pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:206/417)

Polędwiczka wieprzowa z bobem w cieście francuskim 260

nadziana pastą z bobu i upieczona w cieście francuskim. Bardzo lubię tak przygotowaną polędwiczkę, bo jest delikatna i soczysta. 1 polędwiczka wieprzowa 200g bobu sól pieprz czarny mielony słodka papryka mielona 1 małe opakowanie ciasta francuskiego SOS: 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka śmietanki 30% sól pieprz biały szczypta gałki muszkatołowej masło klarowane(...)napełnić pastą z bobu. Nafaszerowaną polędwiczkę natrzeć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na godzinę. Na patelni rozpuścić masło i na dobrze rozgrzanej patelni obsmażyć polędwiczkę z każdej strony. Ciasto francuskie naciąć radełkiem i położyć na nim przestudzoną polędwiczkę. Zawinąć i położyć na blachę z papierem do pieczenia. Wierzch posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego

https:KKuchniaMniam
Dyniowo-orkiszowa krajanka z pomidorami 101

spiżarnia łyżka nasion chia białko jajka przyprawy: pieprz ziołowy, curry, słodka papryka 2 garści pomidorków koktajlowych WYKONANIE: dynię obieramy, trzemy na tarce otręby mieszamy z jogurtem, dodajemy białko i startą dynię- całość dokładnie blendujemy do zblendowanej masy dodajemy przyprawy oraz nasiona chia całość przekładamy do aluminiowej formy, pieczemy w 180 stopniach ok 40 min gotową krajankę podajemy z pomidorami koktajlowymi

healthy dreams
Korzenny seler z pstrągiem łososiowym pełnym ziół 113

świeżo mielonego pieprzu. Z wierzchu rybę obsypujemy pieprzem i słodką papryką. Na folii aluminiowej układamy 2-3 plastry cytryny a na nich rybę, na jej wierzchu również układamy 2-3 plasterki cytryny. Tak przygotowanego pstrąga zawijamy w folię i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Pstrąga pieczemy na 40-50 min przed podaniem w 120-145 stopniach przy funkcji grzanie

Kuba Gotuje
Babeczki z pieczarkami i szczypiorem 143

miski wbić jajka, dodać sól, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę i dokładnie roztrzepać jajka. Następnie dodać szczypior, śmietanę i pieczarki, wszystko dokładnie wymieszać Masę nakładać do foremek do muffinek (u mnie silikonowe), wypełniać je do około 2/3 wysokości, ponieważ masa urośnie (choć później szybko opadnie). Piec na niższej półce piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni przez około

Codzienne Gotowanie
Kaczka nadziewana farszem z borowików 193

grubą kostkę lub plastry marchew i pietruszkę. Słodką i ostrą paprykę oczyścić z ziaren, pokroić. Ząbki czosnku obrać i pozostawić w całości. Warzywa i czosnek ułożyć po bokach kaczki, dodać ziele angielskie, liść laurowy i podlać bulionem. Wstawić do nagrzanego do 180 – 190 stopni piekarnika i piec około 2 godzin, odwracając kaczkę co jakiś czas. Kaczka jest gotowa, gdy skóra

Nie tylko w kuchni
Bułki "ślimaki" 194

pieczarki z cebulą będą już ostudzone, dodać drobno pokrojoną paprykę konserwową oraz ser żółty. Wymieszać. Gdy ciasto wyrośnie, podzielić je na pół.  Rozwałkować na prostokąt. Położyć część farszu.  Zawinąć jak roladę.  Kroić niezbyt szerokie, ale też nie za wąskie paski. Układać bułeczki na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku (200stopni

W kuchni u Moniki
Pieczona pierś z kurczaka z plastrami cukinii 193

papierowym. Kroimy w mniejsze plastry.   Oliwę lub olej mieszamy z papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem. Dodajemy koperek. Dokładnie nacieramy kurczaka marynatą. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po dwóch godzinach kurczaka układamy w foremkę. Cukinię kroimy w plastry, solimy i pieprzymy. Układamy pomiędzy kurczaka. Pieczemy 180C przez ok. 30-40 min.   Smacznego

