Pierś z kurczaka pieczona z miodem 269nieco pieprzu kolorowego mielonego 0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej kilka plastrów surowego wędzonego boczku (opcjonalnie) Przygotowanie: Mięso umyj i lekko osusz. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj. Natrzyj filety z każdej strony i polej resztą. Zawiń talerz z mięsem folią i schowaj na ok 2 godziny do lodówki. Wyciągnij przynajmniej 20 minut przed pieczeniem, aby piersi nieco się ociepliły. Każdy filet
Anioszek w kuchni
Pieczarkowy pasztet z soczewicą i kaszą bulgur 182szczyptą soli, pieprzu, ziołami oraz papryką wędzoną. W malakserze umieszczam ugotowaną soczewicę, 2/3 ugotowanej kaszy bulgur oraz 3/4 zawartości patelni. Dodaję jajko, resztę soli i miksuję całość do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Dodaję pozostałą zawartość patelni oraz resztę kaszy i całość dokładnie mieszam. Przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczam w piekarniku nagrzanym
Mango Papaja
Skrzydełka panierowane 183Składniki: 1 kg skrzydełek ( najlepiej wykorzystać skrzydełka, na których gotujemy zupę np. pomidorową ) ciasto: 0,5 szklanki mleka 1 jajko mąka pszenna oraz kukurydziana, taką ilość
kgwjanczewo
Złociste pieczone ziemniaki z kminkiem 197polać resztą oliwy. Piec ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W zależności od piekarnika przemieszać w połowie pieczenia i odwrócić. Podawać samodzielnie lub jako część dania głównego (u mnie z królikiem pieczonym w winie i kiełkami rzodkiewki). ------ Inne dania z kminkiem: Wytrawna sałatka owocowa z mango Warzywne samosy Chleb wileński ze śliwką Królika
Weekendy w domu i ogrodzie
Polędwiczka wieprzowa miodowa 171łyżka przyprawy do grilla 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól, pieprz świeżo zmielony Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce i natrzeć polędwicę. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Polędwiczkę ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową, polać całą marynatą. Piec 10 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszyć
Smakołyki Asi
Marynowany kurczak z grilla 157pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżka miodu z mniszka (ewent pszczelego) szczypta suszonej chili w płatkach sól pieprz Udka i skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić w marynacie. Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami
Gotowanie jest łatwe
Dietowy kurczak cytrynowy 219kurkuma 2 łyżeczki sól pieprz papryka słodka czosnek niedzwiedzi majranek olej 2 łyzki Inne składniki: liść laurowy ziele angielskie piersi kurczaka ;p Wykonanie: Łączymy ze sobą składniki maceraty i obtaczamy mięso. Wlewamy do tego kubek jogurtu i zostawiamy na noc. Rano dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość wstawiamy do pieca 180 stopni na okolo 1h Uwaga
Lubczyk i Wanilia
Pizza na cienkim cieście z semoliną 193plasterki salami czarne oliwki ser mozzarella czerwona papryka Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać, a następnie zagnieść na gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulkę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość. 1/2 część ciasta rozwałkować na placek i ułożyć na blaszce. Posmarować ciasto sosem i ułożyć dodatki. Piec w temp 200 stopni C do momentu
O kuchni z uczuciem
"Wrapy" po domowemu. Jak zrobić placki tortilla. 205cieniutki placek. Patelnie rozgrzać i piec placki z obydwu stron po ok. 15 sekund a następnie drugi raz z każdej strony ale tylko przez chwilę, aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza. Zdjąć z patelni i przykryć ściereczką, żeby nie wyschły. Do tortilli ze zdjęć użyłam stripsy z kurczaka , sałatę lodową, paprykę czerwoną, pomidor, ogórek
Maślane ciasteczko
