pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:219/417)

Pałki i skrzydła z piekarnika w naczyniu żaroodpornym 291

łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej Trochę przyprawy do kurczaka po węgiersku Sól, pieprz 2-3 łyzki oleju Mieso opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem wymieszać z przyprawami i odstawić na jak dłużej się da- najlepiej na całą noc. Wrzucić do naczynia podlać trochę wodą   i piec pod przykryciem w temp. 180st

Kubki smaku
Faszerowane skrzydełka 170

Faszerowane skrzydełka Znudziły Wam się pieczone skrzydełka? A może w ogóle nie przepadacie za nimi ze względu na dużą ilość kości, a małą ilość mięsa? Ja uwielbiam skrzydełka. Zwłaszcza te grillowane. A dzisiaj przygotowałam skrzydełka zupełnie inaczej niż zwykle. Podałam faszerowane skrzydełka mięsem mielonym. pieczarkami i papryką w panierce z płatków kukurydzianych. Skórka wyszła chrupiąca, środek miękki i aromatyczny

na moim stole...
Hummus 139

cytryny i sól. Przyprawić ostra papryką lub inną ulubioną przyprawą. Oliwy dodajemy tyle, aby ciecierzyca uzyskała smarowność no i, rzecz jasna, smak.  Gotowy hummus przechowujemy w lodówce. Spokojnie może tam stać przez kilka dni. Idealnie smakuje do świeżego, chrupiącego  pieczywa, a także z dobra wędliną czy pieczonym mięsem. Polecam Wam, sami spróbujcie. Każdemu, kto lubi ciecierzycę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pyszne i zdrowe domowe krakersy (wegańskie, bezglutenowe) 147

innego oleju przyprawy ( ja dodałam mieszankę 18 przypraw, paprykę słodką, ostrą, majeranek, tymianek,pieprz, curry) 300 ml wody Przygotowanie :  Wymieszać wszystkie ziarenka i płatki, dodać olej, sól, przyprawy i stopniowo dodawać wodę, aż składniki się połączą, a masa będzie dość luźna, następnie rozsmarować masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec 25 minut w temperaturze 150 stopni, a następnie

zdrowa vege kuchnia
Pieczone żeberka z dzika. 190

czosnku , przeciśniętego przez praskę 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki świeżego oregano, posiekanego 1 łyżka vegety, można pominąć sól, pieprz czarny Przygotowanie : Z podanych składników zrobić marynatę i włożyć do niej pokrojone na porcje mięso ( ja włożyłam do rękawa ) - najlepiej na noc, pozostawić w chłodnym  miejscu Dnia następnego piekłam w piekarniku przez około 80 min. w temp

Proste Potrawy
Mintaj zapiekany z paprykami i cukinią 213

skrapiamy sokiem z cytryny. Papryki i cukinię myjemy, oczyszczamy. Paprykę kroimy w paseczki, cukinię kroimy w talarki. Cebulę obieramy, kroimy w krążki i wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie. Dno naczynia żaroodpornego natłuszczamy oliwą, układamy filet z mintaja który, przykrywamy przygotowanymi i miękkimi warzywami. Całość posypujemy przyprawami i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut. Smacznego

paapilotkaa
Pieczarki faszerowane cukinią 162

ścieramy je wraz z cukinią na dużych oczkach tarki. Paprykę oraz fileta kroimy w drobną kostkę. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. 2. Główki pieczarek układamy na ruszcie postawionym na dużej formie. Solimy je i napełniamy przygotowanym farszem. Wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika (góra-dół) i pieczemy ok 30minut. 3. Po tym czasie pieczarki wyciągamy i posypujemy

Kuchnia w czekoladzie
Pieczona karkówka – na zimno do kanapek i nie tylko 173

vegety 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 – 3 łyżki majeranku 3 -4 ząbki czosnku ( przepuszczone przez praskę ) Wykonanie: Do naczynia wlewamy olej i dodajemy pozostałe składniki. Całość mieszamy. Przygotowaną mieszanką nacieramy z obu stron karkówkę. Pozostawiamy do zamarynowania. Najlepiej na kilka godzin. Po upływie tego czasu pieczemy w piekarniku w temp