Passion of Cooking
Miszmasz w cieście francuskim 211

miękkości. W między czasie przyprawiamy majerankiem odrobiną soli i pieprzu, papryką. . Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru wody i łączymy z kurczakiem. Dobrze mieszamy. Płaty ciasta francuskiego dzielimy na trzy części, na każdy nakładamy farsz. Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Podajemy z sosem

W kuchennym oknie Ewy
Bułeczki drożdżowe z soczewicą 155

odsączyć, a cebulę drobno posiekać i usmażyć na maśle z pokrojoną papryką. Połączyć z soczewicą i dodać ketchup, następnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanką krążki i na każdym położyć łyżkę nadzienia i zlepić.  Bułeczki odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym żółtkiem i piec przez 25 minut w temperaturze 190 stopni na blaszce wysmarowanej olejem

Tradycyjna Kuchnia
Żeberka w sosie piwnym 168

piwo, 2 łyżki oleju i wsypać przyprawy (sól, pieprz, pierz chili, paprykę ostrą i słodką oraz czosnek granulowany). Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Przygotowaną marynatą zalać mięso. Dodatkowo mięso można przyprawić z wierzchu (dzięki, temu będzie jeszcze bardziej wyraziste). Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Przed pieczeniem, żeberka przyrumienić na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Piec pod przykryciem około

Ugotować
Pekińska z pomarańczem 141

Niezastąpiona pekińska kapusta w roli głównej, kolejna, bardzo smaczna jej odsłona .... Składniki: 1 małą kapustę pekińską 1 pomarańcza pół papryki czerwonej pęczek szczypiorku 1 cebula czerwona

kgwjanczewo
Mini szaszłyczki z mini ziemniaczkami 105

miód, przyprawy, czosnek i odstawić do lodówki na mininun 1 godzinę. Paprykę i cebulę pokroić w plastry. Na wykałaczki nadziewać naprzemiennie mięso i warzywa. Ziemniaki ugotować na połtwardo, odsączyć i przełożyć na posmarowaną masłem blachę, dodać ząbki czosnku i koperek w gałązkach, a  pomiędzy ziemniakami poukładać szaszłyczki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 stopni przez

Gosia gotuje
Pieczone żeberka wieprzowe 243

sosu sojowego szczypta tymianku, lubczyku, rozmarynu kilka kropel cytryny sól, pieprz, papryka ostra i słodka Przygotowanie: Żeberka pociąć na kawałki, polać łyżką oleju i posypać przyprawami. Dodać pokrojone cebule i zgnieciony nożem, nie obrany czosnek. Zostawić na 1-2 godz.  Piekarnik rozgrzać do 180 st C. Mięso piec ok 2 godzin w rękawie do pieczenia. Na pięć minut przed

Gaździnka warzy
Sakiewki 117

pokroić w plasterki. 3. Na środku każdego kawałka schabu ułożyć paprykę, pieczarki i kukurydzę. 4. Kotlety ułożyć na kształt sakiewki i związać nicią. 5. Sakiewki przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. 6.Piec pod przykryciem ok. 20 min. w temp. 180 st. C, a następnie ściągnąć przykrywę i piec do zrumienienia. (Przed podaniem należy pamiętać o usunięciu nici z każdej sakiewki

A Ty Smakuj Mnie
Karkówka w sosie pieczeniowym 437

możecie śledzić Garnkowe fanaberie na facebooku ( klik ) Całkiem inny smak gdy pieczemy karkówkę w porcjach. Bardziej soczysta, krucha, delikatna.. Idealnie współgra z sosem pieczeniowym - w końcu taki sos najlepszy, niby uniwersalny, a bardzo smakowity. Najlepszym dodatkiem są jednak kluski śląskie ( przepis ) Składniki :   opcjonalnie : sól, pieprz, majeranek papryka czerwona słodka czosnek 6-7 ząbków mała cebula olej 1kg całej

Garnkowe fanaberie