UDZIEC Z INDYKA 175ząbków czosnku pieprz ziołowy papryka ostra 3 liście laurowe 4 ziela angielskie majeranek Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą,dodajemy olej rzepakowy,około pół szklanki i smarujemy mięso.Najlepiej zamarynowanego udźca zostawić na noc wtedy smaki fajnie się przegryzą.Następnego dnia mięso razem z zalewą wsadzamy do rękawa i pieczemy w 180C.W zależności od tego jak duży mamy
Niespełnione zdolności kulinarne
Bakłażan faszerowny kaszą jaglaną 282łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bakłażany myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i nacinamy nożem w kratkę, tak, by nie uszkodzić skóry. Oprószamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta z grillowaną cukinią 229ziół prowansalskich mała czerwona cebula mała biała papryka 100 g sera feta Mąkę siekamy z masłem po czym dodajemy jajko i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy ( o średnicy około 30 cm). Rozkładamy na nim kawałek papieru do pieczenia i obciążamy ceramicznymi kuleczkami lub suchą fasolą
Mienta blog
Pieczone warzywa 234Ugotować przez 10 minut. Odcedzić. 2. Cukinię, paprykę, kalarepę pokroić na kawałki. 3. Cebulę i czosnek przekroić na pół. 4. Na dno brytfanny lub naczynia do zapiekania dać 2 łyżki oliwy. Dodać wszystkie warzywa oprócz pomidorków koktajlowych i oliwek. 5. Posypać świeżymi ziołami, doprawić solą i pieprzem. Dodać pozostałą oliwę. Wymieszać. 6. Piec przez 30 minut w 180 stopniach
Moja Galeria Smaku
Pieczony boczek na ostro 199pół łyżeczki chili w proszku, pieprz, sól, papryka słodka, pieprz ziołowy 3 łyżki oleju Przygotowanie Oleju i przyprawy mieszamy ze sobą. Boczek układamy na folii aluminiowej, smarujemy marynatą ze wszystkich stron. Następnie zawijamy go szczelnie folią. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (u mnie około 48 h, ale może być krócej). Boczek pieczemy w folii, w piekarniku nagrzanym
e-PrzepisyKulinarne
Schab nadziewany śliwką i żurawiną 203łyżka płynnego miodu sól, pieprz, słodka papryka Schab naciąć przez środek tworząc kieszonkę. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać je z żurawiną. Owocami nadziać schab. Boki można spiąć wykałaczką. Oliwę, miód oraz przyprawy wymieszać ze sobą. Mieszanką natrzeć dokładnie mięso po czym odstawić je do lodówki na całą noc. Schab piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Przepis
My simple kitchen
Szaszłyki grillowe 387ktoś chce (u mnie majeranek, ostra papryka, sól, pieprz) i po wymieszaniu odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podobnie przyprawiamy pokrojonego w kostkę kurczaka i również odstawiamy do lodówki. Boczek wymaga jedynie pokrojenia w plastry i ewentualnego wycięcia mogących się w nim znajdować chrząstek. Tak przygotowane składniki nadziewamy na patyczki i pieczemy na średnio rozpalonym grillu najlepiej przy użyciu amelinowych
Tanie przepisy studenckie
Portobello faszerowane quinoa 255Podsmażyć razem z posiekanymi ogonkami. Dołożyć czerwoną paprykę pokrojoną w drobną kostkę, przesmazyć razem kilka minut quinoa wymieszać z zawartością patelni. Dodać pokruszony ser feta. Doprawić pieprzem, ewentualnie skorygować ilość soli nadzieniem napełnić kapelusze grzybów. Posypać bułką tartą, ułożyć na każdym kapeluszu wiórki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200`C. Piec 20 minut. Podawać gorące posypane natką zielonej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaronowa Zapiekanka Meksykańska 185międzyczasie doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu. Całość przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku ok 15 min. Uwaga gorące
MarciochaKucharzy
Kacze udka, aromatyczne z majerankiem i czosnkiem. Soczyste z patelni. 219Kaczkę, czy kacze udka zawsze piekłam w piekarniku. Ale ostatnio zakupiłam tylko cztery sztuki udek, więc uznałam, że przygotuję je na patelni. I był to bardzo dobry wybór. Wyszło bardzo soczyste, mięciutkie mięsko i z fajną lekko chrupiąca skórką. Polecam :) Składniki - udka z kaczki - czosnek 3 ząbki - majeranek - domowa wegeta - papryka mielona czerwona - smalec 1 łyżka Wykonanie. Udka wymoczyłam dokładnie
