łyżki octu winnego6 łyżek oleju1,5 łyżeczki mioduząbek czosnkuszczypta solipieprz czarnyKurczaka nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, curry i rozmarynem, odstawiamy na godzinę.Do smażenia potrzebny nam będzie papier do pieczenia. Wycinamy taki arkusz aby po złożeniu na pół był w stanie zakryć nam całą pierś z kurczaka. Rozkładamy arkusz na blacie, śliską stroną do góry. Smarujemy niewielką ilością oleju. Układamy pierś(...)mniejsze części, układamy na talerzu. Pomidora kroimy na 8 (jeśli wolicie mniejsze części, to ósemki dzielimy je jeszcze na pół ). Ogórka kroimy w pół-plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paski, a szczypiorek siekamy drobno. Sezam prażymy na suchej patelni.Na sałacie układamy cebulę, ogórka, paprykę i pomidora. Wszystko posypujemy szczypiorkiem.Z miodu, oleju, octu i posiekanego czosnku robimy
Czerwona Porzeczka26x11 cm) 50 g żółtego sera 50 g salami 40-50 g czerwonej papryki 350 g mąki pszennej 240 g wody 20 g świeżych drożdży 10 g przyprawy do pizzy 1/2 łyżeczki cukru 5 g soli 1 roztrzepane jajko do posmarowania chleba. Ser, salami i paprykę kroimy w kostkę i rozdrabniamy w blenderze. Do robota kuchennego przekłądamy rozdrobnione sładniki, dodajemy(...)przesianą mąkę, wode drożdze pokruszone przyprawę do pizzy, cukier sól i wyrabiamy gładkie ciasto. Wyrobione ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce. Po tym czasie wierzch chleba smarujemy jajkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 200-210 stopni i pieczemy nasze ciasto przez ok 60 min na dolnym poziomie piekarnika (mój piekarnik
Piekielna Kuchnia Patirazem smażymy do miękkości. Pod koniec smażenia dodajemy płaską łyżeczkę curry, paprykę, sól i pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażoną marchewkę z cebulą dodajemy do ugotowanej soczewicy. Jajka roztrzepujemy w misce i dodajemy do masy. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy. wykładamy naszą masę do wysmarowanej masłem keksówki. Pieczemy przez 45 min w temperaturze 180 - 200 stopni
Pan i Pani Smith w kuchniostropestu 2 łyżki tahini kawałek awokado garść szpinaku przyprawy: curry, słodka papryka, pieprz ziołowy, czarnuszka, chili, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory z oregano i chili WYKONANIE: dynię trzemy na małych oczkach, następnie blendujemy z tofu i okarą całość mieszamy z ostropestem, tahini i przyprawami ciasto przekładamy na papier do pieczenia- pieczemy w 190 stopniach przez 30 min podajemy ze szpiakiem, awokado
healthy dreamsszklanka mleka 3 jajka czarny pieprz sól przepis Bułkę, paprykę oraz wędlinę kroimy w kostkę, a następnie wszystko przekładamy do dużej miski , wlewamy mleko, wbijamy jajka, całość doprawiamy solą, sporą ilością czarnego pieprzu oraz ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie mieszamy dłonią, przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 st .C. Po upieczeniu pasztet
Smakowite Daniamuffinek wkładamy kwadraty ciasta tak, aby rogi wystawały na zewnątrz. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Śmietanę łączymy z jajkiem, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz dodajemy starty ser żółty. Mieszamy. Na każdy płat ciasta francuskiego wykładamy wszystkie składniki. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200*, pieczemy ok 20 minut. Przekąska ta najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego
Kuchnia Pełna Pasjigodziny do lodówki. W międzyczasie przygotowałem warzywa do grillowania. Paprykę po umyciu i usunięciu nasion, pokroiłem na szerokie paski. Cebulę pokroiłem na dość grube talarki. Jabłko pokroiłem na plastry. Cukinię natomiast na długie paski. Po wyjęciu udek z marynaty ułożyłem na tacce wraz z warzywami i piekłem na rozgrzanym grillu, obracałem co 3 minuty
R'n'G Kitchenjajkiem, posypać sezamem i odstawić do wyrośniecia na około 20 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 -185 stopni około 20 - 25 minut. Studzić na kratce.Podawać ciepłe lub zimne do czystego barszczu..... ps.zostało mi ciasto ,a farsz sie skonczył,więc wyciągnęłam twaróg ,dolałąm śmietany ,dosypałam ,suszonej papryki w płatkach i tak tym sposobem powstały inne paszteciki ,które smakowały
w mojej kuchniroladę związujemy nitką aby nam się nie rozpadło i posypujemy papryką ostrą mieloną i oregano. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc). Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą tak około 5 mm, na patelni rozpuszczamy masło i polewamy nim mięso. Pieczemy przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu
Moje-pitraszeniełyżki oliwy 10 łyżek dobrego ketchupu 3 łyżki miodu majeranek ,papryka słodka,pikantna ,sól i pieprz Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą .Do marynaty wkładamy skrzydełka ,dobrze mieszamy ,aby wszystkie były obtoczone w marynacie.Odstawiamy do lodówki pod przykryciem na całą noc.Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy skrzydełka w 180 stopniach przez około 45 minut
Ladylaura.przyrumieni, zdjąć na ręcznik papierowy. Na tym tłuszczu smażyć bakłażan z papryką przez ok 7-10 min, pod koniec dodać czosnek. Przestudzić a następnie włożyć do wnętrza pieczarek. Posypać niewielką ilością żółtego sera. stawić do piekarnika na ok 30 min w temp 180 st. Na ostatnie 5 min pieczenia ułożyć na pieczarkach plastry boczku. Podawać z frytkami i pomidorem
Gotowanie jest łatwekilka listków bazylii sól, pieprz do smaku Sos pomidorowy: Cebule, czosnek, paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku i zblenderować na sos. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, brzegi zawinąć. Nałożyć sos pomidorowy. Nastepnie nakładamy tuńczyka, pomidorki koktajlowe oraz ser żółty. Wkładamy do piekarnika i w 180 stopniach pieczemy 25 minut. Wyjmujemy, nakładamy rukolę. Smacznego! Źródło
Moja Galeria Smakugrubych oczkach (trzeć paprykę od wewnętrznej strony tak aby skórka została ). Dodać do patelni wymieszać, dodać ugotowany ryż i mięso z talerza w razie potrzeby doprawić(...)pieczenia włożyć na 15 minut do piekarnika nagrzanego 180 stopni termoobieg . - Po wstępnym pieczeniu faszerować cukinię włożyć do piekarnika na kolejne 20 minut
W królestwie smaków Beatymarynacie. Przygotowałem panierkę : wymieszałem bułkę tartą z serem, mąką, tymiankiem, papryką, pieprzem kajeńskim i łyżeczką soli. Dodałem roztopione masło. Wyjąłem kurczaka z marynaty, otoczyłem w panierce. Odstawiłem na 30 minut. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C, ułożyłem kurczaka na ruszcie piekarnika, a pod spód wsunąłem blaszkę. Piekłem 50 minut, aż skórka zrobiła się rumiana i chrupiąca
R'n'G Kitchenokoło 30 minut. 2. Pozostałe składniki drobno pokroić, pieczarki i paprykę poddusić. 3. Do wyrośniętego ciasta dodać wszystkie dodatki i ponownie wymieszać. Ewentualnie posypać wierzch serem (jeśli mają być podawane na zimno lepiej tego nie robić bo ser zrobi się twardy). 4. Ciasto wyłożyć do silikonowych foremek, piec ok 30 min w 180*C (grzanie góra-dół, ale gdyby
Kto ugości moich gości?