyrobić, jeśli będzie za sucha dodajemy  trochę wywaru. Masa powinna być wilgotna ale nie rzadka. Formę do pieczenia wykładam papierem do pieczenia.Wkładam wyrobioną  masę i dokładnie ubijam,na wierzch kładę plastry słoniny. Pieczenie Wstawić do rozgrzanego piekarnika 170-180 stopni góra dół i piec około

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sałatka Cezar 134

kiełek rzodkiewki (ok. 15 g), - przyprawy: sól, pieprz Cayenne. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi kurczaka kroimy w paski, marynujemy w oleju, soli, ostrych przyprawach i smażymy na patelni teflonowej. 2. Bułkę kroimy w kostkę, polewamy oliwą połączoną z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i pieczemy w 180 stopniach C aż się zarumieni. 3. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z musztardą, miodem

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą 180

Całość smażymy ok. 10 minut, często mieszając. W naczyniu żaroodpornym mieszamy ziemniaki, skorzonerę i pierś z kurczaka z cebulą. Przyprawiamy solą, pieprzem i garam masalą. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe. Oprószamy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy jako danie główne. Warto wiedzieć, że skorzonera polecana jest osobom, które pracują

My Chcemy Jeść
QUICHE LORRAINE inaczej 174

sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka  4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę ( ciasto dzięki temu nie podniesie sie podczas pieczenia

Atlas Smaków
Soczysty kurczak a'la Michael 136

przyprawy wymieszać w miseczce. Pierś pokroić na kilka kawałków (wedle uznania). Obsypać dokładnie kawałki piersi wymieszanymi przyprawami oraz natrzeć czosnkiem. Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć  folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura i czas zależy od piekarnika

The Sweet Damsel
Szaszłyki z kurczaka 128

Składniki: pierś z kurczaka ulubione przyprawy, ja dałam mieszankę przypraw do gyrosu jako dodatek mizeria Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w plastry (wykrawając tłuszcz itp.) posypujemy przyprawami nabijamy na patyki do szaszłyków   4. pieczemy w temp 200 stopni przez 20-30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dietetyczny i soczysty gulasz 216

soczyste, doskonale będzie smakować z żytnimi kluskami na parze lub kaszą;) Składniki: około 500g piersi z kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula ulubione przyprawy (ja dałam 1 łyżeczkę papryki słodkiej, sól, pieprz, lubczyk) opcjonalnie można dać paprykę czerwoną (pokrojoną w kostkę) woreczek do pieczenia (ja użyłam woreczka z firmy Jan niezbędny) Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kurczak z pomidorami i cytryną 144

słodki od pomidorów... Smaczny obiad do przygotowania, powiedzmy w 30 - 40minut... Potrzebujemy: 4 piersi z kurczaka lub podudzia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego oregano 1 cytryna 300g pomidorów koktajlowych 4 plasterki wędzonego boczku S&P oliwa lub olej pergamin, papier do pieczenia ciast Rozgrzewamy dużą patelnie z odrobiną oleju. Arkusz pergaminy kładziemy na desce do krojenia. Posypujemy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Makaron ze szpinakiem, awokado w sosie pomidorowym :) 140

pomysł na szybki obiad :) Składniki (1 porcja): 50 g makaronu pełnoziarnistego  100 g piersi z kurczaka 1/2 małego dojrzałego awokado 50 g świeżych liści szpinaku 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku  5 pomidorków koktajlowych 150 g sosu pomidorowego 100% (użyłam TEGO ) ziarenka Piekło-Niebo  1 łyżeczka oleju (u mnie z awokado) przyprawy: sól himalajska , curry , zioła prowansalskie

Zdrowie na języku :P
Indyjski chlebek Naan 352

łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki-pół na pół ostrej i słodkiej 1 cała pierś z kurczaka Składniki marynaty mieszamy, opłukane i osuszone kawałki kurczaka kroimy w kostkę, wkładamy do marynaty, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia przekładamy do naczynia do zapiekania pieczemy około 1.5 godziny w temperaturze 180-190 stopni. Mango lassi - przepis sprawdzony i godny polecenia

Z butelką mleczka w tle
Souvlaki 250

tzatzyki ( przepis   tu ) przyprawy Tzatzyki i chlebek wykonujemy według przepisu... Piersi z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy u mnie chili, bazylii  oregano..nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Ziemniaki kroimy tak jak na frytki, układamy na blasze razem z szaszłykami  i pieczemy w piekarniku... Pomidory kroimy na ćwiartki, cebule w plasterki.... Tak naprawdę

NaKońcuJęzyka
Tagin Śródziemnomorski 159

pieprzem. Na dno naczynia wlewamy pół szklanki wody. Następnie na te warzywa kładziemy piersi z kurczaka, układamy na nie oliwki, 4 ząbki czosnku, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, pomidory suszone, listki bazylii, kapary. Na sam wierzch kruszymy ser feta i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy wszystko 40 minut w temp. 250 °C Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 846

Przygotowanie:  Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na dużym ogniu przez ok. 2 min z każdej strony do złotego koloru.  Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie równe części, każdą część smarujemy cienką warstwą majonezu, na połowę układamy filet, kawałeczek sera i dokładnie zwijamy, aby nie było dziurek. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w rozgrzanym(...)stopni piekarniku przez ok. 25-30 min w zależności od rozmiaru piersi.  Serwujemy z makaronem (przepis tutaj ) i salsą pomidorową. Smacznego

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania