Sałatka z zupek chińskich
Sałatka z zupek chińskich
Ta sałatka latem kiedy mamy świeże, pachnące i aromatyczne warzywa jest najsmaczniejsza. Często gości na moim stole na imprezach rodzinnych ale do grilla też się sprawdza. Robimy ją wcześniej żeby smaki się przegryzły i zmiękł makaron.
Składniki:
2 zupki chińskie
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1 ogórek zielony mniejszy
2 pomidory
1 pęczek szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostecz... czytaj dalej...
Autor
alaaa72
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sałata, sałatka z zupką chińską, pieczenie, majonez, makaron, pomidor, ogórki, warzywa, ogórek, makarony, sałatki, sałatka, impreza, papryka, makaron z zupki chińskiej, sałatka z zupek chińskich, makaron po chińsku, surówka, grill, pomidor i ogórek, pomidor z ogórkiem, salatka z makaronem chinskim, sałatka na grilla, salatka z chinskim makaronem, warzywa z grilla, salatka z makaronem, salatki do grilla, sałatka z papryki, sałatka z pomidorem, sałatka z majonezem
Inne przepisy z Ala piecze i gotuje
Dodaj komentarz
KRYSTYNKA,
21 października 2014 19:36:34Jest pyszna ale ja jeszcze daje piers ugotowana w wegetta i jajko ugotowane jest pyszna polecam ...
i jajko ugotowane
Aguś kulinarnie,
30 maja 2014 12:50:56Lubię taką sałatkę,a dawno nie robiłam:)
Smakowy Raj - Olinka,
30 maja 2014 13:14:17Alu piękna kolorowa sałatka :) takiej z zupek jeszcze nigdy nie robiłam, ale ten makaron jest w nich smaczny :)Pozdrawiam cieplutko, Ola - Smakowy Raj
Agata Sawicka,
30 maja 2014 14:56:26makaron zmieknie bez zalewania????
Magdalena Cendrowska,
30 maja 2014 15:25:09Uwielbiam ją, jest moim hitem! :)www.brulionspadochroniarza.pl
Krystyna Boner,
30 maja 2014 17:09:29Oczywiście, że też lubię dodawać makaron z tych zupek do sałatek. Świetny pomysł z dodaniem świeżych warzyw :)
Natalie,
30 maja 2014 17:33:43Uwielbiam ten makaron z tych zupek :)
Alina Waliczek,
30 maja 2014 23:35:00Tak zmięknie, ale musisz ją zrobić wcześniej co najmniej 3-4 godziny przed podaniem a możesz i wcześniej.
Alina Waliczek,
30 maja 2014 23:35:46Latem świeże warzywa są pyszne więc trzeba korzystać.
Marcela,
31 maja 2014 01:28:09Łał! świetne! muszę spróbować!
z miłości do słodkości,
1 czerwca 2014 12:47:39Ja robię dosłownie identyczną:)) nawet wczoraj ją robiłam:) Pozdrawiam!