Kuchnia z widokiem na ogród
Skrzydełka pieczone w soku pomarańczowym 225przyprawiamy przyprawą do kurczaka, ostrą czerwoną papryką oraz ziołami prowansalskimi. Moje były dość mocno doprawione ponieważ lubię wyraziste smaki, ale ilość przypraw możemy dodać według swoich upodobań. Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie skrapiamy dodatkowo oliwą z oliwek i pieczemy bez przykrycia przez 30 minut
VioletoweKucharzenie
Gulszowa 311Składniki: 1 kg wołowiny 3 cebule 1 koncentrat pomidorowy 2 duże marchewki 1 pietruszka seler por 300 g pieczarek 3 ząbki czosnku sól, pieprz, ziele
kgwjanczewo
Karkówka w sosie myśliwskim 191mielona papryka, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy, majeranek, sól, pieprz, olej Wykonanie: Umytą, oczyszczoną i osuszoną karkówkę nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, odstawiamy na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowane mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przekładamy do brytfanny i pieczemy około 90 minut w temperaturze 160°C, podlewając sosem z pieczenia lub bulionem(...)load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('84f5fed8ae4612a90ee29220db4c0e2b').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: karkówka w sosie myśliwskim sos do karkówki pieczonej karkówka po myśliwsku karczek w sosie myśliwskim jak zrobic sos mysliwski sos do pieczonej karkówki sos do karkówki soczysta karkówka w sosie myśliwskim yhs-fullyhosted_003 pieczona karkówka
dom-agi.pl
Domowe Chipsy 163oliwy z oliwek 3 łyżeczki suszonej ostrej papryki 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczka czerwonego octu winnego świeżo zmielony pieprz szczypta soli Przygotowanie: umyte ziemniaki wraz ze skórką ucieramy na tarce przeznaczonej do ucierania warzyw na cienkie talarki. Ziemniaki zalewamy lub smarujemy mieszanką z wyżej wymienionych składników. układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wykładamy do rozgrzanego piekarnika
ClauditteMissCooking
Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka! 281Skrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu. Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po
Smaki Brazylii
Makaron zapiekany z rybą pod kokosowym beszamelem 233kilka łyżek). Na makaron wykładamy część papryki, pora, koperku, odrobinę sera. Następnie wykładamy warstwę z ryby (całość). Na rybę – kolejną (cienką) warstwę makaronu i warzywa (trochę zostawiamy do posypania wierzchu). Polewamy pozostałym beszamelem kokosowym, posypujemy resztą warzyw, częścią startego sera, dodatkowo – szczypiorkiem. Przykrywamy folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 200°C i pieczemy ok. 40 minut. Następnie zdejmujemy folię
mojewypiekiinietylko
NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM 323całej rodziny.Do tego pieczone ziemniaczki i ulubiona surówka i możemy rozpocząć biesiadowanie.Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pierś z kurczaka – 1 szt ( ok.300 g )* ser żółty – ok. 100 g* cebula – 2 szt* śmietana 18% – 200 ml* mąka pszenna – 2 łyżki* bulion warzywny – 250 ml* koperek -1 garść* sól, pieprz, papryka – do smaku* olej
Ostra na Słodko
Mini pizze na ziemniaczanych plackach 234oliwekświeża bazyliasól, pieprzkoperek, natka pietruszkisuszone oreganosuszona papryka (z Bułgarii więc można pominąć)Surowe ziemniaki ścieramy na grubych oczkach na tarce. Do ziemniaków wbijamy jajko, dodajemy odrobinę mąki, sól pieprz, przepuszczony przez praskę czosnek, koperek, drobno pokrojoną cebulkę, natkę pietruszki i wszystko energicznie mieszamy. Nadmiar wody wyciskamy. Na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia robimy kleksy z masy ziemniaczanej
Bon Appetit Małgorzaty
Tort naleśnikowy z wątróbką 247proszek do pieczenia -1 łyżeczka* sól – 1 szczypta* olej rzepakowy – 100 mlFARSZ:* wątróbka drobiowa – ok. 500 g* cebula – 3 szt*małe jabłko – 1 szt* mąka pszenna – do obtoczenia wątróbki* mleko – do zamoczenia wątróbki* olej rzepakowy – 125 ml* sól – do smaku* pieprz – do smaku* majeranek – dm smaku* papryka
Ostra na Słodko
Pieczona karkówka w ziemniakach w sosie chrzanowym 259Pieczona karkówka z ziemniakami polana sosem chrzanowym to jeden z wielu pomysłów na pyszny obiad, a mało pracy przy nim, aż za nudno, bo robi się praktycznie sam.Dla 4-5 osób:- Karkówka 800-1000 g- 3-4 ziemniakiMARYNATA- 3 posiekane ząbki czosnku - łyżeczka papryki słodkiej i ostrej- łyżeczka curry- łyżeczka majeranku- szczypta pieprzu cayenne- szczypta tymianku- łyżeczka soli
Pasje Jolki
Kurczak z pieczarkami wg J. Oliwera 387wierzch obłożyłam pozostawionym pieczarkami przykryłam i piekłam przez 65 min. w temp. 220 stopni C. To danie można przygotować z piersi kurczaka :) Ja zrobiłam kurczaka dwukrotnie. Raz z ziemniakami i udkami, a drugi raz z całą piersią kurczaka ( podzieliłam na pół i pokroiłam lekko z wierzchu), a zamiast ziemniaków włożyłam czerwoną paprykę
Proste Potrawy
Razowo-pszenne naleśniki z warzywami, prażonym sezamem i serem "śmierdziuchem" :-) 271pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę. Podduszamy na oliwie na półtwardo dodając sól i pieprz. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kiedy warzywa przestygną dodajemy sezam i starty ser (zostawiając odrobinę na posypanie naleśników po zawinięciu). Nakładamy farsz, zawijamy naleśniki i pieczemy przez 10-15 minut w 180 stopniach
kuchnia do kwadratu
Tarta z pomidorami i boczkiem 183masła 2 jajka sól, ostra papryka Farsz: 12 pomidorków koktajlowych 20 dag boczku pół pęczka natki pietruszki 2 jajka 10 dag żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% pieprz Wykonanie: 1. Ciasto zagnieść z podanych składników. Włożyć do lodówki na około 30 minut.2. Schłodzonym ciastem wylepić wysmarowaną prostokątną formę do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem.3. Na patelni podsmażyć pokrojony w półplasterki boczek
Pasja Smaku
Pomysł na obiad- Medaliao z sosem serowo- musztardowym i  surówką z pora i marchewki ;) 841Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Następnie przygotowujemy marynatę- mieszamy olej, piwo, czosnek, listki laurowe i zalewamy tym mięso. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Po upływie czasu każdy kawałek mięsa owijamy w plasterek boczku, podsmażamy na patelni na rumiano. Następnie układamy na blasze, uprzednio posmarowanej olejem. Pieczemy około 15 minut w temp. 200 stopni na termoobiegu
Czerwona Porzeczka
Polędwiczka wieprzowa na sposób orientalny podana z kaszą bulgur 341suszonych moreli 1 łyżka zimnego masła sól, pieprz do smaku Kasza bulgur: 200 g kaszy bulgur 2 łyżki Ramy Smaż jak szef kuchni 1 mała cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku kawałek papryczki chili kilka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanej natki kolendry 1 limonka sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Polędwiczka wieprzowa: 1. W moździerzu rozdrabniamy całe nasiona(...)się zamarynowała. 3. Po tym czasie obsmażamy polędwiczkę z obu stron na Ramie Smaż jak szef kuchni, po usmażeniu doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przekładamy na blachę do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około 10 minut. 4. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki. Suszone morele przekładamy do garnuszka, zalewamy wrzątkiem. Gdy zmiękną odcedzamy
W kuchni Katie