Smaki Ewy
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami 168

krakowskiej suchej (małe, okrągłe plasterki) - sól, pieprz, przyprawy: papryka słodka, czosnek, chili cayenne, bazylia  Ziemniaki obrać, ugotować na lekko twardo. Szparagi gotować przez 3 minuty. Ziemniaki, szparagi pokroić na dość małe kawałki. Kiełbasę pokroić drobno. Wszystko umieścić w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić, wymieszać, ponownie przyprawić. Polać kilkoma łyżkami oleju rzepakowego. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach, a tak naprawdę

Corner With Recipes
Pełnoziarnista pizza ze szpinakowym pesto 150

parmezanu - kilka łyżek oleju rzepakowego/oliwy - sól, pieprz, bazylia suszona, papryka słodka, chili cayenne Pozostałe składniki farszu: - 1 kostka fety (270 g) - 20 pomidorków koktajlowych Składniki na pesto blendujemy, jeśli konsystencja będzie mało płynna dodajemy więcej oleju/oliwy. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy równomiernie pesto, posypujemy pokruszoną w rękach fetą. Rozkładamy

Corner With Recipes
Pełnoziarnista tarta z konfiturą z czerwonej cebuli, boczkiem i pomidorami 132

zimnej wody - sól, pieprz do smaku,  - suszona bazylia, papryka słodka, po pół łyżeczki Wszystkie składniki utrzyj w misce, następnie szybko zagnieć. Owiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na 1 h lub do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie wklep ciasto do nasmarowanej tłuszczem formy na tartę. Piecz ok. 15 minut w 180 stopniach.  Farsz

Corner With Recipes
Grillowany kurczak w słodko-kwaśnej marynacie 225

łyżeczka curry 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki pół łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso osuszyć i włożyć do marynaty tak, by dokładnie były w niej namoczone. Przykryć i włożyć do lodówki na kilkanaście godzin. Mięso ułożyć na tackach na rozgrzanym grillu i piec aż mięso porządnie się zrumieni i zmięknie

Czerwień i błękit
Kartofle faszerowane kremem twarożkowym 414

układamy na wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia dużej blasze, wstawiamy do piekarnika na 10 minut.  5. Posypujemy startym serem żółtym lub mozzarellą, zapiekamy jeszcze 5 minut lub do roztopienia sera. Podawać najlepiej z sosem czosnkowym lub jogurtowym,  ja podałam z drobiowymi szaszłykami z ciemnymi pieczarkami i zieloną papryką oraz sałatą z sosem vinaigrette.Oj, bardzo smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Gulasz zapiekany w kajzerce 144

gulaszu i dusić jeszcze przez około 30 minut, aż papryka będzie miękka. Śmietanę wymieszać z odrobiną sosu i dodać ją do gulaszu. Gulasz doprawić i doprowadzić do wrzenia. Ściąć wierzchy kajzerek a następnie je wydrążyć. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 o C. Gulasz przełożyć do kajzerek, ustawić na blasze do pieczenia. Obok bułek z gulaszem położyć wierzchy bułek. Piec przez

Mama Gotuje
Francuskie śniadanie z jajkiem 147

lodówce: kiełbasa, pieczarki, ogórki chilli, papryka,  gorgonzola, ser zółty   Ciasto francuskie pokroić na sześć części. Umieścić je w dołkach foremki do muffinek. Na dno powrzucać dodatki, tyle by jeszcze wbite jajko się tam zmieściło. Jajka delikatnie posolić i popieprzyć.  2 foremkach umieściłam farsz serowy- zamiast jajeczny. Piec w temperaturze 180-200 stopni, do uzyskania złotego koloru ciasta

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania