cienkie plastry. Pora w talarki, cebulę w pióra, paprykę w kostkę. Zioła płuczę i po osuszeniu odcinam od łodyżek. Wszystko układam na suszarce do warzyw i co jakiś czas przekładając i mieszając trzymam aż staną się suche i sztywne. Można skorzystać z piekarnika, na blasze ułożyć papier do pieczenia i na nim suszyć w temperaturze około 65-70 st.C
IzaGotujewszystkich stron, przełożyć do choriza. Podsmażyć cebulę, dodać paprykę, smażyć około 4 minut. Dodać ryż, przesmażyć. Wlać wino i smażyć cały czas mieszając aż płyn odparuje. Dodać przyprawę, wymieszać. Włożyć kurczaka, chorizo, wlać bulion, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Wsypać groszek, piec 5 minut. Następnie wyłożyć na wierzch małże i piec
królestwo garówpora oraz cebulkę. Dodać kurki oraz pokrojone w kostkę papryki. Dusić około 10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku, dodać sok z cytryny. Przygotowanym farszem nadziewać nacięte filety, owinąć plastrem szynki i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba do natłuszczać) i piec około 35-40 minut w temp. 180st
Z miłości do słodkościbułkę dodać do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem oraz czerwoną papryką. Wymieszać. 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. 3. Mięso rozłożyć na prostokątny placek. Ułożyć jajka ugotowane na twardo. 4. Jajka owinąć mięsem, posypać maspolanką i całość owinąć folią aluminiową dokładnie ściskając. Ułożyć w formie do pieczenia. Piec ok. 40 minut w temperaturze
A Ty Smakuj Mniekawałki), czosnek (1 ząbek), przyprawy: szczypta soli, pieprzu, kminku, papryki słodkiej, oregano, lubczyku, oliwa Przygotowanie: pomidora należy pokroić w drobną kostkę, wrzucić do słoika, dodać przyprawy i łyżkę oliwy. Słoikiem potrząsamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej dobę. Bułki kroimy :) kładziemy na połówkach ser i na wierzch pomidory i pieczemy w piekarniku, aż ser się zarumieni :). Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisymarynat, pieczeni, zup i sałatek. Jak wiadomo ma właściwości przeciwzapalne , antybakteryjne , antynowotworowe oraz pomaga obniżać zarówno ciśnienie krwi i zły cholesterol. Co jest istotne- wzmacnia wytrzymałość sportowców oraz wpływa pozytywnie na libido ! Poza wyżej wymienionymi używam jeszcze sporadycznie: cząber, lubczyk, oregano, paprykę
Życie na widelcutartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól pieprz,słodka papryka Wykonanie: Wątróbkę skręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia. Do zmielonej wątróbki dodać jajka , podsmażoną cebulkę i pozostałe składniki wymieszać wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 stopniach około
O kuchni z uczuciemwlewamy jogurt naturalny i dosypujemy przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę i przyprawę do kurczaka. Mięsko kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy je do jogurtowej marynaty.Wstawiamy całość do lodówki minimum na godzinkę ;)Krakersy kruszymy i maczamy w nich kurczaka z zalewy.Kawałki kurczaka układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 25 minut
Lawendowe NieboNagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.Pokrój pomidory na ćwiartki i włóż je do dużego naczynia do zapiekania lub do brytfanki (około 25x30 cm).Obierz cebule
Kredowe Menułyżka soli 6 ząbków czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki-pół na pół ostrej i słodkiej 1 cała pierś z kurczakaSkładniki marynaty mieszamy, opłukane i osuszone kawałki kurczaka kroimy w kostkę, wkładamy do marynaty, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia przekładamy do naczynia do zapiekania pieczemy około 1.5 godziny w temperaturze 180-190 stopni.Mango lassi - przepis
Z butelką mleczka w tlelodówki na godzinę.3. Na talerzyk wysypać otręby, dodać paprykę: słodką i ostrą, czosnek granulowany, pieprz, tymianek (należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki").4. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce.5. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 30-40 minut
Szefowa kuchniinne dowolne dodatki, np. mielona papryka, czosnek itp.Ciecierzycę zalewamy wodą np. wieczorem i odstawiamy na conajmniej 12h, u mnie stała ok.20h. Następnie odsączamy ją, lekko obsuszamy, zalewamy oliwą, posypujemy solą lub dowolnymi przyprawami wg uznania, dokładnie mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.30-40 minut na termoobiegu. W trakcie
Smaczne Zdrowesmażenia+ 2 łyżki do marynaty Musztardę, miód, pieprz ziołowy, paprykę słodką, rozmaryn, czosnek i ocet winny mieszamy i dokładnie nacieramy mięso i wkładamy na noc do lodówki.Następnego dnia mięso lekko podsmażamy na odrobinie oleju. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. Bulion powinien sięgać do połowy wysokości mięsa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, pod przykryciem przez
Czerwona Porzeczkaumieszczamy mąkę, mleko, jajo oraz roztopione masło oraz kurkumę, paprykę słodką, sodę sól i pieprz. Dodajemy ostudzony szpinak oraz pokruszony wędzony ser. Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką. Zwięzłą i dość gęstą masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i wkładamy po 2 połówki pomidorków koktajlowych tak by nie wystawały na powierzchni. Pieczemy ok. 25 minut na środkowej półce piekarnika (do tzw. "suchego
Symfonia Smakówniej (też pokrojoną w drobną kostkę) szynkę i paprykę. Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z limonki. Smażymy, dopóki cebula nie zmieni koloru na złoty.Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą i szczyptą czosnku. Smarujemy nim wnętrze wyżłobionej cukinii. Następnie wypełniamy ją przygotowanym wcześniej nadzieniem. Wierzch posypujemy bazylią. Cukinię pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez
Weganizm infantylny