CUKINIA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM I POMIDORAMI 196Cukinię podaje się na surowo, smażoną, pieczoną, duszoną lub gotowaną. Główną jej zaletą jest wyborny smak. Należy do warzyw niskokalorycznych . Składa się w 90 procentach z wody a 100 gram cukinii dostarcza organizmowi zaledwie 15-16 kcal! Ponadto: odkwasza organizm sprzyja przemianie materii. bogata w witaminy B1, B2, C i PP. cenne(...)cebuli pomidory z puszki ( oczywiście można użyć 2-3 szt. świeżych ) 2-3 łyżki oliwy do smażenia gałązki świeżego tymianku 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki kawałek parmezanu lub innego twardego sera np. bursztyn 4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie) sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku Cukinie umyłam, przepołowiłam na pół
potrawyregionalne
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 287rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. PIEKARNIK: > nastawiamy go na 180 stopni, opcja góra i dół. 2. ZIEMNIAKI(...)wkładamy ziemniaki i pieczemy je około 30, 40 min. W tym czasie zajmiemy się resztą. 3. MARYNATA (6 min): do naczynia (musi być wystarczająco duże, aby zmieścić kawałki naszej ryby) wlewamy soku i dodajemy startej skórki z połowy cytryny, 3 łyżki oliwy z oliwek, pół pęczka posiekanego koperku, łyżeczkę miodu, pół łyżeczki słodkiej lub ostrej papryki mielonej, nieco soli
Nerds Kitchen
wegański pasztet z soczewicy z pieczarkami 225jednak zrobić swój własny, bo wiadomo, że to co domowe = najlepsze! :) Ten domowy posmakował mi bardzo! Wyrazisty w smaku...pycha. Nie jest smarowny jak te sklepowe, ponieważ się go piecze, więc jeśli szukacie past kanapkowych polecam np. hummus :) I ten pasztet oczywiście też polecam! Już mam pomysł na kolejny... P.S. Wierzcie lub nie, ale bardzo trudno sfotografować pasztet(...)oliwek ~3 łyżki oleju rzepakowego ~25g mielonego siemienia lnianego ~2 łyżki sosu sojowego ~przyprawy (nie podaję ilości, trzeba spróbować i doprawić pod własny gust :)) : wędzona lub słodka papryka, ostra papryka, czosnek granulowany, pieprz ziołowy, kumin , majeranek, imbir, kardamon Soczewicę gotujemy w 3 1/2 - 4 szklankach lekko osolonej wody. Czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie do momentu zezłocenia. Cebulę
chili & sugar
POLĘDWICZKI Z KURCZAKA Z CHIPSAMI W TOWARZYSTWIE MIODOWO MUSZTARDOWEGO SOSU 185polędwiczki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie sunbites paprykowych 250 ml maślanki chipsy: 3 duże ziemniaki olej do smażenia słodka papryka w proszku sól surówka z marchewki: 2 duże marchewki 1/4 szklanki rodzynek 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru sos miodowo musztardowy: 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 mały ząbek czosnku 2-3 łyżki(...)utartej marchewki dodajemy rodzynki, szczyptę cukru i śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy. Po upływie minimum godziny wyjmujemy mięso z maślanki, obtaczamy w drobno pokruszonych sunbitsach. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy nasze polędwiczki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni ( ja włączam termoobieg), czas zależy od wielkości kawałków mięsa, natomiast przy średniej wielkości kawałkach wystarczy 25 minut. Ziemniaki obieramy i myjemy
KuchcikoweLove
Kotlety mielone pod pierzynką z pora i marchewki 211Kotlety mielone pod pierzynką z pora i marchewki Jeśli szukacie przepisu na obiad z mięsa mielonego , polecam dzisiejsze kotlety mielone pod pierzynką z pora i marchewki - smakują zupełnie wyjątkowo. Pieczone kotlety mielone pod kołderką z beszamelem mogą być przygotowane z Waszego ulubionego rodzaju mięsa na klopsiki. Sprawdzi się mięso wieprzowe, drobiowe lub mieszane. Możecie je doprawić tak, jak najbardziej(...)Ciekawą opcją będzie na przykład dodatek przyprawy gyros / kebab. Jako pierzynka występuje tu sos beszamelowy z podsmażonym porem i startą marchewką. Możecie dodać do niego trochę pieczarek lub kolorowej papryki. Kotlety mielone z piekarnika to świetny pomysł na obiad inny niż zwykle, sprawdzi się też na spotkania w większym gronie. Są pyszne z ziemniakami i surówkami lub mizerią albo sałatą
Lekcje w kuchni