marynacie. Przygotowałem panierkę : wymieszałem bułkę tartą z serem, mąką, tymiankiem, papryką, pieprzem kajeńskim i łyżeczką soli. Dodałem roztopione masło. Wyjąłem kurczaka z marynaty, otoczyłem w panierce. Odstawiłem na 30 minut. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C, ułożyłem kurczaka na ruszcie piekarnika, a pod spód wsunąłem blaszkę. Piekłem 50 minut, aż skórka zrobiła się rumiana i chrupiąca
R'n'G Kitchenokoło 30 minut. 2. Pozostałe składniki drobno pokroić, pieczarki i paprykę poddusić. 3. Do wyrośniętego ciasta dodać wszystkie dodatki i ponownie wymieszać. Ewentualnie posypać wierzch serem (jeśli mają być podawane na zimno lepiej tego nie robić bo ser zrobi się twardy). 4. Ciasto wyłożyć do silikonowych foremek, piec ok 30 min w 180*C (grzanie góra-dół, ale gdyby
Kto ugości moich gości?dogów / bagietki parówki cebula fioletowa ogórki papryka pomidor ser żółty musztarda ketchup Bułki przekroić wzdłuż , ale nie do końca.Środek bułek posmarować musztardą , włożyć parówkę i pokrojone warzywa [ posypane solą i pieprzem].Posypać startym żółtym serem. Hot-dogi ułożyć w blaszce i piec około 10-15 minut aż ser się rozpuści. Podawać z ketchupem
Moje domowe kucharzeniepatelni tłuszczu podsmażamy posiekaną drobno cebulę i pokrojoną w cienkie paski paprykę. I dodajemy to do udek wraz z liściem laurowym. Rosół mieszamy z koncentratem pomidorowym i namoczonym w łyżce wody szafranem i wlewamy do kurczaka. Całość przykrywamy ryżem (surowym). Nie mieszamy, tylko przykrywamy. Przykrywamy naczynie żaroodporne i pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmujemy
Marder&Marder Manufacturecebula makaron spaghetii natka pietruszki sól, pieprz oliwa bazylia, zioła prowansalskie, papryka ostra, oregano Przygotowanie: W miseczkę wlać 2 łyżki oliwy. Dodać sól, pieprz, przyprawy, wyciśnięty czosnek i wymieszać. Umyte i osuszone piersi z kurczaka zapanierować i zostawić pod przykryciem na ok godzinę. Piekarnik rozgrzać do 160stopni i piec przez 4o minut. Po 20 minutach podlać piersi sosem sojowym. Kurki
ChilliJemyNastępnie dodaj szpinak i śmietankę, gotuj kolejne 5 minut, dopraw mieloną papryką, solą i pieprzem do smaku. Smacznego! English version Baby potatoes with cream and spinach (4 servings) Ingredients: 12 small potatoes, brushed or 6 bigger, cut into smaller pieces 100-15o g fresh spinach 2 cm piece ginger, peeled and grated 4 cloves garlic, minced 1 onion, chopped
karmelowynada się jako dodatek do ryb i mięs grillowanych lub pieczonych oraz przekąsek typu tortille czy chipsy. Do przygotowania w kilka minut, bez zbędnych zakupów. Składniki (na niewielką miseczkę): 3-4 plastry ananasa (może być z zalewy) 1 większa lub 2 małe cebule 1 łyżka drobno posiekanej papryki czerwonej i zielonej 2 łyżki dobrej klasy keczupu 1 (niepełna
Kuchnia po mojemuwydrążyć - usunąć miąższ bułeczki ze środka. Do wydrążonej kajzerki włożyć paprykę z twarogiem i wbić 1 jajko do każdej z bułeczek, posypać startym serem i przyprawami. Włożyć do piekarnika.Piec aż białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne i stopi się ser. Bułeczka będzie złocista i chrupiąca. Piec: około 20-45 min w temperaturze 160-180 stopni Uwaga: Jeśli
KreatywnePinyMąkę , margarynę i topione serki siekamy nożem , dodajemy sól i mieloną paprykę. Ciasto szybko zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki .Następnie rozwałkowujemy na grubość 1/2 cm i kroimy nożem na wąskie paski długości 10 cm, skręcając je w spiralki .Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze , smarujemy białkiem i pieczemy około 15 minut na złoty kolor
Smakowite Daniazaszkodzi. Za to świetnie sprawdzają się ryby pieczone, wędzone, puszkowane. Polecam łososia teriyaki , łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym czy paluszki surimi. W zasadzie można zrobić nawet wersję wegetariańską, z samymi dodatkami. Jako owe dodatki polecam świeżego ogórka, awokado, marynowaną tykwę, białą rzepę, świeżą paprykę, sałatę, kremowy serek. Co kto lubi :) Porcja dla 2-4 osób
Zawsze głodna!cebulę kroimy w plasterki... ... szynkę w mniejsze kawałki... ... pieczarki w plasterki... ... paprykę paseczki... ... a czosnek siekamy Następnie składamy ciasto na pół i lepimy duży pieróg, posypując go oregano Nagrzewamy piekarnik do 250 stopni C (termoobieg), a po nagrzaniu zmieniamy grzanie na góra-dół Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim calzone Czas pieczenia - to tak naprawdę czas
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comciasta (jak na powyższym zdjęciu). Dodajemy szpinak, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i posypujemy żółtym serem. Teraz już można zacząć zaplatanie, na przemian z pociętych z boku paseczków, dokładnie tak jak byśmy chcieli zrobić warkocz. Wygląda to dość skomplikowanie, ale zaręczam jest to dziecinnie proste. Tak przygotowane warkocze pieczemy w piekarniku około 25 min. w temp. 170 stopni
Kuchnia w opałachfarsz. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z paprykami i cebulką. Przyprawiamy, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Osuszonego bakłażana oprószamy lekko solą i ulubionymi przyprawami, faszerujemy, na wierzch kładziemy plastry pomidora i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut, 5 minut przed końcem pieczenia posypać tartym serem :) Jeżeli chcesz zrobić frytki zapraszam do wcześniejszego
Zdrowie na języku :Ptłuszcz, wrzucić cebulę, zrumienić. Następnie dodać pieczarki i paprykę, udusić na tłuszczu. Do uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Na środku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką. Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając
Kuchnia Danusiktóre mu przygotowałam, okazało się, że nie mam aż tylu papryk, żeby pomieścić farsz :)No więc wzięłam co zostało, rozłożyłam na folii aluminiowej i za niedługo miałam już zupełnie suche wiórki warzywne. Pomyślałam, ze to doskonała okazja na spełnienie jednego z moich kulinarnych "marzeń" (innymi było m.in. pieczenie chleba, robienie domowych wędlin albo kostek rosołowych, które też w końcu
chwile dla mnie